Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
10877
De la 07 Ianuarie 2003
92720904

„Ne trebuie speranţă”

  • 14 June 2011, 23:00
Biserica Vovidenia din Botoşani în colaborare cu Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă şi Asociaţia “Ne trebuie speranţă” a copiilor cu sindrom Down din Botoşani a iniţiat un proiect prin care se urmăreşte eliminare marginalizării copiilor cu sindrom Down, acceptarea acestora de către elevii din şcoala de masă şi integrarea acestora în activităţi specific vârstei.
Proiectul a debutat în luna mai când s-au strâns fondurile necesare desfăşurării activităţilor. Cu banii strânşi de la credincioşi s-au cumpărat dulciuri, care au fost oferite copiilor cu nevoi speciale cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului.
De asemenea elevii de la Şcoala Nr 11, conduşi de doamnele profesoare Rozalia Groza şi Violeta Apostoaie, pe lângă dulciurile oferite, au antrenat colegii lor într-un scurt moment artistic-religios. Ultima etapă a proiectului s-a desfăşurat în ziua de 14 iunie 2011, când un număr de 41 de copii de la Asociaţia “Ne trebuie speranţă” Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă şi Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 11, clasa IC, însoţiţi de 10 profesori şi părinţi s-au deplasat cu sprijinul firmei de transport “S.C TRANSDOR” Botoşani la Mănăstirea Vorona.
Aici copiii au fost primiţi cu multă dragoste de obştea mănăstirii, au participat la o slujbă specială săvârşită pentru ei şi au luat contact cu viaţa spirituală de aici. Au servit masa la trapeza mănăstirii, apoi au continuat activitatea prin joc în aer liber, bucurându-se de frumuseţile pădurii, de iarba verde , de prospeţimea naturii, stabilindu-se raporturi afective, pozitive între membrii grupurilor de elevi proveniţi de la şcoli cu programe şcolare diferite.
„Sperând că activităţile desfăşurate au adus un strop de fericire copiilor şi părinţilor, iniţiatorii proiectului aduc mulţumire tuturor celor implicaţi- enoriaşi şi închinători ai Bisericii Vovidenia ştiind că doar dăruind vei dobândi!” a spus preotul paroh al Bisericii Vovidenia, Partenie Apostoaie. (Lavinia Preda)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Excitaţie
Caricatura zilei
Lui Eminescu
poezie dedicată comemorării morţii poetului
Câştigătorii concursurilor profesionale pe teme PSI
Schimb tăios de replici între Ponta, Turcescu şi Cristoiu
Deficitul de cont curent a scăzut cu 46,4%
Lohn-ul se mută din China înapoi în Europa de Est
O nouă criză financiară ar putea izbucni în SUA
Reducerea TVA la alimente ar avea un impact modest
Aderarea României şi Bulgariei la Schengen riscă să încurajeze imigraţia ilegală
Centre medicale aprobate la Darabani, Truşeşti şi Szliţa
Liber la angajarea medicilor cu competenţe limitate
numai că nu s-.au alocat şi bani pentru plata acestora
O singură reclamaţie din Botoşani legată de examenul la Bac
80 noi locuri de muncă anunţate de angajatori
Spectacol caritabil
Dezvoltare economică durabilă, prin creşterea calităţii resurselor umane din mediul rural
Beţivanul din Prefectura Botoşani n şi isprăvile sale
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă