Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
15405
De la 07 Ianuarie 2003
122875472

Noi achizitii militare de circa 30 de milioane de euro facute de Romania:

  • Armata cumpara inca doua radare mobile TPS-77 pentru apararea aeriana de la Lockheed Martin si sisteme de rachete antitanc portabile Spike
  • 8 February 2018, 23:00
Armata achizitioneaza va achizitiona pentru circa 130 de milioane de lei inca doua radare tridimensionale cu distanta mare de descoperire, mobil-TPS-77 de la Lockheed Martin, printr-o procedura fara licitatie deschisa realizata de Romtehnica, o companie din subordinea Ministerului Apararii. In plus, a mai fost acordat un contract catre compania americana de circa 25 de milioane de lei pentru piese de schimb si subansamble pentru radarul TPS-79 (R)- Gap Filler. Totodata Romtehnica va achizitiona si un numar susplimentar de sisteme de rachete antitanc portabile de tipul Spike pentru circa 21 de milioane de lei.
Informatia a fost publicata de catre site-ul Resboiu, dupa anunturile de atribuire directa transmise de catre Romtehnica in SEAP. Toate contractele au fost atribuite prin procedura de "negociere fara anunt de participare", motivatia fiind ca "produsul poate fi furnizat numai de un anumit ofertant, din motive tehnice."
Armata romana a mai cumparat in trecut alte radare de tipul TPS-77, si opereaza inca din 1998 radarul fix de tipul AN/FPS-117 al celor de la Lockheed Martin, existand mai multe unitati in dotare. Totodata, MApN a mai achizitionat in trecut rachete antitanc Spike, atat in varianta portabila, cat si pentru dotarea blindatelor MLI-84M Jderul.
Contractele pentru radarele TPS-77 acordate Lockheed Martin
1. 30 ianuarie 2018. Valoare: 64,458,900 RON.
2. 2 februarie 2018. Valoare: 64,458,900 RON
Mai mult, pe 31 ianuarie Romtehnica a mai acordat Lockheed Martin si un contract de 25,5 milioane de lei pentru "piese de schimb si subansamble specifice radarelor TPS-79 (R)- Gap Filler", radar aflat in dotarea Armatei.
Radar tridimensional mobil TPS-77:
Contractul pentru rachete antitanc portabile:
Sistem rachete antitanc portabile - 6 ianuarie 2018 - 20,297,283.6 RON - Eurospike GmbH (Germania) - un joint-venture intre companiile Diehl BGT Defence GmbH & Co. KG (Uberlingen, Germany), Rheinmetall Defence Electronics GmbH (Bremen, Germany) si Rafael Advanced Defense Systems Ltd. (Haifa, Israel).
Romania a mai achizitionat in 2015-2016 sisteme de rachete antitank Spike in valoare antitanc de 130 milioane de euro, iar in ianuarie 2017 a mai achitionat rachete portabile antitanc in valoare de inca 25 de milioane de euro.
Produsa de israelienii de la Rafael, rachetele Spike sunt de generatia 4++, si a fost integrata in cadrul fortelor romane de cativa ani deja pe elicopterul IAR 330 Puma Socat, pe vehiculul blindat de lupta MLI 84M, dar si in varianta de lansator mobil - Spike MR, primele teste fiind desfasurate la finalul anului trecut in poligonul de la Cincu.
Agen tia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Cum s-a născut o celebră expresie
Horoscopul zilei de 9.02.2018
Teodorovici: Trebuie sa evitam situatia in care angajatii sunt obligati sa vina cu bani pentru a-si plati contributiile
George Soros a donat 400.000 de euro pentru o campanie anti-Brexit
Banca Transilvania intra in topul brandurilor bancare din lume
Teodorovici: Angajatii part-time vor contribui doar pentru suma primita, diferenta o suporta angajatorul
Procuroarea Mihaiela Moraru Iorga, trimisa in judecata de DNA
pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual
Darius Valcov, condamnat pentru coruptie la 8 ani de inchisoare cu executare in prima instanta
Guvernul lasa si in acest an companiile de stat fara bani de investitii,
obligandu-le sa repartizeze minim 90% din profit sub forma e dividende
O legatura intre Dragnea, vizita la Trump si contractele militare
Inca o obligatie pentru mediul privat:
Firmele cu peste 50 de angajati, obligate sa aiba un expert in egalitatea de sanse intre femei si barbati
Pavianul premier cârpeşte mantia „Revoluţiei fiscale”
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog