Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Editorial
Sănătate
Sport
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Religie
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
9557
De la 07 Ianuarie 2003
122869624

Nota o fi mare, dar lacunele profesionale sunt impardonabile

  • 30 March 2011, 23:00
Ieri, consilierii judeţeni au validat proiectul privind aprobarea rezultatului final al evaluării managementului aplicat de directorii instituţiilor publice de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Botoşani pentru 2010.
După cum am informat, Ion Ilie, directorul Centrului de Creaţie Populară, Lucica Pârvan, directorul Muzeului Judeţean, Cornelia Viziteu, de la Biblioteca Judeţeană, Liviu Andronic, director la Şcoala Populară de Artă şi Ioan Cobâlă, directorul Orchestrei Populare „Rapsozii Botoşanilor” au primit nota 10 cu felicitări pentru activitatea desfăşurată.
Mai puţin norocos a fost directorului Memorialului Ipoteşti, Miluţă Jijie. Acesta nu a reuşit să ţină pasul cu colegii săi, obţinând nota 9,77. Evaluarea directorilor instituţiilor de cultură s-a întins pe parcursul a două săptămâni şi a avut în cuprins mai multe etape. Ieri, înainte de vot, consilierul PRM, Dumitru Codreanu, a dorit să i se satidfacă o curiozitate legată de nota obţinută de managerul de la Memorialul Ipoteşti.

„De ce domnul director Jijie are 9.77? De ce nu are şi domnul Jijie 10? Eu personal îl felicit şi îl sfătuiesc pe viitor când vine o comisie să dea un răspuns competent”, a declarat consilierul PRM. Răspunsul a venit imediat de la unul dintre cei care l-au depunctat pe directorul Jijie.
„Sunt nevoit să dau un răspuns. Unu: comisia a lucrat în deplină luciditate. Evaluarea a fost structurată pe şase puncte. La capitolul legat de construirea bugetului şi de gestionarea bugetului, i-a revenit întrebarea de ce apar repere la buget. Răspunsul somnului Jijie a fost mai puţin argumentat şi pentru asta i-am dat nota opt, la fel şi profesorul de la Suceava”, a declarat consilierul local Pavel Rusu, care a făcut parte din comisia de evaluare, alături de Doina Creangă, director adjunct la Complexul Muzeal „Bucovina” Suceava şi Dănuţ Huţu, şeful Direcţiei Judeţene pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional.
Răspunsul care l-a descalificat pe directorului Memorialului Ipoteşti a fost unul evaziv, lucru sesizat de membrii comisiei care l-au depunctat. „ Conform aplicării Legii 18/2010, drepturile salariale s-au redus cu 25 la sută. Apoi prin prevederile OUG nr.55/2010 s-au redus cheltuielile cu bunurile şi serviciile. Bugetul de venituri şi cheltuieli aprobat nu prevedeau aceste reduceri. În urma aplicării prevederilor menţionate a rezultat diferenţele prevăzute în situaţia economico-socială” a explicat directorul Miluţă Jijie.
Membrii comisiei de evaluare l-au sfătuit să atragă fonduri pentru a reuşi să păstreze în condiţii bune patrimoniul pe care în deţine, prin accesarea de proiecte, în special proiecte de cooperare transfrontalieră. Patrimoniul pe care îl deţine Memorialul Ipoteşti este unicat şi reprezintă viaţa şi activitatea poetului nostru naţional, recunoscut şi pe plan internaţional.
De asemenea, Comisia a explicat directorului Miluţă Jijie că pentru a continua activitatea de cercetare, specifică unui centru de cercetare, este necesară pregătirea şi perfecţionarea în domeniu a specialiştilor din generaţiile mai tinere.
O sugestie bună pentru şeful Memorialului ăn vederea promovării în ţară a fost distribuirea de materiale publicitare privind serviciile oferite de instituţie pentru atragerea de turişti şi vizitatori, atât din ţară, cât şi din exterior, având în vedere peisajul şi patrimoniul pe care îl deţine. Preşedintele Consiliului Judeţean, Mihai Ţâbuleac, a ţinut să îndulcească atmosfera apreciind că „E o notă destul de mare nota obţinută de 9.77”. (Lavinia Preda)


Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Bancul zilei: Românul şi extraterestri
Caricatura zilei
Ion Pillat, 120 de ani de la naştere!
Juniorii din Frumuşica, locul secund la Olimpiada Judeţeană de Fotbal
Fostul primar Câşlaru suflă în ceafa actualului edil Stratulat
Ce ar fi spus Băsescu despre dosarul lui Ion Iliescu
Amenzi de până la 200.000 lei pentru cenzură şi ingerinţe editoriale la radio si TV
restricţii în cazul filmărilor cu camera ascunsă
Tăriceanu va renunţa la comercializarea de maşini Citroen noi
Preşedintele se duce la televiziunea publică şi bârfeşte ca la cârciumă
Dosarele SIPA "conţineau detalii despre relaţii sexuale ilicite ale unor judecători şi procurori
Autorităţile iau in calcul o scumpire a gazelor pentru luna mai
Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei vine vineri la Botoşani
Cantonul discordiei
Sinistraţii din Dorohoi stau încă şase luni în căminul orfanilor
De azi, medicii de familie nu mai eliberează reţete
Angajaţii AJOFM caută locuri de muncă la agenţii beconomici
Profesorii vor bani pe două săptămâni de chiul de la ore
mai mult, ei vor ca elevii să vină la şcoală în tiompul lor liber
Să fim noi orcile!
Ioan Rotundu
Cine râvneşte după uniforma şcolară?
Trecutul ne domină prezentul
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog