Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Ultima oră
Umor
Reportaje
Comentarii
Remember
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11600
De la 07 Ianuarie 2003
122871667
Noi dovezi despre corupţia din poliţie

Pilele din IJP Botoşani ale patronului REC Costică Botez

  • Ioan Rotundu
  • 17 June 2020, 16:06
După ce am publicat ancheta despre împrejurările în care au dispărut de la fiscalizare peste 1.700 tone cereale, mai mulţi botoşăneni m-au întrebat dacă am încercat să aflu şi cine-l protejează pe Costel Botez, cel suspectat că n-a fiscalizat cantitatea de cereale şi care este acuzat de Dan Pungă, din Stânca – Ştefăneşti, că aceste cereale i-au fost furate de către Botez în baza unor contracte de arendă falsificate.
Mi s-a părut şi mie ciudat că toate plângerile penale făcute de Dan Pungă împotriva lui Costică Botez nu au primit o rezolvare nici până în ziua de astăzi, deşi au trecut de atunci 8 ani de zile, cercetările fiind reluate recent, după ce am publicat recent ancheta. Pornind de la sugestia botoşănenilor am încercat să descopăr cine din Poliţia Botoşani ar mai avea interes personal sau de altă natură că-l protejeze pe Costică Botez, ştiind că actualul şef al IJP Viorel Şerbănoiu ar putea fi unul dintre ei.
În aceste zile mi s-a confirmat că şeful de la Serviciul de Resurse Umane este comisarul şef Bogdan Cotloană nimeni altul decât finul lui Costică Botez şi un poliţist aflat sub protecţia comisarului şef Viorel Şerbănoiu. Mi s-a spus, pe surse, că acest Cotloană şi-a construit cariera pe baza unor relaţii în mediul politic şi că are abilitatea necesară de a-şi folosi poziţia din conducerea instituţiei în a interveni în favoarea protejaţilor săi. După pensionara comisarului şef Adrian Osolinshi, şeful Şerbănoiu l-a împuternicit pe Cotloană să preia cu delegaţie şefia la Resurse Umane. Ulterior l-a titularizat pe post, spre uimirea multor poliţişti mult mai bine pregătiţi profesional dar consideraţi incomozi prin modul lor cinstit de a-şi desfăşura activitatea.
O dovadă că acest Cotloană şi-a protejat naşul Botez de problemele acestuia generate de activitatea de patron al firmei REC SRL Botoşani a venit de la fostul inspector pr. de poliţie Cristian Cezar Şuhan. Am primit informaţia că Şuhan, pe vremea când şeful lui la Serviciul de Investigarea Criminalităţii Economice era comisarul şef Dumitru Aioanei, instrumenta un dosar de evaziune fiscală în care era implicat Costică Botez. Aioanei, la cererea lui Cotloană, i-a sugerat lui Şuhan să abandoneze cercetarea. Făcând parte din gruparea poliţiştilor cinstiţi, Şuhan a continuat cercetările. N-a mai apucat să le finalizeze pentru că a fost ejectat din sistem în urma unor înscenări puse la cale de Şerbănoiu, Aioanei şi cu sprijinul Mihaelei Mihai Popa de la DNA Suceava în scopul de a-l îndepărta din funcţie pe şeful incomod Cristian Cucoreanu (foto).
„Pur şi simplu am fost forţat să plec din sistem. Devenisem incomod prin modul meu de a nu respecta sugestiile venite de la şefi, ci respectam legile statului. Da, am efectuat o cercetare împotriva domnului Costică Votez dar nu mai ştiu cum s-a finalizat pentru că am fost nevoit să plec din funcţie. Nu ştiu dacă domnul Cotloană este finul lui Botez dar ştiu că a intervenit în favoarea acestuia..” – mi-a explicat fostul inspector pr. Cristian Şuhan pe care am reuşit să-l contactez telefonic.
Am investigat şi situaţia fostului poliţist Cristian Şuhan. Este adevărată afirmaţia că acesta făcea parte din categoria poliţiştilor cinstiţi. În 30 mai 2011, de Ziua Direcţiei Generale Anticorupţie, printr-un Ordin al Ministerului de Interne în care se precizează că „Anul acesta am selectat 8 poliţişti cărora le-am acordat diplome de integritate şi plachete, 5 dintre aceştia din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi 3 poliţişti ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, după cum urmează:” la pct. 6 se menţionează „Subinspector de poliţie ŞUHAN CRISTIAN CEZAR, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Botoşani, Serviciul de Investigare a Fraudelor, care a refuzat o mită de 1.000 lei..”

În luna martie 2013, de Ziua Poliţiei, subinspectorul Cristian Şuhan, pentru cinste şi corectitudine în activitatea profesională este promovat în funcţia de inspector, şeful său de atunci fiind Cristian Cucoreanu . Avea să fie dat afară din sistem la începutul anului 2015 cu tot cu şeful Cucoreanu, cinstea lor devenind prea incomodă pentru şefii din gruparea corupţilor.
În momentul de faţă., pe rol la Tribunalul Botoşani există un dosar în care se judecă reclamaţia lui Şuhan împotriva MAI şi IJP Botoşani pentru că a fost dat afară din sistem printr-o manevră abuzivă, ilegală, dosarul având ca obiect „litigiu privind funcţionarii publici statutari”.Din informaţiile pe care le-am primit tot pe surse, corupţii din IJP Botoşani fac tot ce le stă în putinţă ca Şuhan să nu câştige acest proces. Ei n-au nevoie de asemenea poliţişti!
Revenind la Costică Botez şi finul său comisar şef la Resurse Umane, îmi vine greu să mai cred că Dan Pungă îşi va câştiga vreodată dreptatea. Au trecut 8 ani, vor mai trece vreo doi şi faptele lui Botez se vor prescrie, Pungă rămânând doar cu paguba, adică cu recolta furată de Botez care nici măcar nu s-a ostenit s-o fiscalizeze. Când ai un astfel de fin, imunitatea în faţa Fiscului vine de la sine.
În acest context trebuie înţeleasă cheia mesajului transmis de Botez în discuţia telefonică cu mine când i-a recomandat lui Pungă să-l cheme în judecată.
Oricum, informaţiile primite din interiorul IJP sunt mult mai dure dar nu este momentul să le dezvălui public pentru că le-aş da apă la moară celor corupţi.


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 15 – 21.06.2020
Bancul săptămânii: Doar o ultimă şansă
Presa`n gura lu` Rotundu: Emisiunea din 12.06.2020
Dosarul zilei TELE'M Botosani: Un drept la replică necesar
Lumea lu Rotundu Mafia din Primaria Stefanesti
Epigrama săptămânii
Ioan Mamaische
Deputatul liberal evazionist fiscal Costel Şoptică este cercetat penal
Alături de soţia sa şi primarul comunei Ştiubieni
Blestemul botoşănenilor de a alege între ticăloşii politici
Ioan Rotundu
Duminică, acţiune în forţă, de tip mafiot, asupra primarului din Călăraşi
Ioan Rotundu
Dragi cititori, vă mulţumim pentru cele 3.000 de aprecieri!
Manifestarea buruienoasă a viceprimarului Cristinel Buruiană
Ioan Rotundu
Luni „otrăvurile” PSD-ului au ajuns la Călăraşi
Marţi, din ordinul prefectului, va ajunge şi Poliţia
Poliţia a stabilit că membrii clanului Voiniciuc – Arnăutu vor fi cercetaţi penal
Ioan Rotundu
Muzeul Județean Botoșani se redeschide pentru public
Numire liberală controversată la conducerea DSVSA Botoşani
Ioan Rotundu
ANAF recomandă depunerea Declarației unice prin mijloace electronice de transmitere la distanță
Noi critici la adresa activităţii primarului liberal Dan Oloeriu
Ioan Rotundu
Dosarul zilei TELE'M Botosani: Invitat consilierul judeţean PNL Constantin Bursuc
La Tudora şi Santa Mare inundaţiile dau la iveală incompetenţa aleşilor locali
Ioan Rotundu
Presa`n gura lu` Rotundu : EWmisiunea din 19.06.1010
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog