Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Gastronomie
Reportaje
Caricaturi
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
22782
De la 07 Ianuarie 2003
79967961

Noua hartă etnică a celui de-al doilea stat românesc, un joc ruso-german ?

  • 28 October 2009, 23:00
La Chişinău, a fost prezentată Harta Etnică a Republicii Moldova, realizată în cadrul unui proiect comun derulat de Academia de Ştiinţe a Austriei, în colaborare cu Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Moldova şi Asociaţia de Geografie şi Etnologie din Moldova (EGEA Moldova), transmite Deca Press, preluata de Romanian Global News.
Aceasta este prima hartă tematică pentru Republica Moldova realizată în cadrul Atlasului Europei de Est şi Sud-Est.
Harta Etnică a Moldovei a fost realizată de către dr. Dorin Lozovanu, cercetător ştiinţific superior la Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală din Moldova şi preşedinte al EGEA Moldova şi dr. Thede Kahl, cercetător la Academia de Ştiinţe a Austriei.
Potrivit dr. Thede Kahl, aceasta este prima hartă detaliată asupra structurii etnice actuale a populaţiei Moldovei, la nivel de localităţi, editată în baza datelor ultimului recensământ. Dr. Dorin Lozovanu a informat că harta este editată în limbile germană şi engleză, având o importanţă de ordin internaţional. „Harta este realizată la scara de 1:600000 în baza diagramelor circulare care prezintă distribuţia etniilor la nivel de comune, precum şi populaţia totală a acestora.
Până la sfârşitul anului viitor, la Viena, urmează să fie editat volumul „Conştiinţa etnică a populaţiei Moldovei", semnat de dr. Dorin Lozovanu, dr. Thede Kahl şi dr. Valeria Heuberger. Publicaţia va fi editată în limbile germană şi engleză de Academia de Ştiinţe a Austriei. Romanian Global News precizeaza ca Harta etnica prezentata la Chisinau este o copie fidela a ultimelor recensaminte realizate de Chisinau si, pentru Sudul Basarabiei si Hotin, de Kiev. Deci Harta imparte populatia romaneasca, conform teoriilor staliniste, in moldoveni si romani.
In acest sens exista suspiciuni intemeiate ca respectiva harta, editata in engleza si germana, sub inaltul patronaj al Academiei de Stiinte a Austriei, ar putea servi unor scopuri politice ce doresc in continuare perpetuarea teoriilor staliniste prin impartirea artificiala a populatiei romanesti din acest areal. Iata cum din nou interesele germane(austriece), sa se intalneasca pe aceleasi coordonate cu cele rusesti, impotriva celor romanesti. Jocul lui Ribentropp si Molotov continua peste timp, cu alti actori
. Romanian Global News

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Românii de dincolo de Prut şi din Ucraina vor putea obţine mai uşor cetăţenia română
Voronin şi Papuc vor fi audiaţi cu privire la represiunea din 7 aprilie
Ion şi Doina Aldea Teodorovici, 17 ani de nefiinţă
„Mă nemulţumea imaginea noastră în UK”
Ţâbu are probleme cu inima
Bâtele lui Ţurcanu
Horoscop
Ardei iuţi, umpluţi cu stafide
O alegere nefericită
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a fost primit bine la Botoşani
Mica publicitate
Program TELE'M Botoşani, joi
A furat arborii cu totul
O femeie de 44 ani este dată dispărută de către soţ
Ţâbuleac vrea scurtarea perioadei contractului de deszăpezire
Alocaţii pentru copii diferenţiate în funcţie de salar
Crescătorii de animale din Botoşani au protestat la Bucureşti
Ţipirigan s-a dat de partea profesorilor "generoşi" în notele de la bac
Bolnavii cronici îşi strâng rândurile pentru un protest
Juristul Ţurcanu şi votul “de blană”
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă