Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
23339
De la 07 Ianuarie 2003
120847805
Noi metode ale corupţiei din poliţie şi justiţie

Pe Şeliman l-a ajuns cuţitul la os

  • Ioan Rotundu
  • 4 June 2023, 21:37
În19 octombrie 2021 publicam articolul – anchetă intitulat „ La Rădăuţi Prut - Viceprimarul Delibaş aplică legea bâtei şi se exprimă buruienos”. Scriam atunci că Şeliman (foto) a descoperit cum vacile de la ferma viceprimarului comunei Rădăuţi Prut, Mugurel Delibaş, păşteau în linişte pe păşunea sa din vecinătatea satului Miorcani, aproape de apa Prutului.
În zadar a încercat Şeliman să-i explice că are acte de proprietate, că păşunea este intabulată legal la Cadastru, pentru că viceprimarul i-a dat un ultim atu: ori părăseşte zona, ori îl omoară. „Te omor, mă. Am patru băieţi care îmi vor purta numele, iar pe tine te omor” – susţine Şeliman că a fost ameninţat de Delibaş. Mai afirma atunci Andrei Şeliman că „Toată lumea din zonă ştie că Delibaş stă la masă cu poliţiştii şi procurorii de la Darabani şi nimeni nu îndrăzneşte să-i stea în cale”
Această afirmaţie a lui Şeliman nu era una fără conţinut. Peste nici 3 ani vorbele sale se vor adeveri în toată splendoarea adevărului măsluit, cârdăşia dintre poliţişti şi procurori în raza de competenţă a Judecătoriei Darabani având rădăcini vechi, spre mândria fostului judecător Georgică Mardare şi a fostului prim-procuror Ioan Ioniţă.
Cu păşunea păscută de către vacile viceprimarului, cu ameninţările cu moartea primite, Andrei Şeliman şi familia sa au decis să depună o plângere penală împotriva vicelui Mugurel Delibaş, plângere care a fost înregistrată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Darabani cu nr.93/VIII/1/021din 20.10.2021. Plângerea a fost trimisă de Parchet la Secţia de Poliţie Rurală nr.7 Darabani, unde a fost înregistrată la data de 28.10.2021, fiind repartizată pentru cercetare judiciară agentului şef Claudiu – Marcel Vrabie.
Despre acest poliţist, în Miorcani, satul în care locuieşte Delibaş, se ştie că este un bun amic al viceprimarului nu numai de pahar, dar şi de alte aventuri plăcute bărbaţilor.
Cum a fost cercetată această plângere şi cum s-a soluţionat este un traseu ştiinţifico - fantastic ce l-ar face invidios şi pe celebrul scriitor Jules Verne.
Cert este că, din Anglia, unde munceşte în prezent, Andrei Şeliman mi-a trimis o declaraţie cu rugămintea de a o face publică înainte de a rezuma cum a fost soluţionată plângerea sa penală.
„mai caută în acea funcţie atât timp cât oamenii de sub ordinea sa nu-şi fac treaba şi datoria cum trebuie?
Înseamnă că el este persoana vinovată şi ar trebui înlăturat. Cine este vinovat Domnule Prelipcianu pentru toate astea? Acum ceva timp în urma, maxim 2-3 săptămâni, o maşină de poliţie ce aparţinea, posibil, postului de poliţie Coţuşca, făcea pază ziua mare în localitatea Miorcani, în fata porţii mele. De ce?
Ce căutau acei poliţişti acolo? Să înţeleg că dumneavoastră vreţi să-l înlocuiţi pe fostul primar al Iaşului, Nichita? Să înţeleg că politia mă spiona? Acei poliţişti trebuie plăţii. De ce toate astea? Care este interesul dumneavoastră, sau doar toate aceste sunt false.”
– este declaraţia acestuia.
La noi, la români, corupţia este o pandemie mult mai periculoasă decât cea a coronaviruşilor. O să citiţi şi o să vă cruciţi!
(va urma)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 5 – 11.06.2023
Bancul săptămânii: Uimirea francezului ajuns în Moldova
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Memorialul durerii - reportaj video
Anchetă manipulată grosolan de poliţistul Vrabie
Ioan Rotundu
Dosarul zilei: Marea poluare
Va reuși Don Quijote de Suliţa să învingă incompetenţa celor din DSP Botoşani?
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă