Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Ofertă de afaceri
Mondene
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
1415
De la 07 Ianuarie 2003
76714794

Noul Parlament de la Chişinău este convocat pentru 28 august

  • 18 August 2009, 23:00
Vladimir Voronin, a semnat decretul privind convocarea Parlamentului nou-ales. "În temeiul art. 63 alin. (2) din Constituţia Republicii Moldova şi al art. 1 alin. (5) din Regulamentul Parlamentului, Preşedintele Republicii Moldova a semnat decretul, potrivit căruia Parlamentul, ales la 29 iulie 2009, se convoacă în ziua de 28 august 2009", se precizează în decretul semnat de Voronin, transmite Unimedia, preluata de Romanian Global News.
La prima şedinţă a Parlamentului urmează să fie alese organele de conducere ale Legislativului. Coaliţia de guvernare „Alianţa pentru Integrare Europeană" are 53 de mandate, fapt ce îi permite să aleagă singură conducerea Parlamentului şi să formeze Guvernul.
În context, amintim că Partidul Comuniştilor nu exclude că ar putea vota pentru candidatura propusă de coaliţia „Alianţa pentru Integrare Europeană" pentru funcţia de şef al statului, urmând ca situaţia să se clarifice după ce vor fi stabilite „condiţiile de negocieri".
Deşi Vladimir Ţurcan, deputat PCRM, a vorbit despre „condiţii de negocieri", amintim că liderii PLDM, PL, PDM şi AMN au declarat anterior că nu vor exista „negocieri" cu PCRM, ci doar „discuţii".
"Urmează să reflectam asupra condiţiilor în care vom vota această candidatură. Urmează să decidem cine vor fi cele opt persoane din fracţiunea noastră care vor vota. Ar trebui sa fie înaintată o singura candidatură din partea coaliţiei şi ar fi de dorit să una fie apolitică, dar toate astea urmează să le discutăm încă", afirmase unul din fruntaşii comunişti, Mark Tkaciuk, citaţi de Imedia. Potrivit lui Tkaciuk, o decizie finală în acest sens va fi adoptată la şedinţa comitetului central PCRM care se va convoca în timpul apropiat.
Potrivit evz.ro, Vlad Filat, preşedintele PLDM, s-a arătat convins că preşedintele ţării va fi votat: „Va fi o persoană, care va întruni calităţile unui adevărat şef al statului. Va fi preşedintele tuturor cetăţenilor şi nu al unui singur partid". De aceeaşi părere este şi Mihai Ghimpu, preşedinte PL: „Sunt convins că preşedintele ţării va fi votat în ziua în care va fi propusă candidatura".
Coaliţia de guvernare „Alianţa pentru Integrare Europeană" (AIE) este formată din patru partide - Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Partidul Liberal (PL), Partidul Democrat din Moldova (PDM) şi Alianţa „Moldova Noastră" (AMN) - şi are în comun 53 de mandate de deputat. În acest mod, AIE poate alege preşedintele Parlamentului, poate forma Guvernul, dar mai are nevoie de 8 voturi pentru alegerea şefului statului.
(Romanian Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Tragedie pe şosea evitată de pompierii botoşăneni
Meşterii populari botoşăneni au făcut impresie la Festivalului Păstrăvului
Olimpicii botoşăneni pleacă la mare
Poliţiştii comunitari intră la toamnă în casă nouă!
Angajaţii SC Eltrans lăsaţi fără plata orelor suplimentare
Circulaţie închisă la intrarea în municipiul Botoşani
dinspre Iaşi, pe Calea Naţională
Croitoreasa şefă are apucături dictatoriale
Constănţeanul care a luat argintul la Olimpiada Internaţională de Fizică va studia la Princeton
Alexandra Maria Ţarcu din Canada a câştigat Miss Diaspora 2009
La Putna – Ierusalimul Neamului Românesc au venit si romanii din Nordul Bucovinei
Voronin încearcă să fure si vila de la Condriţa
Vacanţă în lumea lui Peter Pan
Nici o legătură cu „Zilele oraşului” şi tinerii accidentaţi la Flămânzi
În timp ce tinerii din Frumuşica au fost conduşi pe ultimul drum
adolescentele internate la Iaşi se zbat între viaţă şi moarte
Program TELE'M, miercuri 19 august
Dă-o în mă-sa!
E nevoit să-şi vândă garsoniera
Părinţii vor o programă şcolară mai lejeră
Restaurant unde gramajul din lista de bucate nu bate cu cel din farfurie
În loc de medici, UPU Botoşani se va pricopsi cu un control
Rădăşanu i-a pus gând rău „fostei” Curelariu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă