Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
26517
De la 07 Ianuarie 2003
108299868

Noi detalii privind cruzimea violenţelor de la Prăjeni

  • Ioan Rotundu
  • 31 August 2021, 10:42
Aşa cum am promis, revin cu noi informaţii despre actele de violenţă consumate la Prăjeni, sâmbătă, 29 august a.c., când soţii Chelban au fost crunt bătuţi de către un grup organizat de persoane violente. Acum sunt în măsură să prezint şi numele bătăuşilor, respectiv Vlad Cherestez, Romeu Cherestez, Aurel Călin cu toţii din satul Câmpeni, comuna Prăjeni şi Adrian Archip din oraşul Flămânzi.
Ce s-a întâmplat în acea zi de sâmbătă relatează fiul soţilor Chelban, Radu Chelban:
„Evenimentul a avut loc pe drumul de lângă suprafaţa noastră de teren pe care o lucrăm şi pe care numitul Cherestez Romeu a intrat cu oile. Părinţii mei Chelban Neculai şi Chelban Branduşa erau pe suprafaţa de teren la strâns porumb și resturi vegetale pentru animale, moment în care au venit ceilalţi :
Cherestez Vlad , Călin Aurel și Archip Adrian cu o maşină albastră marca Ford, din care s-au dat jos cu bâte şi furci, luându-i la bătaie, spunând-le că sunt urmăriţi de multă vreme , în special tatăl meu Chelban Neculai, şi acum a venit momentul.
În timpul ce îi loveau pe părinţii mei , pe drumul la care am făcut referire mai sus era în trecere cu maşina domnul inginer Tiplic Ioan, (el mergea să verifice dacă poate efectua lucrări la suprafeţele de pământ pe care le deţine societatea la care lucrează).
Domnul inginer a oprit maşina. Numitul Vlad Cherestez i-a spus să-şi vadă de treaba lui , altfel îl omoară și pe el.
Precizez faptul că părinţii mei erau la suprafaţa de teren cu o autoutilitară marca VW LT35. Numitul Vlad Cherestez a spart cu furca toate cele 4 roti ale maşinii şi, totodată, a distrus telefonul tatălui meu, intenţia lui fiind să blocheze plecarea lor de acolo și totodată neputând suna la poliţie, salvare sau în altă parte. "

Ce animale bipede pot fi aceşti oameni care au ajuns să lovească o femeie cu furcile şi bâtele? Ce educaţie bor fi având?
Aşa cum am precizat şi anterior, la Poliţia Rurală Flămânzi s-a deschis un dosar penal pe numele bătăuşilor pentru infracţiunile de lovire şi distrugere de bunuri. Se pare că fapta de lovire la care s-a făcut încadrarea juridică este prea blândă.
Dacă avem în vedere rănile suferite de Neculai Chelban, gravitatea lor, este evident că viaţa acestuia a fost pusă în pericol, aşa că suntem, de fapt, în faţa unei tentative de omor. De altfel, cei din familia Cherestez au şi afirmat că intenţia lor era să-l omoare pe Neculai Chelban, martorul ocazional, inginerul Tiplic fiind şi el ameninţat cu moartea dacă nu-şi vede de drum.
La Prăjeni, astfel de acte de violenţă au devenit o obişnuinţă. După fraţii Iordăchel (Costel fiind şi acum după gratii) iată că o nouă grupare violentă şi-a făcut apariţia în public: fraţii Cherestez din Câmpeni.
Toate acestea sunt posibile pentru că în mediul rural poliţiştii nu mai este prezentă, iar când îşi face apariţia, ori pactizează cu infractorii, ori nu se implică pentru că n-au pregătirea profesională necesară pentru a şti cum să procedeze în astfel de cazuri.
În Botoşani, de când la conducerea IPJ Botoşani, cu mici perioade lipsă, se află comisarul şef Viorel Şerbănoiu, violenţele din partea bandelor de infractori au sporit în mediul rural şi, ce este mai grav, s-au înteţit şi actele de violenţă din partea poliţiştilor asupra cetăţenilor paşnici.
Reamintesc că sub comanda lui Şerbănoiu în sediul Poliţiei din Viişoara şi Mihălăşeni au fost omorâţi în bătaie doi cetăţeni iar recent, în luna august, o poliţistă a atacat violent pe persoană chiar pe proprietatea acestuia. Asupra acestui caz voi reveni cu detalii greu de crezut că aşa s-a întâmplat.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii:Confuzie profesională
Horoscopul săptămânii 30 august – 5 septembrie 2021
A venit la Botoşani pentru a se face frate cu dracu’
ca să poată trece puntea spre preşedinţia PNL
O nouă bătaie sângeroasă la Prăjeni
Cum l-a omorât ministrul Cîmpeanu pe „Zgăbearță Iftode, să trăiţi!”
Ioan Rotundu
Catrenul săptămânii
Cum prejudiciază interesul public comisarul şef Kashyap
Ioan Rotundu
Comunicat - Prim[ria Mihai Eminescu
Cum vede Conţac scandalul din Guvernul Câţu
Conţac, contrabanda cu ţigări şi corupţia
Conţac şi infrastructura rutieră a judeţului Botoşani
„Nepoţii” lui Băsescu şi manifestările micului dictator
Ioan Rotundu
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă