Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
25572
De la 07 Ianuarie 2003
120660201

Neputinţele Lilianei Mincă şi Mirel Rogalschi în faţa Telekomului

  • Ioan Rotundu
  • 14 June 2017, 23:00
În noaptea de 18 spre 19 mai, după alţii de 19 spre 30, pe raza satului Cândeştiul Rusesc s-a furat cablul de la reţeaua de telefonie fixă patronată de Telekom. Au rămas fără semnal la telefonul din casă peste 15 abonaţi, printre care şi Domnica Iavorenciuc, o bătrână oarbă în vârstă de 87 de ani.
Am fost contactat atunci de către câţiva săteni care mi-au solicitat ajutorul prin a interveni la cei de Ta Telekom pentru a urgenta reparaţia reţelei. Pentru că în campania alegerilor parlamentare am fost abordat de către Liliana Mincă (foto 1), atunci încă deputat ALDE, care mi-a dat o carte de vizită oferindu-se să mă sprijine în rezolvarea problemelor botoşănenilor, cel puţin aşa s-a lăudat atunci, am contactat-o în acest caz. Am sunat-o având în vedere funcţia sa de vicepreşedinte la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului Bucureşti, exact funcţia potrivită pentru a interveni la cei de la Telekom şi a-i lua la întrebări de ce-şi bat joc de abonaţi.
După ce am discutat la telefon, Mincă mi-a trimis un SMS cu numărul de telefon al lui Mirel Rogalschi (foto 2), şeful Protecţiei Consumatorului Botoşani. L-am sunat pe acesta care la rândul său s-a informat de situaţie la cei de la Telekom. M-a sunat să-mi spună că reparaţia va dura ceva timp, mai exact până ce poliţia va descoperi cine a furat firul telefonic, dar că se va lua măsura rezolvării situaţiei bătrânei. Mi-a mai spus Rogalschi că pe perioada cât abonaţii nu au semnal la telefon nu vor fi taxaţi. De atunci a trecut aproape luna de zile iar cei de la Telekom i-a tratat pe abonaţi cu un mare SICTIR.
Nu s-a deplasat nimeni în zonă şi nu s-a luat nicio măsură de refacere a reţelei. Mai mult, cu tupeul caracteristic marilor companii multinaţionale, abonaţii au primit factura să plătească abonamentul. Bătrâna Domnica Iavorenciuc are de plată 50 lei. Iavorenciuc este un caz aparte, fiind oarbă nu are nici un contact cu lumea exterioară aşa că că suna la robot achipuind tastele pentru a afla dacă este zi sau noapte sau era sunată de nepoţi pentru a le spune ce eventuale nevoi ar avea. Tot cu telefonul ţinea legătura şi cu persoana care-i este însoţitor, aflată la oarecare distanţă de casa bătrânei, şi care dacă era o urgenţă se prezenta imediat. Acum bătrâna are de plată suma de 50 lei, aşa scrie pe factura emisă pe numele său, deşi nu s-a mai folosit de telefon din 19 mai.
Firesc ar fi trebuit ca Liliana Mincă, de la nivelul funcţiei sale, să fi luat măsuri cu cei de la Telekom şi chiar să le aplice sancţiuni pentru nerespectarea obligaţiilor contractuale. Dacă ar fi fost în cauză un pârlit de agent privat român, atunci ar fi năvălit cu toţii peste el şi l-ar fi sufocat cu sancţiuni.
În cazul Telekom, Mincă n-a avut nici măcar curajul să-i sune. A pasat problema la Botoşani, lui Rogalschi, care s-a limitat să-i sune politicos pe cei de la Centrul Bacău şi să ia act de ce-au stabilit ei şi nu ei să fi luat act de consecinţele pe care le pot suporta din partea Protecţiei Consumatorului dacă nu rezolvă operativ situaţia.
În campania alegerilor parlamentare Mincă umbla prin judeţ cerşind voturi şi promiţând marea cu sarea. N-a ajuns deputat dar a primit o funcţie publică foarte importantă. Probabil că această funcţie i-a adus şi uitarea de promisiunile făcute botoşănenilor.
Mincă este preşedintele ALDE Botoşani şi va veni vremea când ne va cere din nou votul. Atunci am săi aduc aminte de comportamentul de acum.
Faptul că abonaţii au primit factură la plată este un abuz incalificabil şi foarte clar al celor de la Telekom. Încasarea unor servicii nefurnizate se sancţionează cu amendă. Aştept ca Mincă şi Rogalschi să-mi trimită confirmarea că i-a amendat pe cei de la Telekom pentru atitudinea lor abuzivă şi impertinentă: Au curajul să le aplice legea, aşa cum o fac şi cu agenţii privaţi români?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catalin Drula, deputat USR si presedintele Comisiei IT: ANCOM, o institutie de profesionisti, este distrusa in acest moment
L-am convocat pe Adrian Dita, presedintele ANCOM pentru a fi audiat pe aceasta tema
Tariceanu: ALDE a retras sprijinul politic pentru guvernul Grindeanu
Cum lauda Liviu Dragnea guvernarea Grindeanu, pana de curand,
si cum isi asuma intreaga raspunderea pentru echipa guvernamentala
Grindeanu i-ar fi cerut lui Dragnea sa demisioneze de la sefia PSD
PSD a votat excluderea din partid a oricarui membru de partid care accepta sa intre intr-un viitor guvern Grindeanu
Cele patru oferte facute de Dragnea lui Grindeanu ca sa demisioneze:
DNA cere pedeapsa maxima - 10 ani de inchisoare cu executare - pentru fostul primar Neculai Ontanu,
judecat pentru luare de mita
Doi penalişti duc România spre dezastru lăudând-o
Ioan Rotundu
Sindicalistii din educatie si asociatiile de parinti vor o intalnire cu presedintele Romaniei
pentru a discuta despre formarea cadrelor didactice, siguranta in scoala si salariile profesorilor
Consumul lactatelor cu un continut redus de grasime si riscul dezvoltarii bolii Parkinson
Cartel Alfa solicita presedintelui Romaniei sa nu promulge Legea salarizarii sa o returneze la Parlament
Grindeanu are programata azi o intalnire cu un partener strategic pe securitatea nationala:
ministrul britanic al Apararii
Horoscopul zilei de 15..66.2017
Bancul zilei: Între medici
Viclenia şi fariseismul stareţului Ioan Harpa (3)
- convorbire înregistrată în biserica Mănăstirii Popăuţi
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă