Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23805
De la 07 Ianuarie 2003
104556411

Noi condiţii pentru a fi inspector sau director şcolar

  • 28 February 2012, 23:00
Daniel Botezatu, inspector general adjunct la IŞJ Botoşani, a anunţat că în noua lege a educaţiei este prevăzut ca profesorii care aspiră la un post de conducere, respectiv inspector şcolar sau director de şcoală, va trebui să facă parte din Corpul naţional de experţi în management educaţional.
Adică, actualii directori ai unităţilor de învăţământ, inspectori şcolari precum şi aspiranţi la funcţii în învăţământ vor trebui să se înscrie online, între 27 februarie şi 5 martie, pentru a dobândi acest statut. După ce au completat acel formular de selecţie, pe 6 martie se vor afişa listele cu candidaţii care au fost declaraţi admişi.
La concursul de selecţie pentru dobândirea calităţii de membru al corpului naţional de experţi poate participa orice cadru didactic care face dovada acumulării a 60 de credite în cadrul unor programe acreditate de formare în domeniul managementului educaţional, este titular în învăţământ şi cu gradul didactic de cel puţin II, a obţinut calificativul „foarte bine” în ultimii patru ani şi nu a fost sancţionat disciplinar, nu a fost lipsit de dreptul de a ocupa o funcţie de conducere prin hotărâre judecătorească.
Între 7 şi 12 martie se depune portofoliul cu documentele la Inspectoratul Şcolar de către candidaţii declaraţi admişi online. Inspectorul general adjunct Horia Negrescu este preşedintele comisiei de înscriere şi evaluare a portofoliilor la nivelul IŞJ Botoşani. Din comisie mai face parte juristul inspectoratului şi câte doi inspectori pentru câte 250 de dosare depuse. Pe 20 aprilie, va fi emis ordinul de ministru cu persoanele care au reuşit să devină membri în Corpul naţional de experţi.
„Pentru a accede la funcţii de conducere de îndrumare şi control, respectiv de director, de inspector şcolar, inspector şcolar general şi alte funcţii din cadrul ministerului este necesar să se înscrie în Corpul naţional al experţilor. Prin ordin de ministru s-a stabilit calendarul acestei activităţi. Inspectorii vor evalua directorii iar Ministerul Educaţiei evaluează inspectorii“, a declarat Daniel Botezatu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ginerele şi soacra
Horoscop
Caricatura zilei
I.S.U. Botoşani vizitat de zeci de copii şi adulţi
de Ziua Protecţiei Civile din România
COMUNICAT DE PRESA – APIA Botoşani
Legea lustraţiei, adoptată de Camera Deputaţilor, forul legislativ decizional
Guvernul a înfiinţat inspecţie specială pentru companiile de stat
Propunere şoc a candidatului socialist François Hollande
impozitarea super-bogaţilor cu 75%
Premierul român a discutat cu şeful diplomaţiei ruse problemele bilaterale nesoluţionate
Recesiune în Europa, falimentul Greciei şi posibila sa ieşire din zona euro
Fachirii care „au scos din sac” candidatura Veronicăi Bacalu
Botoşani: Prefectul în pantaloni scurţi
Parcarea subterană de la Piaţa centrală este pe gata
Vor ieşi în stradă, botoşănenii, cu miile?!
Peste o mie de câini vor fi sterilizaţi de veterinari americani
Unităţi şcolare cu conturile blocate
„Leonardo da Vinci” la IŞJ Botoşani
Judeţul Botoşani este ocolit de gripa sezonieră
Gelozie profesională izvorâtă din anonimat
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă