Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
4208
De la 07 Ianuarie 2003
76517007

Niculina, femeia fierbinte!

  • 29 July 2010, 23:00
Despre vesela şi sprinţara fostă studentă Niculina Chirilă se spune că a absolvit facultatea cu nota zece. E drept, nota a obţinut-o în perioada când căldura ne era asigurată de către sistemul comunist şi la propriu şi la figurat. De când căldura comunistă a fost abolită în urma evenimentelor din decembrie 1989, muncim de ne spetim să plătim căldura capitalistă şi nu ştiu cum se face că tot nu ne ajung banii. Motiv pentru mine să-i scad nota harnicei studente, sprinţară cândva şi dolofană acum (semn că respectă ordinul prezidenţial de-a trăi bine) cu ceva mai jos de cinci.
Păi cum să n-o las repetentă, când ne-a încărcat factura cu câteva milioane, luându-ne drept proşti de ani buni. Iar după ce-a fost prinsă cu mâţa-n sac, tot ea se cocoşează la cei de la asociaţie care, cică, au calculat anapoda ce Termica a cheltuit spre binele nostru. Mai mult, Niculina dolofana ne-a adoptat printr-o simplă conferinţă de presă. Ea s-a lăudat că va propune preacinstiţilor săi colegi de Consiliu Local Municipal Botoşani să adopte o hotărâre prin care contabilii de la asociaţii să fie avizaţi de către primărie, via societatea Termica.
Hai să clarificăm această declaraţie ce aduce a apetit politic cu miros de PRM, partidul pe care-l slujeşte în prezent dolofana de nota zece. Pe vremea când erau asociaţiile de locatari, primăria tăia şi spânzura, pentru că se dădea bossul lor. Acum, de când Constituţia a consfinţit că proprietatea este protejată, garantată şi apărată, ce dracul să mai caute corupţia în asociaţiile de proprietari? Cei care răspund de destinele asociaţiei de proprietari sunt plătiţi din banii asociaţilor, deci este dreptul lor să-şi pună pe scaun pe cine doresc şi cred că le vor răspunde mai bine nevoilor. De ce trebuie contabilul asociaţiei să-l avizeze primăria sau Niculina de la Termica?
Dacă vor să-i avizeze, atunci să-i angajeze şi să-i plătească din banii lor. Eu nu vreau ca în casa mea să facă ordine primul prostovan angajat pe bani publici la primărie. De vrea Niculina de la Termica să rezolve problema facturării căldurii, să facă bine ca societatea să-şi rezolve procedura de lucru, să încheie contracte directe cu beneficiarii de servicii şi să plătim căldura aşa cum plătim consumul de energie electrică. Însă alta-i şmecheria cu avizarea contabililor. Încă pe vremea când aveam primarul cu nume de floare egneriană, trepăduşii de la corpul de control al primarului făceau ordine politică prin asociaţiile de proprietari.
Adică îi puneau pe angajaţii plătiţi din banii locatarilor să le distribuie pliante publicitare, să le lipească afişe cu tufa de trandafiri, să-i convingă pe locuitorii de la bloc că numai PSD-ul merită a fi votat. Conştiincioasă în a învăţa, deprindere din facultate, Niculina a simţit că poate ridica potenţa politică a PRM-ului, dacă-şi bagă coada printre angajaţii de la asociaţiile de proprietari. Găselniţa, un cui al lui Pepelea în funcţia de contabil!
O fi Niculina femeia fierbinte de la Termica, adică cea care ne răceşte iarna apartamentele de transpirăm la buzunare, dar noi vrem să ne fie respectat dreptul de proprietate şi la liberă asociere, fără imixtiuni de la Primăria Botoşani, consilierii locali sau Termica. Să le intre bine în cap acestor politicieni de doi bani şi să conştientizeze faptul că a trecut vremea când prostimea îi vota de frică să nu le ia ce nici n-aveau. Hai, că iar mi-am stricat noaptea citind declaraţii politice tâmpe, numai să-mi iasă de-un pamflet.
JD 16.02.2007 – format electronic

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, vineri, 30 iulie 2010
Bancul zilei: Dezamăgirea măicuţei
Un prânz la Schitul Balş
Slujba de Boboteaz㠖 prilej de manifestare a grotescului în credinţă
Ioan Rotundu
Jefuit chiar în incinta PNA
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă