Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Infracţiuni
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
8805
De la 07 Ianuarie 2003
120688871

Noul viceprimar al municipiului Botoşani este Eugen Ţurcanu

  • 8 May 2014, 23:00
Circul care se anticipa pentru ziua de joi în Consiliul Local al Municipiului Botoşani s-a risipit din faşă. Asta o dată cu plecarea în masă de la a doua şedinţă extraordinară programată a avea loc pentru a se discuta schimbarea viceprimarului Cătălina Lupaşcu a consilierilor PNL, PDL, PNŢCD.
De asemenea şi unul din cei doi consilieri PP-DD au părăsit sala împreună cu cei amintiţi. Pentru ziua de joi erau programate două obiective, fiecare dintre acestea vizând interesele celor două grupări politice din Consiliul Local care fac prăpăd în ultima perioadă printre proiectele primarului Ovidiu Portariuc.
Prima şedinţă a fost programată la ora 11.00 şi a avut pe ordinea de zi înlocuirea viceprimarului PSD Cosmin Andrei. Toţi cei 23 de consilieri locali au fost prezenţi la şedinţă şi s-a trecut la vot în cel mai iute mod posibil. După ce aleşii au exercitat votul secret, Cosmin Andrei s-a trezit fără mandatul de viceprimar, sub ochii soţiei ale, prezentă la şedinţă. Locul său a fost luat de Eugen Ţurcanu, nume vehiculat de luni de zile ca fiind în cărţi pentru fotoliul de viceprimar. Acesta a fost propus de către consilierul PDL Marius Buliga şi nu a avut adversar. Eugen Ţurcanu a devenit viceprimar al municipiului Botoşani cu 13 voturi pentru, 9 împotrivă şi o abţinere. După vot, în sală au mai rămas consilierii PSD, consilierul PC Paul Onişa, consilierul PPDD Gheorghe Ursuleanu şi consilierul PER Gheorghe Iavorenciuc, preşedintele şedinţei. Ceilalţi consilieri au părăsit sala şi nefiind întrunit cvorumul, şedinţa programată pentru schimbarea viceprimarului Cătălina Lupaşcu nu a putut avea loc. Fostul viceprimar Cosmin Andrei a afirmat că ieri s-a semnat, prin decizia de schimbare a sa, certificatul oficial de naştere a Alianţei Răului. „Botoşănenii au trimis doi viceprimari din partea USL-ului.
PNL-ul a decis să iasă de la guvernare şi să se alieze cu PDL-ul. Acest lucru a constituit certificatul de naştere al Alianţei Răului. În nenumărate rânduri au afirmat că această alianţă nu există dar astăzi a fost oficializată prin votul pe care l-au oferit unui coleg de la PDL. Practic, au înşelat alegătorii care ne-au trimis aici”, a spus Cosmin Andrei. Din cele declarate de către primarul Ovidiu Portariuc, nici Eugen Ţurcanu, în noua sa calitate, nu va avea zile bune la primărie, iar activitatea sa se va desfăşura după modelul vicelui liberal.
„Probabil că va reuşi să împartă cu doamna viceprimar atribuţiile din zona culturii. Dacă va avea competenţe şi pe alte zone, vom intra şi pe alte zone. Deocamdată, domnia sa nu a demonstrat la DSPSA o capacitate extraordinară de a gestiona problemele şi fac referire la problema câinilor. Eu sper să vină cu altă mentalitate”, a spus primarul Ovidiu Portariuc, acuzând alianţa nou formată în Consiliul Local care îi frânează proiectele gândite pentru mandatul său. (Liana Anuţei)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Ţigări de contrabandă reţinute în urma cooperării la frontiera de est
Autoturism oprit din drumul spre Moldova
Astăzi, în faţa riscurilor şi a provocărilor de la graniţa Uniunii Europene, popoarele continentului trebuie să fie unite, mai mult ca oricând(P)
Directorul Institutului Matei Balş în vizită la prefect
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă