Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
21961
De la 07 Ianuarie 2003
120846427
Noi metode ale corupţiei din poliţie şi justiţie (II)

Anchetă manipulată grosolan de poliţistul Vrabie

  • Ioan Rotundu
  • 5 June 2023, 18:37
După ce plângerea penală a lui Andrei Şeliman împotriva viceprimarului Mugurel Delibaş a ajuns la agentul şef de poliţie Claudiu – Marcel Vrabie din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr.7 Darabani, acesta a început cercetarea pentru infracţiunile de „tulburare de posesie” şi „distrugere”, acuzat în plângere fiind Mugurel Delibaş (FOTO).
Precizez că în comuna Rădăuţi Prut şi satul Miorcani se ştie că Mugurel Delibaş este bun prieten cu agentul de poliţie Vrabie, ceea ce ar fi impus poliţistului să se abţină de la efectuarea cercetărilor pentru a nu risca să fie acuzat de „favorizarea infractorului”.
Dimpotrivă, nu numai că poliţistul Vrabie nu s-a abţinut dar l-a audiat pe acuzatul Delibaş în calitate de martor, deşi el era cel care a fost reclamat de Andrei Şeliman ca fiind făptuitorul.. În Referatul de cercetare întocmit poliţist arată că, deşi a depus toate eforturile, nu a reuşit să-l contacteze pe Andrei Şeliman să-l audieze. „Este incredibil ce a putut să afirme acest poliţist. A avut contacte cu mine şi la telefon şi pe mail. A vorbit cu mine la telefon. Am discuţia înregistrată” – a declarat Andrei Şeliman în discuţia telefonică avută cu mine.
Între timp, în 27.10.2021, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani s-a primit şi plângerea penală a lui PBG, şi el parte vătămată în drepturile sale de proprietate de către viceprimarul Delibaş.
După o incursiune prin hăţişul birocraţiei stabilirii punerii în posesie a proprietarilor de terenuri, în cazul de faţă a stabilirii cine este proprietarul parcelei de păşune pe care au păscut vitele viceprimarului, poliţistul, fără audierea principalului proprietar, respectiv Andrei Şeliman, reţine două mari argumente pentru care Mugurel Delibaş nu poate fi făptuitor.
Primul argument aparţine lui Delibaş iar poliţistul îl consemnează în referatul de cercetare. „Delibaş Ghiorghiţă – Mugurel susţine că plângerea care constituie obiectul acestui dosar penal are legătură cu activitatea sa politică, nu priveşte persoana sa fizică şi nu este vinovat de comiterea infracţiunilor de „tulburare de posesie” şi „distrugere” în legătură cu care se efectuează cercetări în cadrul prezentului dosar penal” – stă scris în referat.
Practic, poliţistul acceptă disocierea lui Delibaş de răspunderea în calitate de viceprimar şi de persoană fizică. Probabil că şi vacile sale sunt membre la partidul din care face parte.
Al doilea argument constă în „În actul de sesizare şi probele administrate rezultă că în cauză este incident cazul de împiedicare a punerii în mişcare a acţiunii penale prevăzută şi pedepsită de art.16alin.1 lit.a respectiv faptele nu există.”
Aşadar, vacile lui Delibaş n-au păscut pe păşunea altuia şi nici distrugerile făcute de Delibaş nu există, ci sunt pure ficţiuni. Hotărât lucru: poliţistul are talent de scriitor saen ficsan.
Citatul nu prea are logică juridică, dar nici nu putem avea pretenţii prea mari de la un agent de poliţie despre a cărui probitate profesională şi morală civică cârcotaşii au mereu de comentat câte ceva.
Referatul de cercetare a fost întocmit la data de 4 iunie 2022 şi depus la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani, având numărul 147/P/2022. Pentru că la acest Parchet nu mai exista niciun procuror, dosarul a fost preluat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani în 15.09.2022 şi a primit numărul 652/P/2022.
La acest Parchet, procurorul prim adjunct Onofrei-Nichiforel Marius constată că cercetarea poliţistului este „pertinentă ţi concludentă”, motiv pentru care dispune clasarea dosarului prin Ordonanţa din 9.01.2023.o c Contestă la şeful Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, prim-procurorul Valeriu - Iulian Chihaia, acesta prin Ordonanţa din 10.02.2023 menţine soluţia dată de adjunctul său, adică clasarea dosarului.
Andrei Şeliman şi PBG, luând act de ordonanţa procurorului, PBG, la solicitarea lui Andrei Şeliman, contestă soluţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani la Judecătoria Darabani, dosarul nr. 402/217/2023, parte intimată fiind Mugurel Delibaş.
Audiat de judecător, Delibaş a declarat că el nu a dat bani lui Andrei Şeliman cum stă scris în referatul întocmit de poliţistul Vrabie şi nici nu a recunoscut conţinutul declaraţiei dată în timpul cercetării penale poliţistului Vrabie. Ciudată schimbare de atitudine a lui Delibaş!
În paralel, Andrei Şeliman a trimis o reclamaţie la Ministerul de Interne – Direcţia Generală de Protecţie Internă prin care l-a reclamat pe agentul de poliţie Claudiu Vrabie de cercetare părtinitoare şi favorizarea infractorului.
Sesizarea a fost trimisă de la Minister la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Botoşani. În urma analizei conţinutului s-a luat decizia ca la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani să se formeze dosarul de cercetare penală nr. 41/P/2023. Acum dosarul se află pentru cercetări judiciare la IPJ Botoşani, la agentul de poliţie Andeea Loredana Ursache.
Între timp, la Judecătoria Darabani, pronunţarea în dosarul privind „plângere soluţie neurmărire penală” s-a stabilit pentru data de 8.06.2023.
Magistraţii ameninţă cu blocarea activităţilor judiciare dacă li se umblă la pensiile speciale şi vârsta de pensionare. Dar despre corupţia din justiţie nu mai suflă nimeni nicio vorbă!?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 5 – 11.06.2023
Bancul săptămânii: Uimirea francezului ajuns în Moldova
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Pe Şeliman l-a ajuns cuţitul la os
Ioan Rotundu
Memorialul durerii - reportaj video
Dosarul zilei: Marea poluare
Va reuși Don Quijote de Suliţa să învingă incompetenţa celor din DSP Botoşani?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă