Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Mondene
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8074 lei
1 USD = 4.4186 lei


Număr accesări
Astăzi:
16044
De la 07 Ianuarie 2003
74063157

Nici o legătură cu „Zilele oraşului” şi tinerii accidentaţi la Flămânzi

  • 18 August 2009, 23:00
Fără a avea legătură directă cu dramaticul eveniment rutier de la Flămânzi, la care facem referire în ultimul timp, o idee aberantă are tendinţa de a fi implementată în presă (şi în bârfa locală) în ultimele două zile. Neverificată şi fără nici un corespondent în realitate, bârfa plecă probabil din cercul (restrâns) al cârcotaşilor locali, cei care turbă de neputinţă atunci când realizează că în Flămânzi se fac cu adevărat lucruri frumoase, cum nu le-a trecut niciodată prin cap celor care au condus, aproape 20 de ani, administraţiile anterioare.
Astfel, pentru a minimaliza eforturile Consiliului Local Flămânzi şi a echipei care a organizat, aproape impecabil, „Zilele oraşului Flămânzi”, a fost pus în circulaţie zvonul că cei şapte tineri accidentaţi în noaptea de sâmbătă, 15/16 august, la marginea oraşului ar fi venit, chipurile, de la „Ziua tineretului”, organizată în zona de agrement „Ţiganca”.
Grav este faptul că informaţia, stupidă pentru orice avizat, avându-se în vedere faptul că „Ziua Tineretului” s-a desfăşurat la ore bune după accident, pe 16 august, cu începere de la orele 16:00, a fost luată de bună de câţiva comentatori neavizaţi din mass-media, care au introdus-o în rubricile de informaţii realizate.
Lipsa de profesionalism a celor care au dat citire unor asemenea ştiri, dorite „de senzaţie”, vizează în primul rând lipsa de documentare a redactorilor respectivi. Toată lumea ştie că adolescenţii din Frumuşica, spulberaţi de un automobilist inconştient, veneau, de fapt, de la o discotecă privată, din centrul localităţii Flămânzi, pe care au părăsit-o – existând foarte mulţi martori în acest sens – în jurul orelor 2:00, cu circa 20 de minute înainte de producerea evenimentului fatal.
Şi, pentru că la răutăţi de asemenea natură trebuie să existe şi un antidot, menţionăm şi noi, tot din „zvonoteca” locală, informaţia că, seara de discotecă menţionată, stropită din belşug cu băutură şi muzică aţâţătoare, ar fi fost sponsorizată de fapt de …PSD-ul local, afirmaţie care poate naşte, la rândul ei, alte şi alte comentarii. Mai ales că din aceeaşi „pepinieră” bahică a plecat, se pare, abia ţinându-se pe membre, şi şoferul ucigaş, cel care a trimis doi băieţi în mormânt şi două adolescente de 15 ani în comă profundă.
Nu este imposibil, totuşi, ca tinerii implicaţi în drama de sâmbătă seara, să fi trecut în cursul după amiezii pe la Pădurea „Ţiganca”, unde s-a desfăşurat Festivalul Folcloric „Hora de la Flămânzi”, dar cert este că, spre casă, au plecat la 4-5 ore de la terminarea manifestării amintite şi nu de la periferia localităţii, ci de la discoteca particulară din Flămânzi. Restul, vorba unei reclame, este „can-can”! (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tragedie pe şosea evitată de pompierii botoşăneni
Olimpicii botoşăneni pleacă la mare
Poliţiştii comunitari intră la toamnă în casă nouă!
Angajaţii SC Eltrans lăsaţi fără plata orelor suplimentare
Circulaţie închisă la intrarea în municipiul Botoşani
dinspre Iaşi, pe Calea Naţională
Croitoreasa şefă are apucături dictatoriale
Constănţeanul care a luat argintul la Olimpiada Internaţională de Fizică va studia la Princeton
Alexandra Maria Ţarcu din Canada a câştigat Miss Diaspora 2009
La Putna – Ierusalimul Neamului Românesc au venit si romanii din Nordul Bucovinei
Noul Parlament de la Chişinău este convocat pentru 28 august
Voronin încearcă să fure si vila de la Condriţa
Vacanţă în lumea lui Peter Pan
În timp ce tinerii din Frumuşica au fost conduşi pe ultimul drum
adolescentele internate la Iaşi se zbat între viaţă şi moarte
Program TELE'M, miercuri 19 august
Dă-o în mă-sa!
E nevoit să-şi vândă garsoniera
Părinţii vor o programă şcolară mai lejeră
Restaurant unde gramajul din lista de bucate nu bate cu cel din farfurie
În loc de medici, UPU Botoşani se va pricopsi cu un control
Rădăşanu i-a pus gând rău „fostei” Curelariu
Meşterii populari botoşăneni au făcut impresie la Festivalului Păstrăvului
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă