Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Mondene
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
567
De la 07 Ianuarie 2003
122886216

„Noi nu am pus nimic pe garduri”

  • 28 March 2008, 23:00
Pedeliştii botoşăneni trag un semnal de alarmă asupra faptului că unii adversari politici au început deja campania electorală. Prim vicepreşedintele PD-L Botoşani, Mihai Ţâbuleac susţine că deşi partidele s-au lăudat că vor face o campanie corectă, decentă, bazată pe dezbateri şi dialog civilizat, recurg în fapt la „lovituri sub centură”. „Au venit cetăţeni la sediul partidului nostru şi au invocat faptul că în cutiile poştale au găsit deja materiale electorale specifice exclusiv campaniei electorale care nu a început oficial. Materiale roşii precum sângele vărsat de clasa muncitoare, introduse de PSD”, a declarat Mihai Ţâbuleac.
Acesta susţine că nu îi deranjează faptul că prea de timpuriu s-a dat startul la campania mascată, cât acela că prin respectivele afişe sunt administrate electoratului o ploaie de minciuni. Totuşi, consideră că trebuie să se respecte legea care nu permite să se întreprindă asemenea demersuri în afara campaniei electorale. „Ar trebui ca autorităţile să acţioneze şi să stopeze acest fenomen aplicând sancţiunile prevăzute de lege. Deocamdată nu putem face altceva decât să avertizăm oamenii fiindcă abia luni se va iniţia procedura de alcătuire a Biroului Electoral de Circumscripţie Judeţeană. Abia apoi vom putea introduce o contestaţie, conform procedurii legale”, menţionează senatorul Ţâbuleac.
Faptul că la Botoşani, pesediştii au început deja campania electorală îl îndreptăţeşte pe Mihai Ţâbuleac să creadă că aceştia se tem. Din punctul său de vedere, materialul conţine o sumedenie de minciuni. Una se referă la îndemnul către electorat în a privi mulţimea de candidaţi PNL, PD şi mai nou PD-L afişaţi pe garduri. „Nu este real. Noi nu am pus nimic pe garduri. Chestiunile de fond însă sunt cu totul altele. Dumnealor se laudă aici că au făcut spitale, au construit şcoli, au ajutat biserici în frunte cu Adrian Năstase şi Guvernul PSD. În ultima vreme nu au făcut altceva decât să guverneze subsidiar, sprijinind din umbră în mod laş, guvernul PNL”, a mai adăugat prim vicepreşedintele PD-L Botoşani, apreciind că electoratul va sancţiona cel mai bine astfel de comportamente.
„Vreau să spun că acest material care îi reproduce figura jovială a actualului preşedinte al Consiliului Judeţean la indigo, pe fiecare pagină costă. Măcar una din ele ar fi trebuit să-l înfăţişeze recitând: Căţeluş cu părul creţ”, a punctat pedelistul botoşănean. Deşi preşedintele CJ Botoşani, Constantin Conţac a declarat că nu ştie nimic de afişele cu pricina, senatorul afirmă că este exclus ca cineva să cheltuiască atâţia bani doar ca să îl compromită pe acesta. (Eliza Sofian)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


„Avem obligaţia să-i chemam pe cei de dincolo de Prut să ne reîntâlnim în UE„
Drumul spre primărie trece prin SAM Copălău
Comentariul comentariilor (LXXXVI)
(Ioan Rotundu)
Noi reglementări privind utilizarea cambiei şi biletului la ordin
Proiect transfrontalier în domeniul serviciilor sociale
Smiley este anesteziat de Johannes
„Mai puţină birocraţie înseamnă mai multă libertate pentru fiecare cetăţean”
A rostit: "Ne sutor ultra crepidam"
Horoscop
De muncă în Spania, dar nu la cules căpşuni
Mimor încă mai este invocat ca ţap ispăşitor
Luptă pentru o piaţă a muncii curată
O nouă idioţenie a sammit-ului: poliţia ne va păzi de anumite boli
Au sosit biletele de odihnă şi tratament
ASP a primit bani de la guvern, mai muţi decât se aştepta
Medicii de medicina muncii, o raritate la Botoşani
Elvădeanu i-a târnosit pe primari, cum făcea pe vremuri cu activişii culturali
Achiţei sau Ţâbuleac, aceasta-i întrebarea!
Primarii au ordin să activeze comandamentele antiepizootice
Unii încalcă legea, iar primarii trag ponoasele
Codreanu speră să ciupească voturi pe seama firmelor de construcţii
Mai vrea o dată şi încă o dată, poate, poate va reuşi!
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog