Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Anunţuri
Economic
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Publicitate
Mediu
Caricaturi
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
19640
De la 07 Ianuarie 2003
118498866

O nouă Comisie de Control impusă de U.E.

  • 5 June 2008, 23:00
Având în vedere obligaţiile care îi revin României ca stat membru al Uniunii Europene de respectare a legislaţiilor comunitare în vigoare, este necesară luarea cât mai rapidă a măsurilor ce se impun pentru raportarea de informaţii privind piaţa produselor agricole şi alimentare către Direcţia Generală de Agricultură si Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene. În caz contrar, România ar putea fi sancţionată de forul european.
În acest sens, Guvernul României a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind organizarea şi funcţionarea Sistemului Informaţional pentru Piaţa Produselor Agricole şi Alimentare, pe scurt SIPPAA. Ordonanţa prevede, printre altele, faptul că Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale reprezintă autoritatea publică centrală responsabilă cu organizarea, implementarea şi funcţionarea. SIPPAA va trebui să se consulte şi cu Institutul Naţional de Statistică în calitate de coordonator al statisticii oficiale din România. Implementarea şi funcţionarea se realizează printr-o serie de măsuri prevăzute în ordonanţă.
În sensul ordonanţei, unităţile de raportare sunt operatorii economici prin Comisia de clasificare a carcaselor de porcine, bovine şi ovine, organizaţiile profesionale şi interprofesionale şi alte autorităţi, după caz. Aceste unităţi au obligaţia de a raporta informaţiile la termenele şi în formă solicitată , către direcţiile pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală judeţene şi a municipiului Bucureşti, după caz.
În caz de nerespectare a prevederilor ordonanţei s-au prevăzut sancţiuni contravenţionale. Fondurile necesare pentru organizarea şi funcţionarea SIPPAA se asigură anual din bugetul aprobat Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. În termen de 30 zile de la data intrării în vigoare, se vor aproba normele metodologice privind aplicarea prezentei OUG. (Andreea UNGUREANU)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Cod Galben pentru Botoşani
Ţurcanu vrea ca cei controlaţi să tremure
Ziua Mediului la Botoşani
Comentariul comentariilor (CXXIX)
(Ioan Rotundu)
Paul Onişa mătrăşit din partid
Ispita târgului ExpoTexStil
Au grijă să transmită pe mai departe valorile autentic tradiţionale
Ne-am comemorat eroii
Salariaţii de la Permise Auto mai au de aşteptat
Horoscop
Şi un poliţist deştept
Cabinet Radiologique Privé situé dans l’Est de la France
Ofertă giurgiuveană
Program Tele'M Botoşani vineri, 6 iunie
Romanii- adevaratii europeni
Un ziar din tara fara popor se apuca sa-si bata joc de romanii din Europa
Caricatură - Cronica politică
Alianţa PSD-PNL-PRM a fost oficial certificată
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă