Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7440 lei
1 USD = 4.1547 lei


Număr accesări
Astăzi:
16009
De la 07 Ianuarie 2003
68475693

Nebunie la Ministerul Sănătăţii

  • Vaccinul Silgrad care se va administra elevelor de clasa IV, poate duce la…DECES
  • 2 September 2008, 23:00
Vaccinul Silgrad care se va administra elevelor de clasa IV, poate duce la…DECES Ministerul Sanatatii a anuntat ca va incepe, din aceasta toamna, vaccinarea fetelor de clasa a IV-a impotriva cancerului de col. Pe piata romaneasca se gasesc doua vaccinuri, insa asupra unuia planeaza mari semne de intrebare. Acesta a fost interzis in unele state din America si Canada, dupa ce mai multe paciente care au fost vaccinate cu Gardasil au murit.
Comercializat in Romania sub numele de Silgard, vaccinul companiei Merck Sharp & Dohme (MSD) ofera protectie doar impotriva tipurilor de HPV (Human Papilloma Virus) 6, 11, 16, 18. Silgard se administreaza in trei doze separate la 0, 2 si 6 luni. O doza costa in jur de 5 milioane de lei vechi). Pentru promovarea vaccinului Gardsil (Silgard) la Bucuresti s-a agitat chiar Madeleine Albright, fost Secretar de Stat al SUA, care in luna mai a facut lobby in acest sens pe langa presedin-tele Traian Basescu si primul -ministru Calin Popescu Tariceanu.
Demersul lui Albright a venit dupa ce, in multe state din America sau Canada, unde s-a incercat administrarea obligatorie a vaccinului Gardasil de catre politicieni influentati financiar de cartelul farmaceutic Merck Sharp & Dohme, initiativa a fost respinsa. Reticente peste Ocean Intr-un Raport special, din iunie 2008, al organizatiei americane Judicial Watch care dezbate o serie de analize ale FDA - Food and Drug Administration - se manifesta ingrijorare fata de efectele adverse asociate Gardasil. Astfel, tinere paciente reclama de la dureri de cap, ameteli, stari de voma, aparitia unor negi pe fata sau corp pana la infectii ale cailor respiratorii, dureri de dinti sau chiar pierderea cunostintei si paralizii. S-au inregistrat de asemenea cateva zeci de decese.
Conform unor informatii provenite de la Ministerul Sanatatii, din toamna lui 2008 va incepe campania de vaccinare a fetelor de clasa a IV-a impotriva cancerului de col uterin, cu vaccinul numit Silgrad, produs de Merck&Dohme.
In familia lui Bogdan I. Stanciu s-a luat decizia de se a refuza vaccinarea cu Silgrad, pentru urmatoarele motive:
- s-au inregistrat alarmant de multe cazuri de posibile efecte adverse, inclusiv decese; chiar daca nu s-a stabilit cu certitudine ca acestea din urma sunt legate direct de administrarea vaccinului (dar nici contrariul!) riscul este prea mare;
- vaccinul nu a fost testat suficient de mult timp ca sa se vada urmarile lui, intrucat a aparut abia la finalul anilor '90; deci, pe termen lung, nu putem sti care vor fi efectele sale;
- vaccinul imunizeaza doar impotriva a cateva tipuri de HPV (Human Papilloma Virus 6, 11, 16, 18);
- alte studii arata ca incidenta cancerului de col uterin este legata direct si de avort. Cum Romania este "campioana europeana" la aceasta indeletnicire criminala, nu-i de mirare ca suntem primii in Europa la cancerul de col uterin. Solutia noastra? Educarea crestina, in responsabilitate si dragoste, a copiilor, sa nu isi inceapa viata sexuala in mod nesabuit si sa nu avorteze.
Pentru comentarii sau sugestii pe tema acestui material , ori daca ati trecut prin situatii similare si credeti ca ele trebuie cunoscute si reclamate autoritatilor si Justitiei, va invit sa imi scrieti la adresa [email protected]

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.

[ Comentarii (0)]


Ela Prodan s-a căsătorit c-un oficial
Magda s-a plimbat la Acropole şi şi-a sărbătorit ziua de naştere în Portugalia
68 de ani de la Dictat. Mărturii despre masacrele de la Ip şi Trăznea
Nou atac al Rusiei împotriva intereselor româneşti în Basarabia
Va lovi Occidentul elita rusă în cel mai sensibil loc?
Comunitatea românească din Ucraina trage încă un semnal de alarmă
Ziua Porţilor Deschise
Prinşi la furat din autoturisme
ElectroFish ajunge în Justiţie !
Doi poliţişti acuzaţi de practici mafiote: au torturat până la moarte un nemţean
Program Tele'M Botoşani miercuri, 3 septembrie
Riscă 15 ani închisoare pentru două căruţe de lucernă
Încearcă să obţină fondurile necesare reabilitării Casei de cultură
Un general gras şi împuţit
Horoscop
Este tânără, 20 de ani, vrea să muncească
Oprişanu zice că vom plăti la tomograf, dar extrem de puţin
Medicii de familie, din nou la control
S-au obişnuit cu amenzile, nu le pasă!
Vor putea urma clasa a IX-a în şcolile de arte şi meserii
Vor să-şi mute casele din Botoşani
Şocul... Stolo
Un drept la replică… nepublicabil
Drumul spre “Serbările pădurii”, un drum al ruşinii
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă