Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
17350
De la 07 Ianuarie 2003
123749020

Noi probleme pentru alianţa de centru dreapta

  • 12 September 2012, 23:00
Foto: Agerpres Partidul Noua Republica nu va semna protocolul de infiintare a Aliantei Romania Dreapta, alaturi de PDL, PNTCD si Partidul Forta Civica, din cauza unei contestatii la tribunal priviind infiintarea formatiunii politice. In urma contestatiei inregistrate la adresa Noii Republici, Mihai Neamtu a declarat pentru Hotnews.ro ca partidul sau nu se va regasi in ARD si ca in momentul de fata se cauta formula juridica pentru a putea avea candidati la parlamentare pe listele aliantei.
Inregistrarea aliantei se confrunta cu o a doua problema si anume faptul ca Mihai Razvan Ungureanu nu poate gira protocolul de infiintare al ARD in calitate de lider al Fortei Civice pana instanta nu ia act de alegerea acestuia in fruntea partidului. De precizat este ca pentru a participa la alegerile parlamentare Alianta Romania Dreapta (ARD) trebuie sa se inregistreze oficial la Biroul Electoral Central pana pe data de 17 septembrie.
"Curtea de Apel va rezolva acest conflict in termen de 15 zile, dar in orice caz prea tarziu pentru ca Noua Republica sa poata semna protocolul de infiintare a Aliantei Romania Dreapta. Acest protocol va trebui semnat pana luni, dupa ce in urma cu o zi a aparut o Hotarare de Guvern care impune un calendar electoral. ARD se va inregistra la Biroul Electoral Central, luni, 17 septembrie", a declarat Mihail Neamtu.
Presedintele Partidului Noua Republica sustine ca formatiunea sa va ramane in continuare partener al aliantei. "Vom lucra in continuare in comisia integritate care stabileste candidatii la alegerile parlamentare, vom participa la elaborarea programul de guvernare si, de asemenea cautam solutii pentru a participa in continuare alaturi de ARD si a ne propune candidatii pentu parlamentare", a explicat Neamtu pentru Hotnews.ro.
Surse politice au declarat pentru Hotnews.ro ca reprezentantii Noii Republici iau in calcul varianta de a candida la alegerile parlamentare sub sigla PNCTD, de altfel partener al aliantei de centru dreapta. Exista o solutie de compromis ca o parte din membrii PNR sa candideze sub sigla PNTCD iar altii sa candideze ca independenti", au explicat sursele citate.
O alta problema cu care se confrunta viitoarea alianta este participarea partidului lui Mihai Razvan Ungureanu, Forta Civica. In urma cu cateva zile in conventie extraordinara reprezentantii partidului Forta Civica si-au schimbat presedintele si l-au ales pe MRU drept lider fapt care trebuie inregistrat la tribunal.
Totodata Forta Civica lucreaza la un nou statut al partidului care de asemenea trebuie anuntat in instanta. Din punct de vedere tehnic pana cand instanta ia act de schimbarea in formatiunea politica, Mihai Razvan Ungureanu nu poate semna un protocol privind infiintarea unei aliante politice.
"Exista riscul ca ARD sa fie contestata daca MRU semneaza in calitate de presedinte al Fortei Civice inainte ca instanta sa ia act de validarea acestuia", au explicat surse apropiate negocierilor.
In acest context in urma discutiilor tehnice cu juristii din cele trei partide se discuta varianta ca protocolul Aliantei Romania Dreapta sa fie semnat de catre fostul presedinte al Fortei Civice, Adrian Iurascu.
La sfarsitul lunii august Vasile Blaga, Mihai Razvan Ungureanu, Aurelian Pavelescu, Mihail Neamtu si Adrian Papahagi au semnat un manifest politic comun care preceda alianta electorala de centru-dreapta pentru alegerile parlamentare din acest an.
Viitoarea alianta electorala va fi lansata in a doua jumatate a lunii septembrie si ca s-au stabilit in mare parte principiile dupa care aceasta va functiona. In cadrul negocierilor pentru crearea aliantei politice de centru dreapta din ultimele saptamani au mers destul de greu din cauza divergentelor dintre conducerea PDL si tabara Ungurenu-Neamtu-Papahagi.
In principiu s-a stabilit ca viitoarea alianta de centru dreapta sa fie facuta pe modelul Aliantei Dreptate si Adevar(D.A.) din 2004, formata din patru co-presedinti. Vasile Blaga(PDL), Aurelian Pavelescu(PNTCD), Mihai Razvan Ungureanu(Forta Civica) si Mihail Neamtu(Noua Republica).
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Când ţi-o trage avocatul!
Semnificaţia blocării anchetelor in cazurile Borbely şi Dobre
Ce scrie presa germana de stânga despre România
Gangsterism politic iar liderii social-democraţilor par nişte delincvenţi
Germania, în faţa unei decizii vitale pentru Europa
Marşul paşnic al Unirii asigurat de Ministerul de Interne de la Chişinău
Grupurile rusofone ameninţă în continuare
Cercetători ruşi şi sud-coreeni au descoperit în Siberia celule de mamut "vizibil vii"
care ar putea permite clonarea acestui erbivor
Verdict ştiinţific: Victor Ponta a plagiat
Raportul ştiinţific cerut de Universitatea Bucureşti confirmă plagiatul
Din nou cu miloaga la CJ
CLM: Cristescu se laudă că va rezilia contractul dintre Primărie şi HSR
mai mult, el susţine că se va lăsa şi cu puşcărie
Botoşani: Proteste suspecte ale muncitorilor de la Modern Calor
13 septembrie – „Ziua pompierilor din România”
Ţigări în valoare de 5600 lei ascunse într-un Opel
VW cu documente false oprit din drumul spre R. Moldova
AJOFM va controla comunicarea locurilor de muncă vacante
Absolvenţii de liceu îngroaşă numărul şomerilor
La Nova Apaserv vor urma noi disponibilizări
Guvernul Ponta nu renunţă la coplata serviciilor medicale
Suntem o stână fără stăpân
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog