Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Anunţuri
Fapt divers
Editorial
Horoscop
Umor
Gastronomie
Pamflet
Remember
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
2928
De la 07 Ianuarie 2003
122888577

O masă copioasă, la un restaurant cu pretenţii noi

  • 13 July 2010, 23:00
Miercuri, săptămâna trecută, am avut onoarea să particip la un „Banchet fratern”, organizat la restaurantul Rapsodia din Botoşani. Auzisem că după renovarea pe care a suferit-o, serviciile oferite de restaurantul Rapsodia au crescut enorm în calitate, dar nu luasem în seamă astfel de aprecieri laudative, ştiind din experienţă că gusturile diferă de la om la om.
Miercuri seară, însă, mi-am schimbat radical părerea. Da, la restaurantul Rapsodia calitatea serviciilor este una excepţională, iar vocile care susţin că această unitate de alimentaţie publică a depăşit net calitatea serviciilor oferite de Hotel „Maria”, rostesc un adevăr!
Mare mi-a fost uimirea să constat că meniul a fost modificat radical. Clasicele gustări reci, formate din şi mai clasicele preparate din carne, au suferit o modificare esenţială. M-am putut delecta cu preparate total noi şi mai puţin cunoscute prin bucătăria restaurantelor botoşănene. Iată cum a arătat platoul cu gustare rece: ruladă cu spanac şi carne, mozarella cu roşii, brânzeturi fine (celebra brânză franceză mucegăită), tartine cu piept de pui, salam de Sibiu, muşchi file, ruladă de carne, buseuri de caşcaval, icre pe lămâie, piftie de curcan, tarte cu zacuscă şi tarte dobos.
Au fost aşezate pe masă şase feluri de salată: grecească, din piept de pui, verde cu ardei şi gogoşari, de sfeclă roşie, castraveţi în oţet şi de fasole verde.
Furori au făcut plachia din peşte, novacul cu legume la cuptor alături de mămăliguţa tradiţională şi mujdeiul de usturoi autohton.
Au urmat la rând gustările calde: rulou cu cabanos şi caşcaval, cotlet de porc, minişniţel de porc sau vită la alegere, ciuperci umplute, crochete de brânză, muşchi de vită, pulpe de pui dezosate, jambon cu pepene galben (o delicatesă care a generat mult entuziasm gastronomic), buzdugane de pui.
N-au lipsit fructele de sezon, îngheţata şi dulceaţa, totul asezonat cu surprize. S-a băut votcă, whisky, vişinată-afinată, vin alb – Fetească de Cotnari şi vin roşu – Cabernet, apă minerală şi plată, răcoritoare şi cafea cât a putut fiecare să bea sau i-a permis organismul. Cu aşa un meniu, desfăşurat pe parcursul a şase ore, nimeni n-a plecat flămând. Dimpotrivă!
Dacă acum vreun an am scris despre acest restaurant că avea servicii îndoielnice calitativ şi că n-a reuşit să se descătuşeze de meniurile care s-au instalat de zeci de ani prin bucătăriile restaurantelor noastre, iată că de această dată am prilejul să scriu şi de bine, pentru că restaurantul Rapsodia merită să fie remarcat.
Am auzit că cei care au angajat nunţi la Hotel „Maria” au început să-şi vândă data nunţii, renunţând la acest local. În schimb, cei de la restaurantul Rapsodia nu fac faţă cerinţelor. Iată cum se-nvârte roata gastronomiei!
Lucullus JD 16.06.2008 - format electronic

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscop
La ARR s-au numit ciocoi noi ce păstrează obiceiuri vechi
ca de obicei, parchetul şi poliţia nu aud şi nu văd
Bancul zilei: Spaima lui Ion
Cu cerbicia prefectului nu-i de glumit
Filmuleţ împletitor harapnice
Înger şi demon
Ioan Rotundu
Program Tv SOMAX
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog