Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Fapt divers
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
20824
De la 07 Ianuarie 2003
95600916
O curiozitate in cazul retrocedarilor:

Parlamentarul Ioan Adam are la case si terenuri ca nici nevasta lui nu stie de ele. Declaratiile de avere

  • 15 October 2014, 23:00
Deputatul PSD Ioan Adam, suspect de coruptie in cazul retrocedarilor din Brasov, si-a trecut in declaratia de avere o serie intreaga de case, apartamente si terenuri pe care le detine, dar sotia sa, judecatoarea Roxana Adam, anchetata in acelasi caz, sustine, in declaratia ei de avere, ca nu cunoaste situatia imobilelor sotului.
Potrivit declaratiei sale de avere completate in 10 iunie 2013, deputatul Ioan Adam detine 4 case (dintre care 3 in Brasov si una in Poiana Brasov), 4 apartamente in Brasov si o cladire in care isi are biroul. In total, 1.780 de metri patrati de case, apartamente si birou.
De asemenea, Ioan Adam, avocat de profesie, are peste 10.000 mp de terenuri intravilane in Brasov si Poiana Brasov si inca 10.000 mp de teren agricol.
Deputatul nu a mai avut loc in spatiile de pe tipizatul declaratiei de avere de la Camera Deputatilor si a trebuit sa mai adauge proprietati si la finalul foii, separat.
Sotia lui, judecatoarea Roxana Adam, de la Tribunalul Brasov, anchetata si ea in dosarul retrocedarilor din judet, declara oficial stie ca sotul ei are mai multe terenuri si cladiri, insa nu cunoaste situatia acestora.
"NOTA: Adam Ioan, sot, detine imobile terenuri/constructii - nu cunosc situatia acestora", scrie in declaratia de avere a Roxanei Adam, din iunie 2013.
Deputatul Adam are in conturi echivalentul a peste 2 milioane de euro (in lei, euro si dolari). El are insa si datorii - o cota de 38% dintr-un credit de aproape 500.000 de euro.
Judecatoarea Roxana Adam declara si in acest caz ca sotul ei are plasamente si investitii a caror situatie nu o cunoaste.
La venituri, deputatul Ioan Adam a declarat ca a incasat echivalentul a circa 250.000 de euro (peste 1 milion de lei) in anul 2012. Din acesti bani, salariul de deputat a fost 2.210 lei (avand in vedere ca fusese ales in decembrie 2012), dar grosul, circa 932.000 de lei, au venit din avocatura.
Sotia lui declara, de asemenea, ca nu cunoaste veniturile lui Ioan Adam din avocatura, drepturi de autor si din cursurile universitare pe care le preda.
E drept ca Roxana Adam si-a completat declaratia de avere in 7 iunie 2013, neputand deci sa vada declaratia de avere a deputatului Ioan Adam, care avea sa si-o completeze abia in 10 iunie 2013. Avea, insa, la dispozitie, macar orientativ, declaratia de avere depusa de deputat in 2012, la investire.
Revenind la declaratia de avere a Roxanei Adam, judecatorea de la Tribunalul Brasov este un proprietar mult mai modest decat sotul ei.
La capitolul constructiilor, ea declara ca are un apartament de 76 mp, situat in Brasov. Mai are si bijuterii de 85.000 de lei, dobandite in perioada 2009-2012.
In conturi, judecatoarea are echivalentul a circa 225.000 de euro, dar si datorii de vreo 4.500 de euro.
Ca venituri anuale, e a declarat evchivalentul a crirca 30.000 de euro, cea mai mare parte provenind din salariul de la Tribunal, la care se adauga chiria de la aparatment.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Ispita rabinului
Gogonele cu usturoi la oţet
Horoscopul zilei
Ilie Sarbu, socrul lui Victor Ponta, e audiat la DNA Brasov in dosarul
CSM a incuviintat arestarea preventiva, arestarea la domiciliu si perchezitia imobiliara a 3 judecatori
din cadrul Tribunalului Brasov si a Tribunalului Covasna
Prognoza meteo pentru joi si vineri
Peste 43.000 de hectare, retrocedate lui Elie Vlad Sturdza, desi acesta ceruse doar 23.000
Comisia Europeana a aprobat schema de ajutor de stat de 750 milioane de euro pentru marii consumatori de energie electrica
Ajutorul va fi suportat de micii consumatori
A fost sau n-a fost Victor Ponta intr-o delegatie cu generali si colonei din serviciile secrete aflata in SUA in 1999 pentru a participa la un Forum anticoruptie
Ponta scrie in CV ca a participat la seminar, membrii delegatiei nu-si amintesc sa-l fi vazut
Viorel Hrebenciuc, interceptari in dosarul retrocedarilor
Suntem in plin razboi cu Romsilva! Vom castiga 100%! Suta la suta fac ordine
Achizitiile unui lup tanar din PSD. Cui si pentru ce a dat bani publici primarita Craiovei, Lia Olguta Vasilescu
Grădiniţia Il Girotondo, la zece ani de activitate
Botoşani: Opoziţia majoritară din CJ se răzbună pe primarii puterii PSD
Modern Calor Botoşani: Comunicat de presă
APIA Botosani: Comunicat de presă
Exerciţiu în caz de urgenţă la acumularea hidrotehnioc㠄Stânca – Costeşti”
DNA: Prejudiciul in dosarul retrocedarilor depaseste 300 milioane euro
Senatorul PSD Ilie Sarbu, deputatii PSD Viorel Hrebenciuc si Ioan Adam si directorul Romsilva, Adam Craciunescu, sunt urmariti penal
Primari ai PSD, fiţi „bărbată”!
Ioan Rotundu
Botoşani: Cum este părăduit bugetul Primăriei Suliţa (IV)
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă