Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Editorial
Sănătate
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
16801
De la 07 Ianuarie 2003
87490581
Noi înregistrări în cazul Colectiv: Ministrul Sorina Pintea-

„Mi-au reproșat și Bănicioiu, și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!”

  • Arafat neagă
  • 27 October 2019, 19:29
Libertatea publică azi o discuție pe care reprezentanții victimelor de la Colectiv au avut-o cu ministrul Sănătății, în care acesta se plânge în fața lor că a fost mustrată de fostul ministrul Nicolae Bănicioiu și de secretarul de stat Raed Arafat că a furnizat magistraților documente despre transportul în străinătate al răniților de la Colectiv fără să-i anunțe. Întrebată de Libertatea, ministrul Sorina Pintea a negat că a spus așa ceva, fără să știe că discuția a fost înregistrată. Și Raed Arafat a negat că i-ar fi reproșat așa ceva.
Pe 4 octombrie 2019, în sediul Ministerului Sănătății, câțiva reprezentanți ai victimelor de la clubul Colectiv au discutat cu Sorina Pintea despre problemele pe care le întâmpină răniții și despre întârzierea cu care noua anchetă a Parchetului înaintează, „pentru că nici acum nu au ajuns la procurori documentele în care se vede că nu s-au consemnat evenimentele din timpul zborurilor”.
E vorba despre problemele avute la transportul victimelor la spitalele din străinătate, la lipsa evidențierii infecțiilor nosocomiale și la alte lucruri despre care victimele spun că lipsesc din acte.
Sorina Pintea le-a replicat: ”Vă rog eu frumos să nu-mi mai spuneți de documente că și așa mi-a reproșat și Bănicioiu și Arafat că am dat documente la instanță fără să-i anunț!”
Cei din grupul Colectiv înregistrau discuția ca să o ofere și colegilor lor care nu au fost prezenți. Când au auzit fraza cu Bănicioiu și Arafat, au considerat-o de interes public și au depus înregistrarea la Parchet.
Arafat neagă și îi cere ministrului să clarifice cât mai repede situația
Raed Arafat neagă că ar fi făcut vreo presiune asupra lui Pintea și că i-ar fi reproșat faptul că a furnizat documente în cadrul anchetei.
”Ieri seară am primit un mesaj de la un jurnalist din ziarul domnului Tolontan care mă întreabă dacă am reproșat vreodată doamnei ministru Pintea că a dat documentele la parchet fără să mă întrebe.
Am trimis un mesaj doamnei ministru să o întreb ce știe de acest subiect iar răspunsul a fost instantaneu “doamne ferește” și a continuat cu alte mesaje prin care a negat că ar fi zis așa ceva, dar și faptul că așa ceva s-ar fi întâmplat, menționând că ce mi se întâmplă mie în perioada asta este “nedrept”. L-am întrebat pe jurnalist de ce nu o sună pe dansa să o întrebe și a spus că el o va sună și pe dansa iar eu am confurmat că nu am fact așa ceva și că răspunsul este categoric nu. În articol apare că jurnalistul a sunat-o pe domana ministru ea declarând că nu s-a întâmplat așa ceva.
Totuși, astăzi dimineață am auzit înregistrarea realizată de cei aflați în discuție cu ea atunci, unde doamna Pintea spune că eu i-aș fi reproșat de ce a dat documente la instanța fără să mă întrebe. Din nou subliniez faptul că nu am reproșat așa ceva dânsei și nu am amintire de orice discuție unde să reproșez de ce a trimis documente instanței. În consecință, solicit doamnei ministru Pintea să clarifice public această situație în cel mai scurt timp posibil.”, a scris el, pe Facebook.
Agentia de stiuri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Bancul săptămânii: Halucinaţie bahică
Horoscopul săptămânii 28.10 - 3.11.2019
Şerbănoiu a fost ejectat din sistemul Poliţiei
Tapalagă, protejatul său, respins la promovare de MAI
Deputat PNL, despre modelul politic Dragnea:
Vii în sandale, cu şosete flauşate la Bucureşti, furi o ţară întreagă şi ajungi la puşcărie
Legea privind eliminarea unor avize pentru unele categorii de construcții a fost promulgată
Ce schimbări aduce actul normativ
Raed Arafat, negustor de suflete vii reprofilat politic pe suflete moarte
Ioan Rotundu
Comisarul Popa a pierdut examenul pentru şefia Poliţiei Oraş Ştefăneşti
Ioan Rotundu
Abuz incalificabil al majorității PSD din Consiliul Local al Municipiului Botoșani
Spălarea de păcate a primarului PSD de Cristeşti Lucian Borfotină
Ioan Rotundu
Mofturile lui Barna faţă de Guvernul PNL îl costă electoral
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă