Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Editorial
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
35735
De la 07 Ianuarie 2003
93650655

Noi proteste antiguvernamentale sunt anunțate sâmbătă în București

  • și în mai multe orașe din țară și din străinătate
  • 11 May 2018, 23:00
Proteste masive sunt anunțate pentru sâmbătă, de la ora 18.00, în Capitală, în 14 orașe din țară, dar și în diaspora față de modificările codurilor penale, încercarea de schimbare a conducerii DNA, dar și față de demersurile PSD de sprijinire a modificării Constituției în sensul restrângerii drepturilor minorităților. Protestele antiguvernamentale au fost anunțate pe Facebook, pe pagina ”Vrem Europa, nu dictatur㔠și sunt organizate de comunitățile civice Corupția Ucide, Rezistenta, Insistăm, Reset, Inițiativa România, Acțiunea Civică Galați, Declic, Uniți Salvăm, Umbrela Anticorupție Cluj și Aradul Civic.
Potrivit organizatorilor, ”de la preluarea guvernării, coaliția PSD-ALDE nu și-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorități: să își salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale și să instaureze în România un regim în care forța legii și democrația sunt strivite de forța instituțiilor politice”.
Protestele vor avea loc în Timișoara, în Piața Operei, Satu Mare, zona pietonalului Corneliu Coposu, Cluj-Napoca, în Piața Unirii, Târgu Mureș, la Prefectură, Iași, Piața Unirii, Ploiești, în centru - la ceas, Constanța, la Prefectură, la Galați, la Prefectură, Brașov, la Prefectură, la Craiova, Piața Mihai Viteazu, Alba, Prefectură, Arad, Primăria municipiului, Zalău - Platoul de Marmură,Sighetu Marmației, strada Corneliu Coposu, dar și în Munchen, la Consulatul General al României, la Dublin, la Ambasada României din Irlanda, la Cardiff Bay - în fața cldării Welsh Assembly, Amsterdam, la Dam Square, în Hallgrimskirkja,Reykjavík, și la Viena.
De la preluarea guvernării, coaliția PSD-ALDE nu și-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, ci a avut două priorități: să își salveze de închisoare VIP-urile cu dosare penale și să instaureze în România un regim în care forța legii și democrația sunt strivite de forța instituțiilor politice. Metodele și acțiunile PSD-ALDE au ca efect îndepărtarea României de standardele europene și democratice și aruncarea ei în liga regimurilor autocratice, în care domnesc interesele și bunul-plac al celor care au acces la butoanele politice, iar societatea este lipsită de șansa de a sancționa derapajele acestora.
Strategia PSD de sprijinire a inițativei CpF de modificare a Constituției și restrângere a drepturilor unor minorități e o altă tentativă de a ne îndepărta de liberalism și europenism. Și de distragere a atenției de la probleme sociale serioase sau de la încercările de subordonare a instituțiilor.
Suntem generația care a avut șansa să vadă cu adevărat ce înseamnă democrația și valorile europene. Suntem generația care le prețuim și nu vom renunța la ele, doar pentru că stau în calea salvării de dosare penale a unor lideri politici precum Liviu Dragnea sau Călin Popescu-Tăriceanu!
Ne vedem pe 12 mai. Tine de fiecare sa distribuim acest eveniment pentru a avea efectul dorit. Asta nu înseamnă că nu o sa ieșim mai devreme, dacă vedem ca urmează sa treacă legile justitiei, codul penal modificat în interesul infractorilor, etc Doar că ne ajuta faptul ca lumea avem o luna jumătate în care sa informam lumea despre modificările pe care PSD ALDE le propune, sa împărțim afișe postere, etc Acțiunile antidemocratice ale PSD-ALDE:
- Tentativele continue de resuscitare a OUG 13 prin Legile Justiției și modificarea Codului Penal și a Codului de Procedură Penală
- Încercarea de a schimba în mod nejustificat conducerea Parchetului General și pe cea a Direcției Naționale Anticorupție
- Reprimarea dreptului la protest, prin amenzi abuzive și acțiuni în forță ale Jandarmeriei
- Schimbarea legilor cu dispreț față de procedurile parlamentare firești și față de consultarea publică
- Denigrarea instituțiilor europene, a ambasadelor străine și a reprezentanților României la Bruxelles care se opun abuzurilor PSD
- Proiecte precum Legea defăimării, menite să anuleze libertatea de exprimare - Cauționarea televiziunilor care fac propagandă anti-justiție și calomniază pe cei care protestează împotriva abuzurilor PSD și intoxicarea cu bună știință a populației cu mesaje anti-europene
- Sabotarea surselor de finanțare a ONG-urilor prin noul Cod fiscal.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Maiestuoasa săraca vilă a protopopului Lucian Leonte
Cuprinsă de fierbinţeala măririi, nevasta şoferului aiurează
„Drumul morţii”, devenit „Drumul lui Ponta”, arată ca guvernarea PSD
L-aduce iar la Botoşani pe Daea, cel deştept ca oaia
În satul senatorului Papalete, Telekom îşi face de cap nestingherit
Aşa cum arată acum, Lacul Eminescu nu-i locul unui preludiu perfect
Procurorul Chihaia şi poliţistul Gorgan reclamaţi la CNCD
Catrenul săptămânii
Parlamentarii polonezi și-au votat reducerea cu 20% a indemnizațiilor
Bancul zilei: Elogii canine
Horoscopul zilei de 12.05.2018
Papa Francisc a primit de la Viorica Dăncilă un stilou din lemn,
semințe de legume din soiuri românești și un puiet de măr
Presa-n gura lu' Eotundu: Emisiunea din 11.05.2018
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă