Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Cultură
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Religie
Caricaturi
Reportaje
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12064
De la 07 Ianuarie 2003
122897713

Noutăţi de ultimă oră la „Zilele oraşului Flămânzi”

  • 13 August 2009, 23:00
Mai sunt mai puţin de 48 de ore până când vor debuta oficial, „Zilele oraşului Flămânzi”, ample manifestări artistice şi culturale care, timp de 72 de ore, vor îmbrăca localitatea în strai de sărbătoare. Aşa cum era de aşteptat, organizatorii au făcut eforturi consistente pentru ca programul de sâmbătă 15 august, cel în care se va desfăşura Festivalul Folcloric „Hora de la Flămânzi”, să devină de la oră la oră tot mai atractiv, tot mai dens şi mai concentrat şi, în consecinţă, surprizele nu au încetat să apară.
Faţă de desfăşurătorul iniţial, care cuprindea, în acompaniamentul Orchestrei Rapsozii Botoşanilor, recitaluri ale soliştilor (Loredana Călin, Iustina Irimia) şi formaţiilor („Grupul Folcloric Feminin „Codreanca”, Grupul Folcloric Bărbătesc „Stejarii din Flămânzi”) Asociaţiei Cultural Sportive “Trei Generaţii”, precum şi recitaluri extraordinare ale cunoscuţilor interpreţi Nicolae Glib şi Mioara Velicu, au apărut elemente noi, care vor ridica şi mai mult calitatea artistică spectacolului.
Astfel, după recitalul extraordinar al Ansamblului Folcloric „Străjerii Bucovinei” şi al remarcabilei sale echipe de dansatori, va redebuta, într-o nouă formulă, Formaţia de Dansuri Populare „Trei Generaţii”, pregătită, de această dată, de instructorul Mihai Atodiresei. Pentru readucerea pe scenă a formaţiei, faimoasă, în urmă cu decenii, la nivel naţional, acesta a muncit foarte mult, reuşind să alcătuiască perechi noi şi să reimprime întregul acompaniament sonor, cu toate melodiile şi suitele originale.
O altă surpriză va fi conferită de prezenţa pe scenă, alături de Ansamblul Folcloric „Spicuşor” din oraşul Căuşeni, a unei noi formaţii din Republica Moldova, Ansamblul Folcloric din localitatea Sudarca. În plus, cunoscutul folclorist şi prezentator Vasile Pohoaţă, realizatorul emisiunii „Din bătrâni din oameni buni” de la Radio Iaşi, cel care, miercuri seara, l-a intervievat în direct pe primarul Constantin Pitorac la emisiunea sa, va fi prezent sâmbătă la Flămânzi, unde va culege materiale pentru o emisiune – sau chiar două – dedicate artiştilor şi formaţiilor din zonă.
„Putem considera Radio Iaşi partener media al evenimentului datorită prezenţei la faţa locului a cunoscutului redactor Vasile Pohoaţă, cel care va înregistra pentru una sau două emisiuni aspectele cele mai importante ale festivalului folcloric pe care îl organizăm, fiind interesat, în mod deosebit, de formaţiile şi soliştii din Flămânzi”, ne-a spus Mihai Atodiresei, co-organizator al manifestării şi consilier cultural al primarului de Flămânzi. O altă surpriză de proporţii va fi reprezentată de prezenţa la Flămânzi, chiar în mijlocul mulţimii, a cunoscutului caricaturist Ştefan Popa „Popas”, care, invitat la Botoşani la Festivalul de umor „Lama de râs”, a ţinut să fie prezent câteva ceasuri şi la Flămânzi, pentru a face schiţe ale cetăţenilor din zonă.
În altă ordine de idei, cartea ziaristului Gabi Gomboş „Flămânzi – personaje, drame, întâmplări”, lucrare care va crea, cu siguranţă, ceva valuri, datorită tezelor curajoase expuse şi a trimiterilor, mai mult sau mai puţin directe, la can-can-urile urbei, a ieşit de sub tipar şi va fi lansată oficial vineri, 14 august, la finalul simpozionului „Flămânzi – scânteie de viaţă şi simţire românească”, în cadrul căruia autorul va acorda şi autografe. Lucrarea va fi prezentată de profesorul Mihai Palaghia şi de cunoscutul ziarist Ioan Rotundu, directorul publicaţiei on-line „Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi”. Vom reveni mâine cu programul complet al simpozionului. (B.P.F.)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


După întâlniri cu cei care fac jocurile Rusiei la Chişinău
Filat s-a văzut şi cu ambasadorul SUA
Ce cred liderii Alianţei pentru Integrare Europeană despre alegerea preşedintelui
Guvernul „portocaliu” din Ucraina pregăteşte asimilarea românilor din Ucraina
Mesajul Patriarhului Daniel către emigraţia română de pe glob
Astronomi români, pe podiumul mondial la Rio de Janeiro
Flămânzeni care înnobilează Cartea de Aur a oraşului Flămânzi
Pogea operat
Horoscop
Directorul de la Memorial s-a retras din funcţie
Nu doar drumurile sunt ţinta autorităţilor, ci şi podurile
Pensionarii botoşăneni se pregătesc de pe acum de sărbătoare
Bătăuşii de pe stadioane vor fi puşi la respect
Peste 100 de directori aşteptaţi la Botoşani să vadă sistemul de salubrizare
Lucrează numai cu programare
Prima zi de şcoală
Adevărata Românie (V)
la peştera Urşilor şi Scărişoara
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog