Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Economic
Învăţământ
Sănătate
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
21087
De la 07 Ianuarie 2003
122881154

O experienţă de viaţă pentru toţi

  • 17 December 2009, 23:00
Crăciunul!...sărbătoarea mult aşteptată pretutindeni ne învaţă să renaştem dăruind şi să primim în schimb zâmbete a unor oameni ce ne fac sa ne simţim împliniţi. Astfel, în cadrul proiectului "Hrană pentru viată", proiect din cadrul Săptămânii Educaţiei Globale desfăşurat în localitatea Truşeşti, elevilor de la Grupul Şcolar "Demostene Botez" li s-au deschis noi orizonturi în a percepe viata într-un mod realist prin acţiunile desfăşurate. Acest proiect cuprinde mai multe activităţi, dintre care cea mai interesantă şi înduioşătoare ce ne-a şi oferit ocazia să înfruntăm realitatea aşa cum este ea, a fost "Oferă un zâmbet".
Aceasta a constat în a oferi celor nevoiaşi ,celor care soarta nu le zâmbeşte prea des, pachete cu zahăr, ulei, orez, făină, dulciuri şi fructe aprovizionate de la oamenii cu suflet. De mare ajutor a fost contribuţia primită de la sponsorii : S.C. Dumar Truşeşti, administratori, Fam .Archip Lavinia şi Dumitru şi SC Elmar, administratori, Fam. Chiponcă Elena şi Marin ,care au fost foarte generoşi mai ales acum în prag de sărbători. Implicaţi în această acţiune de caritate au fost şi profesorii de la care, un grup de elevi-dornici de schimbări pozitive în comună, au strâns bani de la aceştia dar şi de la elevii din liceu. După strângerea fondurilor, elevii, însoţiţi de prof. Simona Doncilă şi psihologul şcolar Daniela Fecioru-Cantemir, au cumpărat toate necesare pentru a forma pachetele cu bunătăţi. Toate acestea au fost aşezate de elevii voluntari în pungi şi au fost dăruite cu ajutorul as. social al Primăriei, d-na Pădureţ-Nechifor Loredana-Ella şi preotul Hălăucă Florin, care au oferit listele cu cei care aveau nevoie de acestea, dar au şi însoţit elevii la casele bătrânilor.
Ne-am fixat un obiectiv: să aducem acelor oameni măcar un zâmbet în prag de sărbători, o vorbă caldă, din suflet si renaşterea speranţei - că o sa mai trecem si altă dată pe la ei -, speranţă atât de necesară pentru a readuce lumina în viata lor...si după reacţiile de bucurie împărtăşite, noi spunem că am si reusit! Într-adevăr, e greu să stai şi să priveşti singur pe un pătuţ din scândură acoperit cu o pătură subţire tabloul de afară cu fulgii mari de zăpadă ce se inhibă în pătura pământului, să vezi şi să simţi bucuria celor din jur, cu zâmbetul, cu veselia si căldura degajată de copiii ce au un chef nebun de viată...Este trist dar adevărat ,acesta este traiul a multor oameni din zilele noastre, parcă ar fi „condamnaţi” să doarmă pe scânduri acoperite cu paie, să se încălzească mai mult cu propriile haine şi să zâmbească doar atunci când cineva le deschide poarta casei şi nu neapărat că le oferă, ci mai mult că au cui să-şi verse amarul, să-şi împărtăşească greutăţile, să le dezvăluie ofurile...atât de apăsătoare.
Elevii participanţi la această acţiune s-au bucurat şi de aprecierile aduse din partea directorului Grupului Şcolar, prof. Ionel Doncilă şi consilierul educativ, prof. Cătălina Adochiţi, care au avut un rol foarte important la realizarea acestei acţiuni. Elevii voluntari sunt: Sabina Hulub, reprez. Consiliului elevilor din Grupul Şcolar, Ilieş Daniela, Dragomir Oana- Diana, Pintilei Laura, Codău Anca, Marcu Estera, Marcu Simona, Uscatu Ana-Maria, Cazacu Andreea, Szabo Ioana, Zahariuc Georgiana, Humelnicu Maria, Ozac Andreea, Mandache Paula, Gorbănescu Mădălin, Ganea Răzvan, Mocanu Sebastian.
Această acţiune a fost o experienţă de viată pentru toţi fiind ca un stimul pe mai departe în realizarea de proiecte de acest gen.
Le mulţumim tuturor!
Diana-Oana Dragomir, elevă, clasa a XI-a B,
Grupul Şcolar „Demostene Botez” Truşeşti

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Grup infracţional organiza
specializat în proxenetism, trafic de persoane şi minori, destructurat de poliţişti
Astăzi, „Deschide uşa, creştine” pentru Cheia Sol şi Filarmonica Botoşani
Ţâbuleac ia apărarea arhitectului şef al judeţului
consilierul judeţean Cristian Achiţei l-a acuzat de incompetenţă profesională
Primii colindători la Palatul Administrativ Botoşani au fost din Suceava
CJ consideră ilegală externalizarea a serviciilor Laboratorul de analize
de la Spitalul Judeţean „Mavromati”
Săraci la început, bogaţi după!
IŞJ se laudă cu un an bogat în inspecţii
Democrat – liberala Huţuleac detronată de la şefia CAS
Nicolau se pregăteşte s-o preia
Şicana mogulilor
Medicii de la Pediatrie vor musai salariu de merit
Românul şi betonul
L-a pregătit pentru reinvestire ca premier
Horoscop
Badea Gheo şi clitorisul
Tocăniţă de vită cu bere
Bani europeni pentru elevii interesaţi să devină antrepenori şi oameni de afaceri
Invitaţie la spectacol
“Eroii nu mor niciodată”
si vor fi comemoraţi în toată ţara de Noii Golani
Victoria lui Băsescu si problema R. Moldova
Stănculescu aduce KGB-ul în Revoluţia română
Fascismul roşu împotriva lui Filat şi Ghimpu
Traian Băsescu l-a nominalizat ca Prim ministru pe Emil Boc
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog