Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9451
De la 07 Ianuarie 2003
85308994

Nedreptatea şi revolta celui fără vină

  • 9 November 2011, 23:00
Stimaţi colegi,
Suntem în cel de-al treilea an de guvernare Boc, cu PDL-ul la timonă. Aproape obsesiv, ca într-o cadenţă de mitralieră, şeful Executivului repetă mecanic că românii vor trăi mai bine. Din păcate, constatăm cu amărăciune şi revoltă, grave erori de guvernare a României cu implicaţii criminale asupra cetăţenilor acestei ţări.
Actualul guvern consideră că modernizarea statului şi reforma în economie constau numai în reducerea masivă a cheltuielilor prin tăieri de salarii şi pensii. Amatorismul, incompetenta, hoţia, clientelismul sunt cuvinte prezente şi comune actualei guvernări.
Datorită prostiei şi lipsei de loialitate faţă de România, factorii decidenţi ai acestei ţări au înstrăinat sistemul bancar şi piaţa energetică. Astfel, am ajuns în situaţia de a pierde pârghii de acţiune ale statului în economie (exemplu: politica de creditare).
Logic şi normal se naşte întrebarea firească: priorităţile României şi destinele cetăţenilor ei mai sunt hotărâte de reprezentanţii instituţiilor statului român? Sau, asemeni « Stambulului feudal », acestea sunt stabilite de Bruxelles sau Washington? Exemplul cel mai elocvent îl avem acum, când proiectul de buget pentru anul 2012 nu este stabilit de către Guvernul României.
Printr-un ciclu dramatic al istoriei, am redevenit « iobagii Evului Mediu », translatati în mileniul III. Îndobitocind populatia, prin închiderea instituţiilor de educaţie şi cultură, am făcut-o dependentă de himera divinităţii. Este inacceptabil ca într-o localitate să construieşti două lăcaşe de cult şi în acelaşi timp să închizi o şcoală şi un dispensar medical. Situaţia este aberantă pentru un stat care se vrea european şi modern.
Prin politici duplicitare, s-a inoculat în mentalul colectiv că tot ce este românesc este perimat, s-a stimulat consumul de produse de import, iar acum avem o economie nefuncţională, fără orizont şi fără perspective. Cum sunt stimulate sfera producţiei şi cea a serviciilor? În niciun fel. De ce a ajuns România sa importe alimente şi să fie expusă foametei, cu un pământ care poate hrăni încă 4 Românii?
Neavând competenţa necesară şi încăpând bine în haina proverbului românesc care spune că « prostul nu e prost destul, daca nu e şi fudul », actualul guvern a împovărat fiecare cetăţean cu o datorie de peste 1000 euro numai în ultimii 2 ani. Copilul care se naşte astăzi poartă deja povara plăţii acestei datorii. Este drept? Este corect? Este uman?
Nici acum nu ştim precis unde s-au folosit sau cum s-au folosit banii imprumutaţi. Practic a fost şi este vorba despre un soi de Caritas, la care au de câştigat numai rechinii cu gulere albe, în dauna plebei române.
Este o iluzie că vom reveni din criză prin măsurile luate de creditorii internaţionali. Care mai este rolul şi responsabilitatea Băncii Naţionale a României în această ecuaţie?
Atât timp cât am înstrăinat capitalul românesc, practic am devenit o colonie a experimentelor şi o vacă de muls a capitalului străin. În opinia mea, politica monetară şi cea de creditare sunt tot atât de importante ca cea fiscală. Ma revoltă faptul ca unii dintre reprezentanţii instituţiilor statului român, fiind plătiţi din bani publici, nu sunt loiali cetăţenilor pe care îi reprezintă. Aici avem o mare problemă. Vorba românului: “ferească Dumnezeu de ticăloşia omului deştept”.
Cine plăteşte acest tribut al prostiei, al escrocheriei, al trădării de neam şi ţară? Este o intrebare la care răspunsul este extrem de dureros: cel onest, corect şi cinstit, cel nevinovat. Tocmai de aceea am intitulat declaratia mea politic㠔nedreptatea şi revolta celui fară vină”.
Vă mulţumesc!
Senator Gheorghe Marcu

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Bancul zilei: Nevasta furioasă
Reţeta zilei: Zalatină de portocală
Statul poliţienesc poate fi ultima măsură anti-criză
Războiul Prostănacilor sau cum se bate PSD singur
Ponta va demisiona, dacă Geoană nu va fi schimbat de la Senat
Profitul Petrom s-a dublat în primele nouă luni, la 2,92 miliarde lei
Secretarul general in Ministerul Sănătăţii, Gheorghe Sârb, trimis în judecată
el ar fi luat mită 600 de euro, produse alimentare şi nealimentare
Cine e prostănacul acum?
Economia Germaniei va creşte cu doar 0,9% în 2012
Botoşani: Karatişti de performanţă
Parlamentarii botoşăneni au îngropat propunerile legislative culese de prefect
Concurs la Poliţie
Prefectul a scos la raport Direcţia de Drumuri
Unde se ascunde omul de afaceri Constantin Cuciureanu?
Prefectura Botoşani la Curtea de Apel Suceava
Şcoli construite pe banii Băncii Mondiale închise
Cei de la Psihiatrie se plâng de colegii care prescriu reţete greşite
Directorii de şcoli răspunzători pentru integritatea copiilor navetişti
Oprişanu a demisionat, din urmă vin amenzile
Urban Serv şi curăţatul străzilor
Baronii locali şi nesimţirea
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă