Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Editorial
Administraţie
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Poşta redacţiei
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
5627
De la 07 Ianuarie 2003
122891276

Noi ilegalităţi şi abuzuri la Şcoala Gimnazială Suliţa

  • 5 April 2020, 11:53
Încă de la începutul anului şcolar, în ceea ce priveşte aribuirea normei de bibliotecar la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suliţa, s-au înregistrat ilegalităţi, pe care ţinem să vi le prezentăm:
•- cele două cadre angajate pe fracţionările de normă, prof. Colac Livia şi prof. Gavril Cătălina, au semnat contractele de muncă pe perioadă determinată înaintea afişării adresei care anunţa că doritorii pot depune cereri însoţite de documente justificative, fapt penal, semn că hotărârea era luată dinainte, semn clar de abuz în serviciu.
•- prin fragmentarea a 0,5 normă de bibliotecar a fost ignorat art. 7 alin. 4) din O.M. 5556/2011 care prevede că CDI se organizează unitar pentru întreaga unitate de învăţământ căreia îi aparţine, preia şi integrează fondul documentar al bibliotecii şcolare, la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suliţa fiind aprobat şi înfiinţat un Centru de Documentare şi Informare.
•Faptul că cele două cadre didactice au obţinut cele două fracţionări de normă prin vot secret având ambele un număr de 4 voturi (din 7 membri, dintre care unul era în conflict de interese, deci nu a putut participa la vot) încalcă art. 10, alin. (5) din ORDIN Nr. 4619 din 22 septembrie 2014 pentru aprobarea Metodologiei-cadru de organizare şi funcţionare a consiliului de administraţie din unităţile de învăţământ preuniversitar care prevede ca hotărârile privind angajarea, motivarea, evaluarea, recompensarea, răspunderea disciplinară şi disponibilizarea personalului se iau la nivelul unităţii de învăţământ de către consiliul de administraţie, cu votul a 2/3 din totalul membrilor consiliului de administraţie. Ori 4 voturi din 7 nu reprezintă 2/3 din totalul membrilor. Clar încălcarea legilor.
•Prin angajarea doamnei prof. Colac Livia pe 0,35 normă de bibliotecar nu s-a respectat art 250 din Legea Nr. 1 din 2011 care prevede că pentru ocuparea funcţiilor didactice auxiliare trebuie îndeplinite următoarele condiţii de studii:
a) pentru funcţia de bibliotecar, de documentarist şi de redactor - absolvirea, cu examen de diplomă, a unei instituţii de învăţământ, secţia de biblioteconomie, sau a altor instituţii de învăţământ ai căror absolvenţi au studiat în timpul şcolarizării disciplinele de profil din domeniul biblioteconomiei; pot ocupa funcţia de bibliotecar, de documentarist sau de redactor şi absolvenţi ai învăţământului postliceal sau liceal cu diplomă în domeniu/absolvirea cu examen de diplomă a unei instituţii de învăţământ, secţia de biblioteconomie, sau a altor instituţii de învăţământ ai căror absolvenţi au studiat în timpul şcolarizării disciplinele de profil din domeniul biblioteconomiei; pot ocupa funcţia de bibliotecar, de documentarist sau de redactor şi alţi absolvenţi ai învăţământului superior, postliceal sau liceal cu diplomă, pe perioadă determinată, dacă au urmat un curs de iniţiere în domeniu.
Doamna Colac Livia nu are la dosarul personal depuse dovezi ale cursurilor de biblioteconomie, fiind absolventă a unei facultăţi de psihologie – Universitatea „Spiru Haret”.
(Corespondenţă)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Presa'n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 3.04.2020
De la Botosani la Verona Diaspora I
Analfabetă functională? Nu, director de şcoală
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Spovedanie aspru pedepsită
Horoscopul săptămânii 6 – 12.04.2020
Declarat nebun ca să nu poată depune,mărturie împotriva fostului şef IJP Suceava
Cât de „cinstit” este Ioan Crap şi cât de „nebun” Petru Gogescu
Ioan Rotundu
Soluţia găsită de primarul comunei Călăraşi pentru noaptea de Înviere
Ioan Rotundu
O minune a PSD-ului emnă de postul Paştelui
Ioan Rotundu
Preotul care a facut sa dispara o comoara
Primăria Corni - anunţ de angajare
Strigătele de disperare ale carantinaţilor de la liceul Truşeşti
DSP-ul i-a abandonat,, jandarmii le râd în nas iar mâncarea este o batjocură
Medicul Romică Coşovanu întruneşte condiţiile PSD pentru director la Mavromati
Ioan Rotundu
Carantinaţii de la Truşeşti primesc mâncare bună şi la timp
Le lipsesc informaţiile de ordin medical, dacă vor fi sau nu testaţi
Noutăţi video din lagărul „puşcăriaşilor” din Truşeşti
Ioan Rotundu
Ticăloşii din Poliţie, la ordinul PSD, amendează voluntarii
Costel Bardan
Jandarmii care-i păzesc recurg la acte de răzbunare
Ioan Rotundu
Dosarul zile: Dezvăluirile funcţionarului public Liviu Edu
Presa`n gura lu` Rotundu : Emisiunea din 10.04.2020
Cer judecătorilor interdicţia Jurnalului de a publica informaţii de interes public
Ioan Rotundu
De la Botosani la Verona - Diaspora II
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog