Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Editorial
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8086 lei
1 USD = 4.3072 lei


Număr accesări
Astăzi:
21892
De la 07 Ianuarie 2003
74829761

Noile îndeletniciri ale inculpatei Raluca Stâncescu, fost prim-procuror

  • Ioan Rotundu
  • 6 July 2018, 23:00
Conform Rechizitoriului întocmit de procurorii DNA Suceava şi care stă la baza Dosarului nr. 657/139/2017 aflat pe rol la Curtea de Apel Tg. Mureş, fostul prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Raluca Stâncescu este judecată pentru un set de infracţiuni comise pentru care ar fi invidiată de către cei mai renumiţi infractori, respectiv:
- şantaj în care este implicată o persoană dintre cele prevăzute la art. 1 din legea nr. 79/2000;
- - instigare la favorizarea făptuitorului;
- - instigare la compromiterea intereselor justiţiei;
- - divulgarea informaţiilor secret de serviciu sau nepublice:
- - conflict de interese
Procesul a trecut de Camera preliminară şi a ajuns în faza de apel la ÎCCJ Bucureşti unde, după analiza probatoriului au fost eliminate o serie de probe administrate de procurori dar care n-au diminuat cu nimic vinovăţia stabilită prin Rechizitoriu, aşa că de la ÎCCJ dosarul a ajuns la judecata de fond, înapoi la Curtea de APEL Tg. Mureş.
Arestată iniţial, după o perioadă petrecută în arest, Raluca Stâncescu a fost trecută sub control judiciar, măsură sub care se află şi în prezent.
Miercuri, 4 iulie, mi-a fost dat să descopăr că Raluca Stâncescu nu pare a se fi lecuit de infracţiunile pentru care a fost trimisă în judecată şi continuă să intimideze autorităţile publice pentru a obţine avantaje pentru terţe persoane. În calitatea sa de avocat al firmei S.C. Agriela Sad SRL patronată de Pansela Merticariu s-a prezentat la Primăria oraş Ştefăneşti, la primarul Florin Buţura pe care a încercat să-l determine să elibereze pe numele firmei o autorizaţie de construcţii fără respectarea condiţiilor legale. Ca să dea greutate cerinţei sale, Stâncescu i-a spus primarului că în aceste zile va fi repusă pe postul de prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani.
Primarul n-a cedat presiunilor şi i-a explicat că nu are cum elibera autorizaţia de construcţie pentru că certificatul de urbanism eliberat anterior a expirat, aşa că firma trebuie să reia procedura de la zero dacă vrea să intre în legalitate.
Despre ce este vorba? Pansela Merticariu este soţia lui Iulian Merticariu din satul Sadoveni, comuna Manoleasa, un fermier agricol care mereu a avut probleme cu legea, cea mai cunoscută fiind achiziţionarea unor utilaje agricole furate care ulterior i-au fost confiscate. În publicaţia Jurnalul se pot găsi şi alte probleme prin care a trecut.
Cu Raluca Stâncescu se cunoaşte din perioada când aceasta era prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni iar Merticariu era anchetat în diverse dosare.
Merticariu a reuşit să obţină o suprafaţă de teren pe malul lacului de acumulare Stânca – Costeşti, pe raza satului Stânca ce aparţine de oraşul Ştefăneşti. Merticariu a ridicat o serie de construcţii având ca destinaţie servicii de alimentaţie publică. A construit fără a obţine aprobările legale, respectiv certificat de urbanism şi autorizaţie de construcţie.
La controlul efectuat în zona lacului de către cei de la Secţia Urbanism a Primăriei oraş Ştefăneşti s-a constatat existenţa construcţiilor fără forme legale şi s-a aplicat o contravenţie conform Procesului verbal nr. 6159(25.07.2017 stabilindu-se ca termen de intrare în legalitate data de 1.09.2017. Sancţiunea a fost aplicată ţinându-se cont că la data de 7.06.2017 s-a emis Certificatul de Urbanism nr. 18, lipsind doar autorizaţia de construcţie. Numai că firma n-a considerat că este nevoie să respecte legea, considerând că amenda plătită a stins şi starea de ilegalitate.
Citez dintr-o notă întocmită de către cei de la Inspecţia de urbanism: „Până la data de 1.09.2017niciun reprezentant al S.C. Agriela Sad SRL nu a făcut vreun demers pentru intrarea în legalitate a acelor construcţii sau cel puţin să se prezinte la sediul nostru pentru a solicita mai multe informaţii, astfel că la data de 31.08.2017 se emite înştiinţare către S.C. Agriela Sad SRL având nr. de înregistrare7221/1.08.2017 prin care era rugată ca un reprezentant să se prezinte la Primăria oraşului Ştefăneşti pentru începerea procedurii de intrare în legalitate, prelungindu-se termenul iniţial, de la data de 1.09.2017 la 15.09.2017, dar fără nici un rezultat.”
Aşadar, Merticariu a tratat cu sictir corespondenţa primită de la primărie bazându-se probabil că are avocat pe Raluca Stâncescu, jurist cu experienţă în şantajul care i-a adus calitatea de inculpat.
În 23 aprilie 2018, primăria trimite o nouă înştiinţare către S.C. Agriela Sad SRL prin care este rugată să delege un reprezentant care să se prezinte la Primăria Ştefăneşti pentru începerea procedurii de intrare în legalitate. Tot fără vreun gest din partea firmei că doreşte să intre în legalitate cu construcţiile ridicate fără autorizaţie.
În schimb, a apărut la primărie Raluca Stâncescu acuzând instituţia de rea-credinţă şi încercând să obţină autorizaţia de construcţie prin intimidare, deşi certificatul de urbanism eliberat anul trecut îşi pierduse valabilitatea şi procedura de obţinere a lui se reia de la zero. Cum spuneam, Raluca Stâncescu u-a dat de înţeles primarului că în aceste zile va fi repusă pe funcţia avută, sugerându-i că n-ar fi bine pentru el să se pună rău cu ea.
Iată ce spune inginerul Ovidiu Murariu, inspector Urbanism: „Dacă era rea-credinţă din partea noastră, după data de 1.09.2017, neluând nicio măsură S.C. Agriela Sad SRL în conformitate cu art. 28 al.3 din legea50/1991 privind autorizarea exercitării lucrărilor de construcţii, republicată cu modificările şi completările ulterioare , puteam înainta dosarul către Instanţa de Judecată pentru a lua decizia de desfiinţare a unor construcţii. Am aprecia dacă, în scopul unei informări corecte s-ar prezenta faptele în mod obiectiv.”
Ei, aş! Cine să le prezinte, Raluca Stâncescu?!

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Pe cine salvează Comisia Iordache? Lista posibililor beneficiari ai redefinirii abuzului în serviciu
ANUNŢ AJFP Botosani
Deputatul Budăi şi pomul lăudat al PSD rămas fără fructe
Opan Rotundu
Vladimir Putin a numit un regiment din armata rus㠔Transilvania”
Horoscopul săptămânii 2 - 8 iulie 2018
Bancul săptămânii: Îndoiala Mariei
Catrenul săptămânii
Comuna Hăneşti, un colţ de rai unde Centenarul Unirii a fost bine cimentuit
Ioan Rotundu
Lumea lu Rotundu Centenarul Unirii - Hăneşti
Comuna Hăneşti, un colţ de rai unde Centenarul Unirii a fost bine cimentuit (II)
Ioan Rotundu
Răul României de azi: o mafie camuflată în partid
Mitul de invincibilitate al lui Bâlbă începe a se dărâma
Cât de
și care sunt șansele să se realizeze. Ce vrea Tăriceanu în schimbul suspendării
Mihai Bâlbă, bossul pus de PSD să facă legea în OCPI Botoşani
Ioan Rotundu
Mihai Bâlbă, bossul pus de PSD să facă legea în OCPI Botoşani (II)
alte două concursuri cu dedicaţie pentru doi protejaţi
Cum se îmbogăţeşte bossul Bâlbă cu ajutorul angajaţilor OCPI (III
Ioan Rotundu
Lumea lu' Rotundu:Centemarul Unirii - Haăneşti II
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă