Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Editorial
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
24135
De la 07 Ianuarie 2003
122909784

Numărul cazurilor de meningită virală creşte de la o zi la alta

  • 2 July 2012, 23:00
În Secţia de boli infecţioase au fost luaţi deja în evidenţă 42 de bolnavi. Cei mai mulţi sunt copii, dar şi adulţii nu lipsesc din statistică.
Ieri la amiază, epidemiologul Ecaterina Chihaia anunţa că în ultimele 24 de ore ajunseseră la internare şase copii şi doi adulţi. Medicii spun că încă aşteaptă rezultatele probelor trimise la laboratoarele din Iaşi şi Bucureşti. „Poate dura şi 10-15 zile până ne vine rezultatul. dar este clar meningită, şi noi în timpul acesta avem izolat bolnavul şi i se acordă medicaţia care este indicată. la meningita virală nu se dau antibiotice”, declara ieri medicul care conduce Compartimentul de epidemiologie din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Botoşani.
Reprezentanţii Direcţiei e Sănătate Publică susţin că, cel puţi la adulţi nu se constată o legătură între bolnavi. „Sunt din localităţi diferite. Am avut mai mulţi din Botoşani, dar au fost şi din Corni, din Darabani şi alte localităţi”, a mai precizat Ecaterina Chihaia.
Probele trimise la analiză sunt atât pentru suspiciunea de meningită West Nile, transmisă de ţânţari şi chiar de alte insecte, dar şi pentru meningită virală cu enterovirus, în care se pare că îmbolnăvirea a fost din cauza nerespectării unor reguli de igienă. (Doina Marcu)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Au pus bâta în mâna cui trebuia!
Ioan Rotundu
Horoscop
Bancul zilei: Gura soţului păcătos
Starea de lehamite
Ioan Rotundu
Au călcat-o hoţii
Validări de consilieri cu scandal în judeţ
Botoşani: Nebunia primarului de Roma s-a transferat şi asupra CL
Botoşani: Scandalul diplomelor şi a titularizărilor
IŞJ: Grabă mare în numirea de noi inspectori
Peste 200 de contestaţii au adus note mai mari
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog