Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Social
Sindicate
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19083
De la 07 Ianuarie 2003
112996518

Noi precizări privind bursele şcolare

  • 21 September 2010, 23:00
Ministerul Educaţiei nu se va implica în finanţarea burselor pentru elevi. Este o certitudine de acum că şi în anul şcolar 2010-2011 bursele elevilor vor fi plătite tot din banii consiliilor locale, deşi, la un moment dat, şefii învăţământului au dat speranţe că bursele nu vor mai fi suportate din bugetele locale, ci vor fi finanţate de minister.
Criza şi măsurile de austeritate au făcut ca situaţia să rămână aceeaşi ca anul trecut, când, unde elevii nu şi-au mai văzut bursele şcolare în întregime. Diferenţa este că în acest an şcolar bugetele locale sunt şi mai secătuite, abia sunt bani să se acopere salariile angajaţilor până la sfârşitul anului, asupra burselor păstrându-se tăcerea.
Când a venit vremea să le explice elevilor de ce s-a ajuns la situaţia asta, Ministerul Educaţiei a venit cu precizări în cadrul unui comunicat. „Cuantumul burselor şcolare se aprobă în consiliul de administraţie al inspectoratelor şcolare în conformitate cu HG nr. 558/98, precizările MEN nr. 39.467/6.09.2000 şi Legea Învăţământului nr. 84/1995. Conform Legii Învăţământului nr. 84/1995, «elevii şi studenţii de la cursurile de zi din învăţământul de stat pot beneficia de burse de performanţă, de merit, burse de studiu şi burse de ajutor social». Spre deosebire de bursele alocate studenţilor, pentru care bugetul este asigurat de Ministerul Educaţiei, bursele acordate elevilor din învăţământul preuniversitar (merit, studiu şi ajutor social) provin din bugetele locale, având ca sursele de finanţare cotele defalcate din impozitul pe venit, sume de echilibrare primite de la bugetul de stat şi veniturile proprii ale Consiliilor locale” , se preciza în comunicatul Ministerului Educaţiei.
În privinţa acestor burse, responsabilitatea plăţilor aparţine exclusiv consiliilor locale, multe din acestea anunţând deja că nu au fonduri pentru a suporta şi astfel de cheltuieli. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Program Tv SOMAX, miercuri, 22 septembrie
Bancul zilei: Poliţiştii din troleu
Jacques Chirac va fi judecat pentru deturnare de fonduri
procesul se va desfăşura la începutul anului 2011
Peste 100 mii de români în şcolile din Italia
vor mai vorbi ei româneşte?
Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ protestează de Ziua Mondială a Educaţiei
Mai ticăloşi decât ticăloşii lui Băsescu
Ioan Rotundu
Secretele lui Nechifor
Liberalul Iavorenciuc critică cu interes
Autocarele ticsite cu români ce pleacă în străinătate mai multe ca oricând
Roberta Anastase este mâna diavolului, susţine senatorul Marcu
Un botoşănean s-a dus să se îmbete cu pistolul la brâu
Ministrul Sănătăţii are memorie scurtă
CAS nu-şi dezminte statutul de Gestapou
discriminare salariază între medicii din sistemul de stat şi cel privat
Boc a pus gând rău indemnizaţiilor a peste 3000 de botoşăneni
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă