Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
11070
De la 07 Ianuarie 2003
122871137

Nokia sub sechestru

  • 11 November 2011, 23:00
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a instituit, vineri, sechestru pe activele Nokia de la Jucu, pentru datorii neplatite de 10 milioane de dolari, rezultate din incalcarea legislatiei vamale. Contactati de HotNews, oficialii Nokia ne-au remis un mesaj in care isi precizeaza pozitia fata de situatia subsidiarei din Romania.
"Urmarim cu mare atentie evolutia lucrurilor si am demarat deja discutii cu autoritatile locale pentru rezolvarea situatiei", a precizat Anna Simai, Senior Communications Manager Nokia Central Europe. "Dorim sa ne asiguram ca situatia va fi rezolvata intr-o maniera satisfacatoare", a mai transmis si James Etheridge, Nokia Communications.
Simai nu a dorit sa faca alte precizari legate de sechestrul instituit de ANAF. Oficialii din Romania s-au ferit la randul lor sa faca declaratii pe marginea subiectului, sugerand reporterului HotNews sa se adreseze firmei -mama.
Nokia are de platit 10 milioane dolari catre ANAF, suma provenind din taxe vamale neplatite, au confirmat pentru HotNews oficialii Fiscului. Potrivit presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, in baza codului de procedura fiscala au fost introduse masuri asiguratorii existand banuieli ca firma ar putea sa isi instraineze patrimoniul.
Masura sechestrului a fost luata in urma incalcarii regulamentului vamal." Am inceput un control in 2009 pe care l-am finalizat zilele trecute. S-a instituit sechestru asiguratoriu pentru o suma de 10 milioane de dolari, dar masura nu pericliteaza activitatea societatii in continuare. Este o masura preventiva", au mai spus pentru HotNews oficialii ANAF.
Intrebat, in cadrul unei conferinte de presa organizate vineri de ANAF, de ce a durat pana acum impunerea sechestrului, Blejnar a explicat ca "pentru a face o verificare de acest gen avem nevoie de o perioada mai mare de timp. Nokia este un mare contribuabil", iar la marii contribuabili verificarile mai mult, a afirmat presedintele ANAF.
"Atunci cand se constata ca exista pericolul evident de instrainare, substituire sau de sustragere de la executare silita a bunurilor si veniturilor urmaribile ale debitorului, organul de executare in a carui raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al debitorului poate proceda la indisponibilizarea si executarea silita a acestora, indiferent de locul in care se gasesc bunurile", se arata in Codul de procedura fiscala.
"Ca urmare a unui control, societatea are obligatii neplatite de natura taxelor vamale in valoare de 10 milioane de dolari", a declarat Blejnar. Presedintele ANAF a aratat ca sechestrul a fost instituit pe o suprafata de 28.000 de metri patrati asupra bunurilor imobile ale companiei, inclusiv birourile si halele de productie, scrie agentia de stiri citata.
"Am constata anumite incalcari a legislatieie vamale. Spre exemplu, au introdus in tara anumite componenete in regim de scutire a taxelor vamale, adaugand ca vor fi asamblate in Romania, insa au fost ambalate si vandute mai departe", a declarat presedintelui ANAF, Sorin Blejnar, in cadrul conferintei de presa.
"Avem certitudinea ca, daca nu vor plati aceasta suma, vom avea ce sa executam silit" a declarat presedintele ANAF mentionand ca bunurile pe care s-a pus sechestrul acopera datoria companiei. "Vom pune oprire pe conturi daca nu vom recupera debitul pe care il avem de incasat", a adaugat Blejnar.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Zalatină de vişine proaspete
Bancul zilei: Socoteală năucitoare
Iulia Timosenko a fost acuzată de tăinuirea a 165 milioane de dolari
De ce emigrează românii? “Sărăcia şi corupţia” din ţară, pe primul loc
Greceanîi, PCRM, Siberia şi... cacao
Nova Apa Serv minte de-ngheaţă apa
Dmitri Medevedev despre criză: Rusia va rezista
Italia ar putea fi nevoită să iasă din zona euro
Proiectul de buget pe 2012:
Guvernul reduce bugetul Educaţiei, Culturii, Justiţiei, dar îl majorează la Mediu, Transporturi, Sănătate
Botoşani: Ovidiu Portariuc nu vrea să-i sperie pe cei din PDL
vrea doar să le provoace ceva griji
Căsnicia US Botoşani se bazează pe o mare dragoste
susţine Florin Ţurcanu
De anul viitor, reţetele se vor elibera doar în format electronic
Senatorul Marcu îşi laudă strategia cu care-l va bate pe Flutur
Botoşani: Peste jumătate dintre şcoli n-au autorizaţie de funcţionare
Concursul pentru directorii de şcoli se va ţine în primăvară
S-a pus capăt cozilor de la Spitalul judeţean Botoşani
Ambulanţă SMURD avariată pe timpul deplasării la intervenţie
Video: Karatişti de performanţă
Video: Karatişti de performanţă
Ifosele îndoliate ale Olăriţei
ioan Rotundu
Ifosele îndoliate ale Olăriţei
ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog