Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Publicitate
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
1870
De la 07 Ianuarie 2003
106073855
Nici n-a preluat guvernarea şi

PSD-ul vrea cenzură asupra libertăţii de exprimare

  • Adunarea Generala a Forumiştilor: O propunere comunistă
  • 25 August 2010, 23:00
prezentantii sindicatelor din invatamant, ai Patriarhiei si cei ai asociatiilor pentru protectia copiilor au cazut de acord, miercuri, la prima dezbatere pe tema adoptarii unui cod de conduita in mediul online, ca este necesara o astfel de reglementare, majoritatea pledand si pentru o lege in acest sens, relateaza Agerpres.
"Am inteles ca aderati la un cod de conduita si in proportie de 80% doriti chiar o lege - ceea ce ne pune pe ganduri si vor continua dezbaterile pe aceasta tema. Strangem semnaturi online pentru acest cod de conduita in domeniul virtual. Ne asteptam sa gasim intelegere in primul rand din partea administratorilor de site-uri", a afirmat senatorul social-democrat Lia Olguta Vasilescu, unul dintre reprezentantii grupului de initiativa a Codului de conduita in mediul online.
Ea a precizat ca nu va exista un compartiment al Consiliului National al Audiovizualului care sa se ocupe de acest domeniu, ci o autoreglementare. Social-democratul a explicat ca exista mai multe modalitati prin care limbajul injurios poate fi interzis, respectiv instituirea unui filtru de injuraturi, scoaterea manuala a acestor mesaje sau impunerea inregistrarii utilizatorilor.
"Pana la urma, administratorii de site-uri si providerii de internet ar trebui sa gaseasca solutia. Sunt solutii tehnice inclusiv pentru filtre", a mai spus Lia Olguta Vasilescu.
Senatorul PSD a aratat ca in realizarea acestui proiect au existat si o serie de impedimente, exemplificand scrisoarea din partea organizatiei Reporteri Fara Frontiere, care sustinea ca prin aceasta initiativa se incearca limitarea libertatii de exprimare. Vasilescu a sustinut ca proiectul nu-si propune cenzurarea informatiilor
Adunarea Generala a Forumistilor (AGF), cea mai mare comunitate virtuala a investitorilor la bursa din Romania, proteaza impotriva incercarii de a introduce un "Cod de conduita in mediul virtual", considerand-o nedemocratica si comunista. Comunitatea AGF respinge categoric masura anti-democratica de a impune un asa zis "Cod de conduita in mediul virtual" prin care politicienii decid ce este permis si ce nu este permis in exprimarea considerata a fi libera in cadrul Forumurilor de discutii pe Internet si in cadrul Blog-urilor.
Ideea ca toti sa purtam aceiasi uniforma si sa ne exprimam in acelasi mod este o masura tipic comunista si ne exprimam regretul ca la 20 de ani de la caderea comunismului in Romania se recurge la astfel de masuri.
Consideram ca este mult mai oportun ca politicienii (bugetari platiti din taxele si impozitele noastre) sa discute un "Cod al bunui simt pentru politicieni" care sa includa si masuri de "bun simt" pentru politicienii care fac promisiuni si apoi sunt incapabili sa le duca la indeplinire.
Comunitatea AGF are un regulament de ordine interioara adaptat profilului AGF si respingem categoric ideea ca o instutie a statului roman (fie ca vorbim de parlament, guvern sau CNVM) sa aiba dreptul de a impune diverse clauze in Regulamentul AGF.
In conformitate cu Principiile AGF, Forumul AGF respecta dreptul fiecarui Forumist la libera exprimare, iar in cadrul Regulamentului AGF sunt prevazute sanctiuni doar in cazul in care, prin comportamentul sau, un Forumist impiedica dreptul la libera exprimare a altor Forumisti prezenti.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Zv SOMAX, joi, 26 august
Bancul zilei: A găsit femeia perfectă, dar…
Securitatea sârbă face din nou presiuni asupra romanilor din Timoc
care vor biserică românească
Campanie furibundă pe Internet împotriva unei femei
care a aruncat o pisică intr-un tomberon
Adelin Petrişor, la TVR
Premierul francez este interesat de banii europeni pentru ţiganii români
Cum am pierdut o zi la coadă, pentru plata contribuţiilor
formulare ca-n Kafka si atitudine ca la închisoare
E de văzut dacă plata ziariştilor pe DDA e corectă sau e vorba de evaziune fiscală
Iranul a testat noua generaţie a rachetei sol-sol Fateh-110
Să protestăm împotriva birului pe timp si pe linişte!
Turismul bulgăresc, promovat de marile canale tv europene
ADMITERE / Şcoala Populară de Arte şi Meserii Botoşani
Mica pub licitate
Trei incendii în mai puţin de 6 ore
Mercedes blindat cu mii de ţigarete de contrabandă
Astăzi se sfinţeşte sediul vechi al Primăriei Botoşani
Proiectul municipalităţii de tip Big Brother
A dispărut Victor Teioşanu din Darabani
Fetiţă dispărută dintre sinistraţi
Cu sau fără sutană, tot nemernici rămân
Vor putea învăţa despre administrarea calculatoarelor şi a reţelelor
Se face o evaluare a posturilor blocate din spitale
Primăriile au scăpat de plata venitului minim garantat
Şahiştii botoşăneni şi-au uscat în bătaie adversarii
Guvernul Boc ne-a oferit o jucărie: salariile pentru anul 2011
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă