Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Fapt divers
Învăţământ
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Religie
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
12451
De la 07 Ianuarie 2003
114977079

Noi fonduri de la UE pentru termoficarea botoșăneană

  • 23 September 2011, 23:00
O delegație formată din reprezentanți ai UE, Ministerului mediului, ai Autorității de Management POS Mediu și ai Organismului Intermediar POS Mediu Bacău a prezentat astăzi, în cadrul unei întâlniri cu edilii municipiului și reprezentanți ai SC Modern Calor SA, posibilitatea ca municipiul Botoșani să beneficieze de extinderea sumelor puse la dispoziție de UE pentru sistemul centralizat. Pe lângă cele 45 de milioane de euro, reprezentând valoarea proiectului aflat în implementare ”Reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul Municipiului Botoșani pentru perioada 2009-2028, în scopul conformării la legislația de mediu și creșterii eficienței energetice”- , Botoșanii ar putea să primească încă aproximativ 12 milioane de euro, astfel încât toate segmentele sistemului de producere, transport și distribuție a energiei termice să fie integral modernizate.
Participanții la întâlnirea de la Primărie au făcut o analiză a derulării de până acum a proiectului din fonduri europene, stadiul înaintat al lucrărilor impresionându-i pe musafiri.
Prezent din partea JASPERS (Joint Assistance to Support Projects in European Regions) – organism de consultanță pus la dispoziție de UE țărilor din centrul și estul uniunii pentru accesarea fondurilor europene - Tero Makela a constatat că Botoșaniul este pregătit pentru a depune oricând aplicația pentru noile lucrări. Scopul acestora va fi creșterea eficienței energetice și realizarea unor economii importante în cadrul furnizării agentului termic. La nivel european se dorește ca sistemele centralizate să ofere o soluție accesbilă ca preț populației, mai avantajoasă decât cea a centralelor individuale.
”Ne-am asumat să finalizăm modernizarea integrală a sistemului de termoficare. Această nouă posibilitate de finanțare reprezintă un avantaj foarte mare pentru noi. Investițiile se vor putea face mult mai repede.”, a declarat Cătălin Mugurel Flutur, primarul municipiului Botoșani. Având și acordul reprezentantului UE, edilul șef și-a exprimat intenția de a corela noua sursă de finanțare cu fondurile guvernamentale aferente programului ”Termoficare 2006-2015 - căldură și confort”, astfel încât cofinanțarea de la bugetul local să fie cât mai mică.
Dacă discuțiile preliminare se vor concretiza prin semnarea unor noi documentații, contractarea noului pachet de lucrări se va face în 2012, iar finalizarea lor, până la sfârșitul anului 2015.
Serviciul marketing, comunicare al SC Modern Calor SA

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Pârjoale umplute
Bancul zilei: Trista realitate
Condamnaţii la moarte nu vor mai avea dreptul să-şi aleagă ultima masă
Poziţia Olandei şi Finlandei în dosarul Schengen nu este obiectivă, justificată şi raţională
Boc va rămâne premier până la alegerile din 2012
Teoria lui Einstein ar putea fi rasturnată
Petru Bogatu: Tot mai departe de ora Moscovei
Anunţ angajare
Anunţ sfinţire biserică
Gura păcătoşilor adevăr a rostit
Ioan Rotundu
Persoanele cu handicap ies în stradă
Florin Ţurcanu pune bolnavii din spital la îngrăşat
Botoşani: Un scenariu dramatic care poate deveni realitate
dacă cei din PSD nu vor vota comasarea spitalelor din Botoşani PNL recunoaşte necesitatea comasării, dar va vota cu PSD
Liberalul Ţurcanu a aflat de dezastrul de la Bac
în opinia sa, vinovaţi sunt cei din PDL -cei din PDL i-au dat o replic㠒telectuală
Bursa locurilor de muncă s-a soldat cu cinci angajări pe loc
Nevăzătorii vor merge la protest în Bucureşti
De luna viitoare se dă startul “Toamnei Bobocilor”.
Comasarea spitalelor I-a împărţit pe salariaţi în două tabere
Video: Lumea lu' Rotundu - Pământul discordiei
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă