Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24395
De la 07 Ianuarie 2003
122910044

Neseriozitatea constructorului va bulversa activitatea Şcolii Frumuşica

  • 3 September 2007, 23:00
S-a scris de atâtea ori în presă de problemele cauzate de contractele încheiate cu Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani, încât s-a împământenit ideea că atunci când ceva este în neregulă cu vreo construcţie ridicată sau cu vreo clădire reabilitată cu fonduri provenite de la Ministerul Învăţământului, vina trebuie musai să aparţină instituţiei supreme de învăţământ considerată stat în stat. Surprinzător, în cazul lucrărilor de reabilitare care se desfăşoară la corpul A al Şcolii cu clasele I-VIII Frumuşica, întârzierea lucrărilor, care cu siguranţă vor da peste cap anul şcolar, nu se datorează inspectoratului, care, presat de parteneriatul încheiat cu Consiliul Judeţean Botoşani, a finalizat în timp util documentaţia necesară reparaţiilor, ci constructorului, care, de vreo două săptămâni, lucrează doar cum şi când are chef.
La această oră, când mai sunt doar trei săptămâni până la începerea noului an şcolar, ar trebui ca şantierul din curtea şcolii să cunoască o forfotă de nedescris. Cu toate astea, în localul A, care conţine Centrul de Documentare, două săli de grădiniţă şi două săli de clasă, cu greu s-ar mai putea face ordine în acest interval de timp. “Corespunzător cu ritmul în care se lucrează, nu avem siguranţa că lucrările vor fi terminate până la începutul anului şcolar. Trebuie terminate zugrăvelile interioare, mai trebuie înlocuită lemnăria şi schimbată toată învelitoarea veche cu una din tablă. Muncitorii, după ce că au lucrat într-un ritm greoi, de o săptămână nu s-au mai prezentat la muncă, iar inginerul care îi coordonează nici nu mai răspunde la telefon. Normal, atât noi cât şi reprezentanţii primăriei suntem foarte neliniştiţi” , ne-a spus Viorica Nichituş, directoarea Şcolii Frumuşica.
În pofida problemelor, reprezentanţii primăriei doresc să complementeze lucrările, contribuind, de la buget, cu diferenţa necesară înlocuirii geamurilor şi uşilor de lemn, prevăzute în contract, cu geamuri şi uşi din termopan. “Dacă tot am intrat în horă, ar fi păcat să nu jucăm până la capăt. Iar dacă tot se desfăşoară la Şcoala Frumuşica lucrări, ar fi păcat să nu punem şi termopane, să ştim că ne-am luat de-o grijă”, ne-a spus viceprimarul Gheorghe Foca. Asupra unui singur lucru nu ne-am edificat: de ce conducerea şcolii n-a vrut să ne dea numele constructorului? Probabil că va fi având anumite motive să-i treacă numele sub tăcere, că nu puţine sunt cârdăşiile dintre directorii de şcoli şi constructorii implicaţi în astfel de lucrări curente sau capitale. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Scrisoarea ex-prefectului Roman către botoşăneni
Deşi aflaţi în şucăr, Conţac ia apărarea lui Ciuştea
Proiectul de Dezvoltare Rurală la final
Pare să fie mulţumit de stadiul de pregătire al şcolilor
PSD nu crede în şansa lui Manolache
Mulţumiţi de rezultatele unui mandat în opoziţie
Conţac speră ca noul prefect să-i facă zilele mai senine
Un Festival aproape cumincior
Concluziile lui Ghiorghiţă asupra Festivalul Verii
A încercat să fugă de acasă, dar a fost întoarsă de poliţie
Păţania şoferului neatent la companion
În comă alcoolică la spital
Urban Serv vrea o maşină de spălat eurocontainere
Primăriile nu mai au în stoc lapte praf pentru sugari
Locurile de muncă vacante s-au dublat
Formarea profesională are ca reper cererea de muncă din străinătate
Seminar pentru veterinarii oficiali privind protecţia cailor
Va rămâne prefectul Sorescu echidistant politic?
Ioan Rotundu
Desfăşurarea tezelor cu subiect unic pentru clasele a VII-a şi a VIII-a
Publicarea Metodologiei examenului naţional de Bacalaureat 2008
Smiley este pur si SIMPLU „Cu un pas înainte”
Program TELE’M Botoşani, marţi, 4 septembrie
Comunicat de presă
Horoscop
Diplomaţie preoţească
Poate aveţi nevoie de un masaj... la domiciliu
Bovine convocate la vaccinare pe ritm de muzică populară
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog