Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Cultură
Infracţiuni
Economic
Editorial
Alune americane
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
6485
De la 07 Ianuarie 2003
122866552

Nicolaescu nu-i utopic cu privire la eradicarea şpăgii din sistemul sanitar:

  • 2 June 2013, 23:00
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a afirmat, sambata, la Ploiesti, intrebat daca poate estima cand se va eradica spaga din sistemul sanitar romanesc, ca el nu este "utopic", iar la insistentele jurnalistilor a adaugat: "Vreti sa rezolvam azi ce nu se rezolva de 70 de ani in Romania", relateaza Mediafax.
Eugen Nicolaescu a fost intrebat de un jurnalist, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Ploiesti, daca poate estima cand se va eradica spaga din sistemul de sanatate romanesc, el raspunzand: "Eu nu sunt utopic".
"In ceea ce priveste spaga din spitale, eu cred ca spaga in genere nu poate fi eradicata de maine ca vrem noi sa o eradicam. Ea trebuie sa faca parte dintr-un program amplu si complex, adica: cresterea salarizarii medicilor si asistentilor, care trebuie sa fie un lucru corect. Trebuie sa-i dai omului, ca sa poti sa-i ceri. Daca un om primeste o leafa decenta, atunci automat poti sa-i ceri: potoleste-te cu spaga ca s-ar putea sa ai lucruri grele si complicate la care trebuie sa raspunzi. Pana atunci e o complicitate intre medic, asistent si cetatean", a spus Nicolaescu.
In acest context, ministrul Sanatatii i-a spus altui ziarist, care insista sa puna intrebari privind atentiile pe care unii medici si asistenti medicali le primesc de la pacienti, ca nu se poate rezolva "azi, ce nu se rezolva de 70 de ani in Romania". "Dumneavoastra vreti sa rezolvam azi ce nu se rezolva de 70 de ani in Romania. Eu incerc sa va spun ca vrem sa facem un program foarte complex, care sa atinga multe puncte ca sa poata sa rezolve. Este un studiu facut de Banca Mondiala in urma cu vreo trei ani, are niste propuneri, ne uitam pe ele si incercam sa le gasim in urmatorii ani la fiecare cate o rezolvare", a spus Eugen Nicolaescu.
Ministrul Sanatatii a facut, sambata, o vizita in judetul Prahova, unde s-a intalnit cu reprezentanti ai spitalelor, ai Casei de Asigurari de Sanatate, parlamentari si autoritati locale.
Accesul presei la discutiile dintre Eugen Nicolaescu si reprezentantii sistemului de sanatate prahovean a fost interzis, fiind motivat de faptul ca este dorinta ministrului ca presa sa nu asiste la discutii.
Intrebat, in conferinta de presa de dupa intalnire, de ce nu a fost de acord cu prezenta presei la discutiile cu managerii de spitale si cu autoritatile locale, Nicolaescu a spus ca el nu a solicitat asa ceva si ca decizia de a interzice accesul presei la discutii nu ii apartine.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: De ce parlamentarii sunt ca broasca ţestoasă
Lumea luî Rotundu: Baronul de Vlăsâneşti
Alune americane
Ioan Rotundu
E nevoie de 4 miliarde de euro pentru infrastructura sistemului sanitar
unde i-om găsi, nu ştiu
Cazurile de şantaj din presa ultimilor ani
vezi acuzaţiile şi ce s-a ales de dosare
SUA se ciondăneşte iarăşi cu Beijingul
Germania: Mii de manifestanţi anti-austeritate la Frankfurt
Ministrul Şova a negociat cu mama sa şi a pierdut 37,2 mln euro din banii noştri
Senatul egiptean, dominat de islamişti, declarat neconstituţional
Iran: Ahmadinejad a trecut pe lângă moarte
Găseşte băncile ţapi ispăşitori pentru lipsa banilor la buget
Slugărnicia la români
Ioan Rotundu
Botoşani: Baronul de Vlăsâneşti
Ioan Rotundu
Schimbă structural viziunea asupra fondului funciar botoşănean
Staţiunea Popăuţi, comentatorii şi ASAS
Ioan Rotundu
Loteria Română: Numerele câştigătoare la tragerea din 2.06.2013
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog