Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Editorial
Administraţie
Social
Horoscop
Umor
Comentarii
Religie
Anchete
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.7694 lei
1 USD = 4.4000 lei


Număr accesări
Astăzi:
6844
De la 07 Ianuarie 2003
73780637

Nori negri se adună deasupra capului noului primar Azamfirei

  • Ioan Rotundu
  • 23 July 2016, 23:00
După publicarea articolului intitulat „Noul Consiliu Local s-a constituit în mod infracţional. IJP tace complice” despre situaţia creată la Primăria Mileanca, un ofiţer de la Poliţia Botoşani, Puruhniuc, dacă i-am reţinut corect numele, s-a prezentat vineri, săptămâna trecută, în comună şi a început ancheta privind împrejurările în care secretarul primăriei, Petru Ţurcanu, a comis un abuz de funcţie în respectarea condiţiilor legale de constituire a noului Consiliu local.
Aşadar, se poate da dovadă de operativitate din partea conducerii IJP Botoşani, mai ales când presa le aduce aminte că anumite reclamaţii sunt cercetate cu prioritate, aşa cum este cazul de faţă, sesizarea despre ilegalităţile comise de secretar fiind a Prefecturii Botoşani.
Dar problemele la Primăria Mileanca încep să se precipite. Fostul primar Ioan Ursache, despre care fac rectificarea că nu a fost condamnat în urma cercetării penale la care a fost supus în anul 1993 când era secretarul primăriei pentru că s-a descoperit adevăratul autor al faptei de sustragere din gestiune a unui carnet de certificate de naştere, mi-a declarat că noul primar PSD Alexandru Azamfirei s-ar fi aflat în conflict de interese în vremea când era consilier local.
„În anul 2014 actualul primar era consilier local PNL şi în această calitate a votat decontarea cheltuielilor de navetă pentru soţia sa Daniela, cadru didactic la şcoala din Mileanca. Soţia sa avea scriptic domiciliul pe Botoşani dar efectiv locuia la Mileanca unde familia Azamfirei deţine două locuinţe. Potrivit legii, soţia sa nu avea dreptul la decontarea cheltuielilor de transport iar soţul său, în calitate de consilier, nu avea dreptul să voteze în favoarea soţiei sale deoarece se crea un conflict de interese. Voi sesiza ANI sub acest aspect” -. a declarat fostul primar liberal Ioan Ursache.
L-am întrebat pe fostul primar de ce secretarul primăriei, Petru Ţurcanu, nu l-a informat pe preşedintele de şedinţă că Azamfirei nu poate vota în favoarea soţiei sale deoarece s-ar afla în situaţia unor conflicte de interese. „Secretarul Ţurcanu est6e rudă cu familia Azamfirei. Soţia lui Ţurcanu, Anişoara, este mătuşa Danielei, soţia lui Azamfirei” – mi-a explicat fostul primar.
Să facem cunoştinţă şi cu secretarul Petru Ţurcanu, Conform celor scrise în publicaţia Jurnalul din anul 1994, Ţurcanu a ajuns secretar la Primăria Mileanca la intervenţia prefectului de atunci Viorel Alexandru.
Ţurcanu este de loc din Conceşti şi a fost un fel de comandant pe la o unitate militară din Roman. Trecut în rezervă, el avea în familia un comportament cazon, îşi ameninţa soţia şi pe cei din preajmă cu pistolul. L-a cules din starea de debusolate consăteanul să Viorel Alexandru care l-a impus secretar la Primăria Mileanca. În anul 2003 soţia lui Ţurcanu, Anişoara, fiind consilier local este aleasă viceprimar. Situaţia a devenit una de incompatibilitate dar fiind la guvernare PSD-ul iar primarul comunei social-democratul Constantin Maftei, starea de incompatibilitate a fost acoperită o vreme.
Iată dar că ilegalităţile comise de secretarul Ţurcanu la formarea noului Consiliu local nu sunt întâmplătoare, în activitatea sa starea de recidivă fiind una de normalitate.
Dar primarul social-democrat Alexandru Azamfirei mai are o piatră de moară legată de picioarele funcţiei sale. În calitate de fost consilier local şi de soţ a Danielei Azamfirei, prin anii 2008 – 2010, când soţia sa era director şcolar coordonator s-a mai consumat o potlogărie financiară pe seama reabilitării clădirii şcolii din satul Codreni.
Asupra acestui subiect s-a mai scris în Jurnalul dar acum avem informaţii mult mai interesante legate de această investiţia abandonată din anul 2010, după ce s-au cheltuit câteva miliarde de lei vechi.
Între timp am constatat că site-ul Primăriei Mileanca a fost suspendat. Probabil pentru a nu mai avea posibilitatea să copiez şi fotografia primarului Azamfirei. Nu-i bai, avem în arhivă mai multe fotografii cu persoana sa, dovadă că una dintre ale am folosit-o pentru articolul de faţă.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Nu te ridica marinare mai sus decât catargul!
Ioan Rotundu
Hoţ prins de un poliţist de frontieră aflat în timpul liber
Redacţia Jurnalul vă informează
Presedintele Iohannis cere Parlamentului reexaminarea Legii privind impozitul specific in turism
Botoşani: O nouă serie de elevi a absolvit cursurile Şcolii de vară în domeniul situaţiilor de urgenţă
Marele actor Radu Beligan si optiunile sale politice:
De la elogiile aduse lui Ceausescu la sprijinul pentru Iliescu si Ponta
Nu cred ]n sinceritatea liderului de sindicat Suciu
Ioan Rotundu
Guvernul lanseaza noua Strategie Nationala Anticoruptie
Ciolos:
Pensiile anticipate se calculeaza diferit incepand de duminica
Situatia pensiilor private la data de 31 martie 2016:
Valoarea medie a unui cont a ajuns la peste 1.300 de euro
Horoscopul săptămânii 18 – 24 iulie 2016
Bancul zilei: Acasă, îîn zori de zi
Umilinţă şi dispreţ, ultimele servicii oferite de BCR la Botoşani
Ioan Rotundu
Un cleric saudit si-a indemnat adeptii sa evite Pokemon Go:
Jocul contine multe forme ale crucii, iar asta este un simbol al crestinilor
Nu am de gand sa propun niciun fel de masura de gratiere sau de amnistie
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă