Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20496
De la 07 Ianuarie 2003
95600588

Narcis Dreţcanu, unsul infractorului-deputat lui Gireadă în funcţia de subprefect

  • Ioan Rotundu
  • 28 February 2016, 23:00
Ieri, toată presa botoşăneană vuia că în urma demisiei subprefectului Elena Coşman, locul acesteia va fi luat de Narcis Dreţcanu (foto), în prezent director adj, la Casa Judeţeană de Pensii Botoşani.
Ce competenţe profesionale a adunat în cariera sa de funcţionar public acest Dreţcanu de merită a fi promovat subprefect? Dreţcanu este fiul fostului contabil şef de la Pajişte care se cunoştea bine cu Gheorghe Livadaru - directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Botoşani.
Narcis, economist la bază, tăia frunze la câini prin Botoşani aşa că tatăl său l-a rugat pe Livadaru să-i angajeze fiul la Casă. Pus ]n funcţie de PSD, Livadaru a dat curs rugăminţii tatălui lui Narcis pentru că amândoi veneau din comunism unde deţinuseră funcţie de conducere.
Aşa a devenit Narcis angajat la Casa de Pensii unde a realizat repede că nu competenţele profesionale îl vor ajuta să urce spre vârful piramidei ci apartenenţa politică.
Angajat şi devenit membru PSD, când Narcis a simţit că Alianţa DA este de viitor, a virat repede de la PSD la PDL şi n-a greşit că aşa a putut obţine şi o promovare. Când PDL a intrat în vrie şi se ştia că va pierde puterea, Narcis s-a dus repede spre PNL, devenind ostaş credincios al lui Ţurcanu şi al USL , păstrându-şi funcţia obţinută anterior.
Profesional, ca să aveţi o imagine a competenţei sale, vă dau două exemple destul de grăitoare. Dreţcanu a iniţiat şi trimis în teren o adresă, fără a-l înştiinţa şi pe şeful său, atunci eminentul jurist Ştefan Dodiţă, şi a cerut câtorva sute de pensionari să se prezinte urgent la Botoşani.
Bătrânii, vai de capul lor, au cheltuit bani şi au acumulat oboseală să vină la Botoşani ca să li se spună că nu mai era nevoie pentru că problemele s-au putut rezolva din birou.
Sal doilea exemplu este acela că Narcis Dreţcanu a blocat la fosta Societatea Armonia SA eliberarea adeverinţelor de vechime în câmpul muncii pentru câteva mii de muncitori. Nici după ce liderul Pensionarilor, Maria Paraschiv a obţinut hotărâre judecătorească de reconstituire a vechimii în muncă, Dreţcanu n-a dat curs cererilor acelor mii de muncitori care au rămas în imposibilitatea de a face dovada vechimii totale în muncă, pierzând la pensie sume importante.
Practic, Dreţcanu, printr-o manevră ilegală a intrat în posesia arhivei societăţii Armonia pe care a făcut-o să dispară din interese rămase necunoscute public. Acum, Dreţcanu se află în graţiile deputatului-infractor Verginel Gireadă care l-a propus la Guvern, prin PNL Bucureşti, la funcţia de subprefect, urmând să facă echipă cu prefectul Dan Nechifor, şi el aşezat în scaunul de infractorii şi corupţii din PNL printre care Verginel Gireadă şi Costel Şoptică, ambii deputaţi.
Când ai recomandare de la un deputat-infractor, nici că se mai poate pune la îndoială capacităţile profesionale şi organizatorice ale celui în cauză, aşa că în următoarele zile este posibil să asistăm la înscăunarea lui Dreţcanu în funcţia de subprefect.
Oameni buni, spre ce se îndreaptă judeţul nostri? Realizaţi că am ajuns prizonierii unei grupări penale şi corupte din PNL Botoşani? Ce facem? Cum ne salvăm viitorul şi pe cel al copiilor?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Inalta Curte confirma redeschiderea urmarii penale pentru un chestor de
politie avansat recent de Ciolos in conducerea MAI
Nicolae Paun: Eu, tiganul din Ferentari, trebuie sa merg in arest preventiv.
Dl Madalin Voicu, care e din familie de Cantacuzini, tre' sa stea acasa
Vicepresedintele Tribunalului Salaj si un fost inspector scolar general, inculpati intr-un dosar DIICOT
Voiculescu, pe blog: Am lucrat 3 ore pe zi si am studiat 2 ore
102 ore de studiu pentru fiecare din cele 10 lucrari stiintifice scrise de Voiculescu
Tot mai umiliţi de tandemul Şoptic㠖 Gireadă
Ioan Rotundu
Elevii de la Orăşeni Deal „În lumea lui Creangă”
Raed Arafat: MAI va achizitiona, in acest an, tehnica pentru interventii la cutremure
Francois Hollande, huiduit si insultat la Salonul de Agricultura de la Paris
Rusia: 36 de morti in urma unor explozii de gaze intr-o mina din Marele Nord
Siria: Sase orase din provincia Alep, vizate de atacuri aeriene, la o zi dupa intrarea in vigoare a armistitiului
Horoscopul zilei de 29.02.2016
Bancul zilei: Cercul vicios al succesului
Reţeta zilei: Muşchi de porc cu linte şi varză roşie
Lumea lu' Rotundu: Primarul ranchiunos
Mesaj cutremurator al printului Charles pentru o Romanie cu "cancer" in paduri.
"53 de cazuri de taieri ilegale pe zi"
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 26.02.2016
Botoşani/Călăraşi: O şezătoare cu cântec, joc şi voie bună şi două derapaje
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă