Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Pamflet
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
6215
De la 07 Ianuarie 2003
87536893

O altfel de „Presa-n gura lu’ Rotundu”

  • 9 April 2017, 23:00
Pentru că ne apropiem de marea sărbătoare creştină Învierea Domnului, emisiunea televizată „Presa-n gura lu’ Rotundu” s-a suspendat din motive de morală creştină, emisiunea fiind una de tip pamflet.
Aşa stau lucrurile pe la unii, pe la Jurnalul stau cu totul altfel. De vreme ce politicienii sfidează morala creştină şi în postul Paştelui, lucrând din greu prin a iniţia şi adopta legi care să le aducă iertarea păcatelor comise cu voie şi fără de voie, eu am credinţa că voi câştiga bunăvoinţa lui Dumnezeu dacă îi voi spovedi public fără să le dau însă şi împărtăşanie.
Împărtăşania şi-o vor cumpăra de la Patriarhul Daniel şi supuşii lui, cu arginţii furaţi din visteria publică. A spus-o chiar împăratul roman Vespasian, în zorii creştinismului, că „Pecunia non olet”, adică „Banii n-au miros” iar slujitorii Domnului n-au uitat niciodată această remarcă imperială care l-a îmbogăţit pe Vespasian şi-i îmbogăţeşte acum pe ei.
O să încep comentariul meu cu ştirile externe:
1. Bashar al-Assad, preşedintele Siriei, ca orice dictator care se respectă, îşi măcelăreşte poporul. Ultima ispravă a fost să trimită avioanele într-o zonă mărginaşă a ţării şi să-i înăduşi pe toţi cei care consumă oxigenul planetei, de la cei din pelinci până la bătrânii cu barba albită de credinţa în Alah.
Lumea civilizată s-a îngrozit de fapta sa, numai ţarul Putin i-a luat apărarea. Este acelaşi Putin care şi-a înăduşit cetăţeni, tot cu gaz otrăvitor. La 23 octombrie 2002, a avut loc la Moscova una din cele mai mari tragedii din Rusia, când un grup de terorişti ceceni au luat ca ostatici spectatorii de la Teatrul Dubrovka, incidentul soldându-se, in final, cu 130 de morţi.
Putin a omorât 130 de ruşi ca să moară 16 cereni, printre ei tineri şi femei care puteau fi anihilaţi şi fără să moară atâţia spectatori. Dar dictatorii ca Putin, Bashar etc. nu numără morţii când sunt puţi în situaţia de a-şi apăra propriile interese şi averi.
Pe sirieni i-a bumbăcit un alt dictator în devenire, cu mintea sorcova, americanul Donald Trump. Se încaieră dictatorii între ei. Să ne pregătim să numărăm morţii cu milioanele. Cine va supravieţui!
2. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se ţine de conferinţe publice şi o face pe lupul moralist. Cică puterea şi opoziţia au datoria de a apăra valorile constituţionale. A dat ca exemplu OUG lui Victor Ponta din 2012 ca fiind un abuz de putere şi un atac la prevederile constituţionale. Nu ştiu câte conferinţe va mai ţine ministrul nostru pentru că la Bucureşti vine cel mai înalt oficial din Comisia Europeana responsabil direct de justiţie, Frans Timmermans. Emisarul european vine să stea de vorbă cu cetăţenii şi nu cu puterea. Omul s-a lămurit ce poate actuala putere din România şi vrea să se convingă dacă măcar pe cetăţenii de rând se mai poate baza UE.
Aştept cu nerăbdare să aflu din gura lui Liviu Dragnea sau a lui Tăriceanu că emisarul este plătit de Soros sau de vreo multinaţională să distrugă România. Nu-i cazul ca Dragnea şi Tăriceanu să fie geloşi pentru că deciziile lor de până acum au înscris România pe calea fără de întoarcere a distrugerii. Româneşte spus, i-a luat-o înainte lui Frans acesta!
3. În ţară este vâlvă mare. Dragnea şi cu Tăriceanu au decis că legea salarizării bugetarilor, creaţie a ministrului Olguţa Vasilescu, este una beton, că de la beton i s-a tras fostei primăriţe de a încătuşat-o cei de la DNA. Potrivit celor care cunosc legea din scoarţă-n scoarţă, unii bugetari vor primi lefuri mai mari, alţii se vor trezi că li s-a subţiat leafa într-un mod nu tocmai plăcut.
Spuneam eu ceva într-un editorial despre marginalizarea poliţiştilor şi protejarea jandarmilor, viitori securişti ai regimului Dragnea. Prin noua lege poliţiştii, cu toate protestele lor stradale, vor primi la leafă o creştere de 5%. Cu jandarmii, baiera pungii bugetare a fost mult lărgită, chiar prea mult pentru nişte mânuitori de bâte şi scuturi.
4. Curtea de Apel Suceava a decis ca dosarul întocmit de DNA Suceava lui Cătălin Flutur pentru abuz în serviciu să fie judecat de către Tribunalul Botoşani. DNA ar fi vrut să fie judecat la Tribunalul Suceava. Ştiu ei de ce, dar mai ştiu şi alţii! N-a fost să fie pe-a lor, semn că judecătorii de la Curtea de Apel Suceava nu i-au poziţia de drepţi când trece pe lângă ei vreun procuror DNA.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Lumea lu Rotundu: Tristeți eminesciene II
Portavionul american USS Carl Vinson si grupul lui aeronaval se indreapta spre peninsula coreeana:
Coreea de Nord ramane amenintarea numarul unu in regiune, din cauza programului
Cyborgii printre noi.
O firma suedeza microcip-eaza angajatii, instituind o noua forma de control
Protest la sediul PSD, cu galeti rosii pe care scrie "PSD, ia-ti mita inapoi!"
si "Galeata, galetusa, vrem PSD pe tusa"
Adrian Vasilescu (BNR): Romania trebuie sa majoreze salariile, dar exista riscul
ca guvernul sa dea cu o mana si sa ia cu doua
Rex Tillerson: Nu vreau sa trag concluzia ca rusii au fost complici,
dar au fost evident incompetenti in eliminarea arsenalul chimic sirian
Celebrii "amanti" din Pompei erau barbati
Horoscopul zilei de 10.04.2017
Bancul zilei: Nedumerirea noului angajat
„iDilema 9” este de fapt dilema sistemului educaţional
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă