Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
12532
De la 07 Ianuarie 2003
80767132

Noua Dreaptă se opune aderării României la spaţiul Schengen

  • Obiectivul nr. 1 al politicii externe ar trebui să fie unirea cu Republica Moldova
  • 22 September 2011, 23:00
Organizatia Noua Dreapta a anuntat ca se opune unei eventuale aderari Romaniei la spatiul Schengen, afirmand ca "obiectivul nr. 1 al politicii externe ar trebui sa fie unirea cu Republica Moldova". Noua Dreapta a facut aceste afirmatii in contextul in care joi, la Bruxelles, are loc Consiliul European pentru Justitie si Afaceri Interne care ar putea sa voteze in legatura cu aderarea Romaniei si Bulgariei la spatiul Schengen.
Avocatul Tudor Ionescu, liderul miscarii, a precizat printre altele: * Noua Dreapta considera ca efectele unei evetuale aderari a Romaniei la spatiul Schengen, in speta abolirea frontierei cu Ungaria si securizarea "frontierei externe a Uniunii Europene" cu Republica Moldova, Ucraina si Serbia, unde traiesc peste 4 milioane de romani basarabeni, bucovineni si timoceni, contravine flagrant intereselor strategice ale Natiunii Romane.
In fapt, eventuala aderare a Romaniei la spatiul Schengen ar institui o noua cortina de fier pe Prut si ar avantaja doar Ungaria care sprijina ferm si neconditionat aderarea Romaniei la spatiul Schengen tocmai pentru ca acest lucru ar conduce la libera circulatie a celor 12 milioane de maghiari din Ungaria, Romania si Slovacia si ar fi un pas important catre "unificarea natiunii maghiare din Bazinul Carpatic", obiectiv declarat al actualei guvernari de la Budapesta.
* Noua Dreapta aminteste faptul ca Marea Britanie si Irlanda, tari membre ale Uniunii Europene, au optat sa nu implementeze acordul Schengen pe teritoriul lor, tocmai pentru a nu-si prejudicia Interesul National.
* Actuala conducere a Romaniei pare insa hipnotizata si deloc deranjata de faptul ca peste 10 milioane de unguri vor putea intra in Romania fara pasaport, in timp ce romanii din Basarabia vor fi supravegheati de peste 150 de camere cu vedere termica ce permit scrutarea celei mai mici miscari, inclusiv pe timpul noptii, instalate de-a lungul Prutului!
* Obiectivul nr. 1 al politicii externe a Romaniei ar trebui sa fie unirea cu Republica Moldova si nu aderarea la un acord care sacrifica milioane de romani basarabeni, bucovineni si timoceni, separati pana mai ieri de Patria-Mama prin grija Uniunii Sovietice, iar astazi prin bunul plac al Uniunii Europene.
* Eliminarea controalelor la frontiere ar creste riscurile pentru securitatea interna a Romaniei, lasandu-se cale libera traficului de droguri, arme, fiinte umane si imigratiei ilegale, fenomene cu care deja se confrunta statele membre ale Tratatului de la Schengen.
* Noua Dreapta respecta si sustine decizia Olandei si a Finlandei de a se opune aderarii Romaniei la spatiul Schengen in cadrul Consiliului pentru Justitie si Afaceri Interne al UE (JAI), salvandu-ne astfel, impotriva vointei noastre, din capcana numita spatiul Schengen.
Agenţia de ştiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
Caricatura zilei
Reţeta zilei: Cârnăciori de carne
Bancul zilei: Răspunsul lui Dumnezeu
Comunicat de presă - APIA Botoşani
Presupusă invalidă încerca să înşele încrederea botoşănenilor
Un proces puternic de integrare economică a ţărilor UE, solutţa pentru criză
Bursele şi petrolul reacţionează la decizia FED
dolarul redevine cea mai preţioasă valută
Imagini dramatice în Arkansas
un bărbat a deshis focul într-un tribunal
România a îndeplinit toate condiţiile şi criteriile pentru aderarea la spaţiul Schengen
Valeriu Tabara recunoaşte că bulbii de Olanda sunt curaţi
Încă o stavilă pusă în calea ANI
Statele Unite se află deja într-o dublă recesiune
Grădina părintelui Arsenie Boca
Un pas mai aproape de referendum
Primarul Cătălin Flutur a premiat 34 de cupluri „de aur”
Botoşani: Ţâbuleac oferă prilej consilierilor CJ să-şi spele ruşinea
de a fi votat împotriva intereselor sănătăţii botoşănenilor
Centrul Vechi păzit cu străşnicie de frica ţiganilor
S-a revenit la obligativitatea carnetului de vaccinări
CAS vrea criterii de clasificare a cabinetelor medicale rurale
Consilierii judeţeni şi locali nu dau bani pentru medicii
Clasificarea spitalelor nu este bătută în cuie
Fariseism politic cu pagubă-n ciuperci
Ioan Rotundu
Anunţ angajare
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă