Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Poşta redacţiei
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23818
De la 07 Ianuarie 2003
118375350

NASA a descoperit o bulă uriașă creată de om care protejează Pământul de radiații

  • 10 January 2021, 18:20
bulă uriașă creată de om înconjoară Pământul și ne protejează de radiații. O bulă uriașă de frecvențe radio foarte joase (VLF) creată în totalitate de activitățile umane nu numai că înconjoară Pământul, ci creează în spațiu efecte asemănătoare vremii.
Potrivit NASA, fenomenul a fost detectat pentru prima dată în 2017 și este rezultatul comunicațiilor radio VLF, adesea folosite pentru mesaje codificate sau transmise pe distanțe lungi - cum ar fi de exemplu contactarea submarinelor la mare adâncime. Aceste frecvențe s-au „scurs” în spațiu și au creat o barieră în jurul Pământului.
Cercetătorii au descoperit că această bulă uriașă împiedică particulele radioactive să pătrundă în atmosfera Pământului și că a împins centura de radiații Van Allen mai departe în spațiu față de unde era în anii 1960 când a fost cercetată exhaustiv pentru a înțelege potențialele sale efecte asupra misiunilor spațiale care au culminat cu aselenizarea Apollo 11.
„O serie de experimente și observații au descoperit că, în condițiile potrivite, semnalele comunicațiilor radio din gama de frecvențe VLF pot de fapt afecta proprietățile mediului de radiații cu energie ridicată din jurul Pământului”, afirmă Phil Erickson, director adjunct al Observatorului Haystack al MIT, potrivit NASA.
Din păcate, potrivit unui articol din Science Alert, bariera nu rezolvă problema particulelor radioactive care avariază sateliții dar NASA spune că sunt în desfășurare teste pentru a vedea dacă transmisiile VLF pot fi utilizate pentru a elimina excesul de radiații din jurul Pământului, relatează IGN.
HotNews.ro

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Comunicat de presă - Primăria Mihai Eminescu
Serviciile secrete americane au 180 de zile pentru a dezvălui ce știu despre OZN-uri
Doctorul personal al Papei Francisc a murit din cauza complicațiilor provocate de Covid-19
Horoscopul săptămânii 11 – 17.01.2021
Bancul săptămânii: Replica inspirată a românulu
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaischi
Arhiepiscopul Argeşului spune că se va vaccina dup㠄cei din prima şi a doua urgenţă”
Madam Huncă continuă să facă legea în şcoli dar şi în IŞJ
Ioan Rotundu
Baronul PSD de Drăguşeni continuă să sfideze legea
Ioan Rotundu
Dosarul zilei . Dispute pe seama descoperirii unui mormânt
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă