Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Economic
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Important
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
19472
De la 07 Ianuarie 2003
122879539

O informaţie oferită gratuit primarului de Vorona

  • Ioan Rotundu
  • 22 February 2017, 23:00
Articolul de ieri intitulat „Vorona: Cum a luat fiinţă un „grup criminal organizat” a fost citit de către sute de locuitori ai comunei Vorona aflaţi la muncă în străinătate. Nu numai că l-au citit, dar l-au şi distribuit către prietenii lor aflaţi prin ţările Europei. Aseară, la ora 23.00, când ediţia s-a schimbat, portalul trafic.ro indica pentru site-ul Jurnalului că a fost accesat de la 396 IP-uri din Italia, 184 din Marea Britanie, 136 din Germania, 126 din Spania etc.
De la un IP sunt mai mulţi cititori, dovadă că suma IP-urilor de ieri a fost la aceeaşi oră de 4,784 iar numărul accesărilor indicat de contorul propriu era de 40.031, un record pentru acest început de an.
Au fost înregistrate mai multe comentarii dar s-au validat numai 13 pentru că multe comentarii postate din străinătate, nu erau tocmai măgulitoare pentru primarul Aurel Ştefan dar şi în contradicţie cu regulile impuse de noi în exprimarea unui comentariu, aşa că n-au văzut lumina zilei.
Printre aceste comentarii au fost unele care, pe lângă injurii au semnalat şi lucruri interesante. De exemplu, trei comentatori au sesizat faptul că site-ul Primăriei Vorona nu este unul individualizat şi nu promovează imaginea comunei la nivelul valorii ei. Pe site-ul oficial nu sunt menţionaţi consilierii locali şi apartenenţa lor politică, nu se afişează hotărârile consiliului local, nu se anunţă licitaţiile publice şi nu sunt prezentate proiectele de investiţii în derulare.
În dialogul pe Facebook le-am promis acestor cititori că voi aduce la cunoştinţa primarului cele semnalate de către ei, ceea ce şi fac.
Din statisticile noastre private din care extragem informaţii care ne ajută să ne cunoaştem cititorii: orele de vârf în accesare din judeţ, din ţară şi mai ales din străinătate, anumite orientări cum ar fi cea politică dar şi ocupaţiile profesionale, am dedus că prin ţările Europei lucrează mai bine de 500 de cetăţeni ai comunei Vorona. Aceşti cetăţeni simt nevoia de a avea informaţii de acasă, Jurnalul le oferă informaţii de interes public nu şi despre familiile lor, despre viaţa privată a rudelor de acasă.
Pentru o astfel de informare unii primari din judeţ au pe site-ul oficial al primăriei o adresă de mail unde cei plecaţi la muncă în străinătate cer anumite informaţii de acasă iar un funcţionar din primărie, însărcinat cu a răspunde mail-urilor primite, anunţă familia şi le transmite apoi informaţiile solicitate.
La un aşa număr de mare de cetăţeni aflaţi în afara ţării, cred că o astfel de practică ar trebui instituită şi la nivelul Primăriei Vorona. Chiar dacă primarul Aurel Ştefan este adeptul ideologiei socialiste iar cei de afară gândesc în spirit democratic şi al valorilor europene, ar trebui să fie depăşită piedica de culoare politică, opunând pe primul plan interesul civic.
Cât priveşte reportajul realizat la Vorona Teodoru şi intitulat „Încrengătura”, el va fi difuzat sâmbătă, 25.02.2017, începând cu ora 19.00, pe Tele’M Botoşani. Cei din străinătate îl vor putea vedea pe You Tube, cu accesare de pe site-ul Jurnalului.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Campanie pentru alegerile prezidentiale din Franta:
Macron pierde din avantajul in sondaje
Proiect de lege: Ziua Olteniei ar putea fi sarbatorita pe 21 martie. I
nitiatorii spun ca
Cum netezeşte PSD-ul drumul românilor spre Iad
Ioan Rotundu
Romania a dat niste lectii de democratie geniale, multi colegi din Bundestag m-au batut pe umar
Mircea Cartarescu, editorial in Le Monde: Vom ramane in strada pana cand vom obtine o democratie adevarata
Un banner cu mesajul "Refugiatii sunt bineveniti" a fost amplasat pe Statuia Libertatii din New York
Masini pe hidrogen Toyota Mirai
Liderii ALDE anunta Congres al partidului pentru presedintie unica
Tariceanu: "Nu se pune problema schimbarii lui Toma Petcu de la ministerul Energiei"
Doi din trei directori de IT spun ca jobul lor are un rol vital in companiile unde lucreaza
Ponta, inca un atac la guvernul cu 4 piloti:
Dragnea coordoneaza direct membrii Guvernului si prezinta public toate lucrurile pozitive - cele negative le lasa pentru bietii ministri
Bancul zilei: Spaimă nejustificată
Horoscopul zilei de 23.02.2017
Cine este Mihai Tudose, propus sa preia Ministerul Economiei:
Acuzat ca si-a plagiat doctoratul obtinut la Academia Nationala de Informatii, sub indrumarea lui Gabriel Oprea
Grindeanu anunta oficial mica remaniere:
Toader la Justitie, Petrescu la IMM-uri, Plumb la Fonduri Europene, Tudose la Economie/ Dragnea: Nu i se va solicita domnului Toader sa intre in PSD
Două incendii în mai puțin de o oră
COMUNICAT DE PRESĂ CJ Botoşani
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog