Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Anunţuri
Economic
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20865
De la 07 Ianuarie 2003
93809060

Nicusor Dan: Cele mai importante atacuri si mediatice si birocratie vin de la PSD

  • Dacian Ciolos participa saptamana viitoare la un eveniment organizat de USR
  • 3 November 2016, 23:00
Nicusor Dan a anuntat ca premierul Dacian Ciolos va participa saptamana viitoare la un eveniment organizat de Uniunea Salvati Romania, despre care nu a vrut sa dea mai multe detalii. Dan a prezentat situatia contestatiile la adresa listelor de candidati, afirmand ca mare parte dintre acestea au fost respinse si ca in cazul a circa 10 s-a facut apel la Curtile de Apel din tara, atacurile "birocratice si mediatice" venind din partea PSD.
"Impotriva listelor s-au formulat peste 65 de contestatii in toate judetele din Romania. Cel putin 60 au fost respinse. Impotriva lor se poate face apel la Curtile de Apel - s-au formulat cam 10 cereri de apel dintre care trei au fost respinse" a explicat Dan.
"Am avut un fenomen la care nu ne asteptam - au fost birouri electorale judetene (BEJ) care din cauza contestatiilor care s-au facut impotriva listelor noastre nu au tras la sorti USR pentru locuri in BEJ (acest lucru se face pentru partidele neparlamentare - n.r.). Au fost birouri in care am fost trasi la sorti si birouri in care nu am fost. Aici din nou este o interpretare nefericita a unei prevederi legale care spune ca sunt trase la sorti partidele in ordinea numarului de candidaturi ramase definitive.
Din nou suntem nevoiti sa contestam la bec aceste decizii ale BEJ, maine este termenul limita pana la care trebuie sa facem aceste contestatii" a declarat Nicusor Dan, care a precizat ca este vorba de o practica neuniforma.
Liderul USR a afirmat ca problema contestatiilor le-a intarziat cu 4-5 zile productia de materiale electorale.
Intrebat daca USR este un pericol mare pentru PSD, Nicusor Dan a raspuns: "Cele mai importante atacuri si mediatice si birocratie vin de la PSD inspre USR. Asta pot sa constat".
Dan a afirmat ca premierul Dacian Ciolos va lua parte la un eveniment organizat de USR saptamana viitoare, despre care insa nu a dorit sa dea mai multe detalii. Intrebat cu ce ministri din actualul guvern nu este multumit, Dan a declarat ca nu vrea sa dea nume insa ca: "sunt ministrii care consideram ca nu au avut o performanta grozava".
De asemnea, intrebat ce ministri considera ca ar trebui sa fie tehnocrati si in viitorul guvern, avand in vedere ca Alina Gorghiu a afiramt ca la Justitie ar vedea tot un tehnocrat, Dan a raspuns: "Este un lucru cu care suntem de acord ministerul justitiei. In general politica noastra este ca nu avem preisunile interne de partid pe care le au celelalte partide pentru oameni care vor sa fie ministri si suntem pe principiul ca cea mai competenta persoana trebuie sa fie ministru pe locul care ne-ar reveni noua (in guvern - n.r.)."
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Deconspirare involuntară
Horoscopul zilei de 4.11.2016
Trei parlamentari PRU vor cresterea alocatiei copiilor la 450 lei de la 1 ianuarie 2017
banii ar proveni dintr-o taxa de responsabilizare achitata de companiile straine
Kovesi, decorata de Suedia cu Ordinul Steaua Polara.
La ceremonie au participat si Hans Klemm si ambasadori UE
Prognoza pentru vineri si sambata
BERD a urcat de la 4 la 4,8% prognoza de crestere economica a Romaniei in 2016
Traian Basescu si sotia sa au depus juramantul ca cetateni ai Republicii Moldova
Alegeri Moldova: Renato Usatii, urmarit international, il sprijina in turul 2 pe Igor Dodon
Spirala populismului si raul sadit in populatie
Cănuţă, om sucit, un simbol naţional meritat!
Ioan Rotundu
„Sfinţi”i din Poliţia Dorohoi care-l ocrotesc pe baronul PSD Gângă
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă