Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Cultură
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5505
De la 07 Ianuarie 2003
123149500
pnl

Nemultumiri in PSD fata de criteriile de integritate:

  • "Codul de etica e un fel de ANI, s-ar putea ca nimeni sa nu mai vrea sa candideze/ La partid, ce e ordin nu se discuta"
  • 18 December 2015, 23:00
Secretarul executiv al organizatiei judetene a PSD Constanta, Cristinel Dragomir, a declarat, vineri, ca actualul Cod de etica si conduita pe care partidul trebuie sa il respecte in desemnarea candidatilor la viitoarele alegeri este "un fel de Agentia Nationala Integritate" in interiorul formatiunii politice si ca exista riscul ca nimeni sa nu mai vrea sa candideze, transmite Agerpres.
"Sunt niste criterii, ne straduim sa le indeplinim pentru ca astea-s vremurile pe care le traim si inteleg ca anul acesta acesta e semnalul care trebuie dat: domne, ne innoim. Sa vedem cu cine ne innoim, ca s-ar putea sa nu vrea nimeni sa vina sa candideze. Eu as fi facut altfel daca ar fi depins de mine, dar stiti cum e, la partid ce e ordin nu se discuta.
Eu sunt impotriva acestui ANI din interiorul PSD-ului, ca asta e un fel de ANI, codul asta, de fapt, nu e niciun fel de cod, codul trebuie sa fie de bun simt. Important este ca, la alegeri, trebuie sa fie oameni reprezentativi si nici nu ne trebuie nici comisii si nici multa carte ca sa ne ducem la tara si sa vedem daca X sau Y are notorietate pozitiva sau negativa. Parerea mea personala este ca e chiar un ANI in interiorul partidului. Eu nu sunt impotriva, eu n-as fi facut asa, eu aplic. Parerea mea e ca e total ineficient dar asta e situatia, ne conformam" a spus Dragomir, la finalul unei sedinte a Consiliului Judetean.
Potrivit acestuia, lista cu propunerile de candidati la alegerile locale ar trebui intocmita de PSD Constanta pana la data de 15 ianuarie 2016.
"S-a stabilit termen 15 ianuarie, comisia de etica va analiza dosarele. Nu o sa se intample nimic daca nu vom fi gata pe 15, important este sa castigam alegerile', a mentionat secretarul executiv al PSD Constanta.
Pe 14 decembrie, PSD Constanta a anuntat excluderea din partid a viceprimarului Gabriel Stan si a deputatului Eduard Martin, pentru ca s-a constatat starea de incompatibilitate a acestora ca urmare a intrarii in vigoare a Codului de etica si conduita, aprobat saptamana trecuta de Comitetul National Executiv al partidului.
Viceprimarul Constantei, Gabriel Stan, si deputatul Eduard Martin figureaza ca inculpati alaturi de alti functionari din Primaria Constanta si omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinski in rechizitoriul trimis in instanta de DNA in care fostul primar Radu Mazare este acuzat de luare de mita pentru inlesnirea adjudecarii contractului de salubrizare a orasului catre firma lui Eduard Martin.
In urma cu o saptamana, Dragomir, a declarat ca formatiunea politica pe care o reprezinta nu are nicio temere ca nu va castiga alegerile locale din 2016, mentionand ca PSD are "suficiente resurse" pentru a-si desemna candidati la primariile tuturor localitatilor din judet.
Amintim ca PSD a adoptat pe 9 decembrie varianta finala a codului de conduita, care include o lista de 10 criterii de integritate pentru candidatii la alegeri. Citeste mai mult
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 19.12.2015
Bancul zilei: Economie prost înţeleasă
Reţeta zilei: Caltaboşi cu sânge şi orez
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 18.12.2015
Scrisoare pastorală la sărbătoarea Naşterii Domnului
Iubiţilor preoţi din parohii, cuvioşilor vieţuitori ai sfintelor mănăstiri şi
SUA: Rata mortalitatii din incidente cu arme de foc a egalat-o in premiera pe cea din accidente rutiere
Klaus Iohannis dupa un an. Scurta evaluare
Sute de monede antice si medievale si piese romane, descoperite in urma unor perchezitii
Dacian Ciolos la Consiliul European: Romania este solidara cu UE, dar cerem controlul fluxului migrator si un Schengen functional
UE a dat unda verde prelungirii sanctiunilor economice impotriva Rusiei
Norvegia ar putea darui un munte Finlandei,
tara care duce lipsa de relief muntos
CJCPCT Botoşani: Comunicat de presă
Sfaturi de la pompieri pentru Sărbători Fericite!
Peste 20.000 de botoşăneni asistaţi de SMURD, în cinci ani
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Catalin Flutur Valeriu Iftime
Ultimele articole de pe blog