Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Aniversări
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
16481
De la 07 Ianuarie 2003
122876548

Neruşinatelor, aţi pângărit până şi ingenuitatea copilăriei!

  • Ioan Rotundu
  • 8 December 2018, 19:54
“Ştim că orice copil se bucură atunci când primeşte un dar, oricât de mic ar fi. Am fost şi noi copii şi ştim că momentele de aşteptare a lui Moş Nicolae şi a lui Moş Crăciun sunt trăiri magice! Dăruind, aduci bucurie! Este ceea ce trebuie să facem fiecare dintre noi în această perioadă, să fim aproape de semenii noştri, să facem fapte bune!” a declarat Silvia Diaconu, preşedintele Organizaţiei municipale Botoşani a femeilor social democrate.
Câtă ipocrizie şi neruşinare! Începând cu aprilie 2012, PSD conduce România. În tot acest timp sărăcia s-a accentuat în rândul populaţiei dar a crescut numărul milionarilor şi dimensiunea averii acestora. Un recent sondaj efectuat de Institutul Naţional de Statistică, organism subordonat Guvernului PSD, a constatat că în România 7 milioane de persoane se aflau anul trecut în risc de sărăcie și excluziune socială. Sărăcia a crescut în cursul anului 2017 în special la copii până la vârsta de 18 ani. Săracii lipiţi pământului au crescut în anul 2017 la 3,9 milioane persoane Un număr 4 din 10 tineri și 4 din 10 copii se află în risc de sărăcie și excluziune socială iar în fiecare seară 200 mii de copii se culcă flămânzi.
Toate aceste drame ale vieţii personale şi de familie s-au înmulţit din 2012 încoace şi cresc de la un an la altul. Iar aceste femei social-democrate se laudă prin comunicat de presă că au făcut fericiţi nişte copii de grădiniţă. Le-a adus fericirea o zi, după care s-au întors în sărăcia lor de acasă şi continuă să flămânzească pentru că bomboanele, dulciurile oferite cu ipocrizie de nişte mame a căror copii trăiesc în huzur pe seama sărăciei lor, nişte mame lipsite de orice valoare morală socială, au venit peste ei la grădiniţă să le arunce în dispreţ social nişte dulciuri pentru a se lăuda apoi cu gestul lor de caritate plin de meschinărie politică.
Dacă aceste femei care fac parte din partidul de guvernământ ar fi cerut, prin parlamentarii PSD, prin membrii de partid aflaţi la guvernare, ca din bugetul ţării să se fi oferit cadouri tuturor copiilor din grădiniţe şi şcoli, ar fi fost cu adevărat un gest umanitar de o valoare socială deosebită şi în acelaşi timp un gest creştinesc demn de respect pentru memoria celui care în urmă cu peste 1600 de ani împărţea daruri celor săraci sub anonimat şi pe care-l sărbătorim acum drept Sf. Nicolae.
N-au procedat aşa, deşi Guvernul PSD, conducerea partidului au decis ca milioanele de bugetari şi lucrători în companiile de stat să primească prime de sărbători în sume de mii de lei, unii peste 10 mii şi chiar mai mult. Guvernul PSD a aruncat bani pe cadouri pentru membrii săi, printre care şi agende de birou în sumă de 750 lei/bucata sau creme de mâni de zeci de euro/ buc.
În ţară sunt sute de mii de elevi care la 4 luni de la începerea şcolii nu primesc cornul, laptele şi mărul pentru că partidul de guvernământ n-a elaborat la timp documentaţia tehnică de organizare a licitaţiilor, n-a asigurat finanţările necesare. Rata abandonului şcolar a crescut din nou tocmai pentru că elevii din familiile sărace, nemaiprimind această gustare, lipsesc de la şcoală în căutarea altor surse de hrană. Iar nişte neruşinate ale PSD Botoşani se laudă în presa locală de curte că ele au adus bucuria în sufletul unor copii. N-au adus nicio bucurie! Le-au arătat acestor copii diferenţa dintre traiul lor şi cel al bogat şi cel al părinţilor lor săraci. Aceste femei n-au cum înţelege durerea din sufletul acestor copăii după ce au mâncat dulciurile şi s-au întors din nou la masa săracă de acasă.
Iar dacă au vrut ca gestul lor să nu fie unul politic şi pur creştin, trebuia să-l facă în anonimat, în intimitatea partidului, aşa cum proceda şi Sf. Nicolae. Ori, ele, au trâmbiţat imediat în presă marea ispravă care de fapt n-a fost decât o pângărire a ingenuităţii acestor copii. În dorinţa lor de afirmare politică aceste femei au uitat ce înseamnă să fii mamă, ce înseamnă durerea de mamă când nu poate să-i ofere seara copilului o bucăţică de pâine şi-l adoarme promiţându-i că a doua zi va primi mâncare pe săturate..
200 mii de copii se culcă în fiecare seară flămânzi alături de părinţii lor. Pentru ei, neruşinatele din PSD nu dau nici un comunicat de presă!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Albeşti: „Împreuna la Centenar !- 1 Decembrie – Ziua Naţională a României”
Mesajul primarului Cătălin Fluture de Ziua Naţional㠖 Centenarul Unirii
Catrenul săptămânii
Horoscopul săptămânii 3 – 9.12.2018
Laudatio pentru consilierii locali ai comunei Dângeni
Ioan Rotundu
Lumea lu’ Rotundu şi Centenarul Unirii
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu: Centenarul Unirii - Botosani
Scandalul DPA - Reacția Ministerului de Externe:
Erori grave, din necunoaștere sau rea intenție, care aduc atingere adevărului istoric
Guvernul francez suspendă creșterea taxelor la carburanți,
după protestele masive
Posibilele consecinţe ale panaramei din Parlamentul României
Ioan Rotundu
M-am săturat de atâţia penali şi infractori în vârful politicii româneşti
Nova Apaserv: Bătaia de joc la adresa noastră întrece orice limită
Ioan Rotundu
Preşedintele Macaleţi n-a aflat că minciuna are picioare scurte
Ioan Rotundu
Băsescu, mesaj către Dragnea: Daddy pare că nu înțelege nimic
Nu mai controlează nici guvernul, nici majoritatea parlamentară, nici partidul. Pleacă acum!
Ptrds-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 7.12.2018
Lumea lu Rotundu 1 Decembrie 2018 - Dangeni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog