Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
13087
De la 07 Ianuarie 2003
122898736

N-are haz, domnule!

  • 10 July 2013, 23:00
Luând de bună afirmaţia preşedintelui Băsescu, făcută la întâlnirea cu ambasadorii ţărilor membre ale Uniunii Europene, aceea că el va fi candidatul PDL la alegerile prezidenţiale din toamnă, premierul Emil Boc încearcă să-şi intre în rol. Iar pentru că imaginaţia sa de ardelean este sărăcuţă, contrar calităţilor locuitorilor de sub dealul Feleacului, Boc a considerat că-şi poate începe viitoarea carieră prezidenţială copiindu-l pe Băsescu.
Aşa se face că ieri, aflându-se într-un studio al Radio România Actualităţi, s-a cocoşat, ameninţând băncile străine că dacă vor căra din ţară euroii, pe care el şi Băsescu i-a smuls cu multă sudoare pentru români din ghearele celor de la FMI, atunci le va aplica „taxa Robin Hood”. Această taxă este o impozitare mai mare a profitului excesiv realizat.
După ce-a ieşit din studio, nu ştiu pe unde o fi umblat, dar la nici trei ore a avut o întâlnire cu presa. O reporteriţă colţoasă l-a întrebat dacă-şi mai menţine ameninţarea băncilor cu introducerea „taxei Robin Hodd”. Iar Boc al nostru a întors-o exact ca Băsescu la Cotroceni. Nu s-a mai înălţat pe vârful pantofilor şi nu s-a mai gurguţat la adresa băncilor. Probabil că, auzindu-i declaraţia de la radio, guvernatorul Isărescu la sunat şi l-a sfătuit să retracteze vorbele lansate în eter, că nu ne va fi bine deloc dacă află cei de la UE. Şi normal, de vreme ce libera circulaţie a capitalului, inclusiv cel bancar, este garantată între ţările Uniunii Europene, fără nici o restricţie sau condiţie din partea vreunui stat membru.
Aşa se face că vitejia lui Boc faţă de băncile străine a durat cât s-a deplasat de la sediul Radio România Actualităţi către Palatul Victoria. Dat tot ieri mi-a fost dat să aflu, graţie posturilor naţionale de televiziune, că ameninţarea lui Boc cu „taxa Robin Hood” nu-i rodul gândirii sale. Este o idee şterpelită din portofoliul gândirii vice prim-ministrului social-democrat Dan Nica. Cu o zi înainte, Dan Nica explicase la Antena 3 că, la nevoie, pentru a stopa, de către bănci, transferul lichidităţilor în afara ţării, Guvernul poate lua măsuri restricţionare, printre care şi introducerea „taxei Robin Hood”.
Aşadar, după ce că i-a furat ideea, premierul Boc şi-a făcut ieri subalternul de cacao, anunţând presei că băncile n-au a face infarct de teama „taxei Rodin Hood”.
Ce n-a finalizat Boc în tot acest scenariu, este că n-a luat poziţia pocăitului, aşa cum face preşedintele Băsescu, şi n-a rostit public, cu o voce emoţionată şi ochi-n lacrimi: „Am greşit!” Dacă vrea să ajungă la Cotroceni, trebuie să exerseze şi această scenă. Îl poate lua regizor pe ministrul Culturii, Paleologu, pe care taică-său nu l-a bătut suficient la curs în tinereţe, iar acum îi face memoria de râs, debitând nişte inepţii pe măsura înălţimii lui Geoană, că pe a sa nu pot spune, prea aducând cu popa metru din amintirile lui Creangă.
Dumnezeu să-l ierte, dar Octavian Paler obişnuia să spună că nu vrea să apuce vremurile când Boc va fi premierul României. El nu le-a mai apucat, noi da. Iată că acum Boc se crede viitor preşedinte. Pentru că aşa i-a hărăzit Băsescu. Omul acesta n-are simţul umorului, n-are haz, să priceapă cum istoria, şi cei din preajmă, îşi bat joc de el.
20.05.2009

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Greşeala unui sir
Gastronomie: La micii lăudaţi… să nu te-araţi lacom
ŞI şpăgarii plâng câteodată
Botoşani: Noi forme de manifestare ale mafiei din Sănătate (III)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog