Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Evenimente
Politică
Cultură
Infracţiuni
Anunţuri
Fapt divers
Administraţie
Ştiri agenţii
Horoscop
Ofertă de afaceri
Umor
Comentarii
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8286 lei
1 USD = 4.4674 lei


Număr accesări
Astăzi:
90928
De la 07 Ianuarie 2003
77840919

O nouă Nadie Comaneci, de 11 ani, a primit cetăţenia spaniolă

  • 20 June 2008, 23:00
Considerata la Madrid o noua Nadia Comaneci, una dintre cele mai bune gimnaste din cadrul Federatiei Madrilene de Gimnastica, este o romanca de 11 ani, care traieste de doi ani in Spania. Roxana Popa a ajuns in atentia presei spaniole inca de acum doi ani, cand se clasifica prima la competitiile de gimnastica si nu putea sa-si ridice premiul din cauza faptului ca nu avea nationalitatea spaniola, informeaza publicatia Roman in Lume, preluata de Romanian Global News.
Originara din Constanta, unde s-a nascut la 2 iunie 1997, Roxana este, fara indoiala, o noua speranta a gimnasticii. Nu trebuie decat sa vedem rezultatele avute de ea impreuna cu Clubul de Gimnastica Artistica din Pozuelo de Alarcon la ultimele competitii. La categoria „alevin”, unde se incadreaza tanara gimnasta romanca a obtinut cel mai mare punctaj la cel de-al Treilea Turneu al federatiei de Gimnastica Madrid – 50,60, clasificandu-se pe primul loc la sol, barna, paralele si sarituri. Antrenoarea Roxanei, Silvia Garcia este incantata de talentul romancei si crede ca are sanse reale sa ajunga in echipa nationala a Spaniei. „Roxana are niste calitati deosebite si cred ca are sanse sa fie a doua Nadia Comaneci. De ce nu? Pe langa asta, cred ca daca va continua in ritmul acesta va face parte cu siguranta din lotul national de gimnastica al Spaniei”, a declarat Silvia Garcia, antrenoarea Roxanei, care banuieste ca tanara gimnasta va accepta nationalitatea spaniola pentru ca vrea sa faca o cariera.
Consiliul de Ministri a decis vineri, 13 iunie, sa acorde nationalitatea spaniola gimnastei romance Roxana Daniela Popa, la propunerea ministrului de Justitie, Mariano Fernandez Bermejo. Asadar, printr-un decret de lege, Guvernul Spaniei a acceptat solicitarea Roxanei Popa de a primi cetatenia spaniola „ca circumstanta exceptionala aducandu-se faptul ca are un prestigiu recunoscut si a fost campioana in mai multe ocazii. Este considerata drept una dintre cele mai clare sperante in specialitatea sa” - se precizeaza intr-un comunicat de presa al guvernului spaniol, unde se subliniaza faptul ca „acordarea nationalitatii spaniole este un prerogativ discretional al Guvernului, in baza circumstantelor exceptionale care se regasesc in situatia solicitantului”. (Romanien Global News)

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Sărbătoarea otlacanilor
Românii din Spania nu pot primi ajutorul de şomaj în schimbul întoarcerii acasă
Un europarlamentar roman cere o reacţie a Europei
Instruire în managementul serviciilor sociale
Captură de… 92 pachete de ţigări
Jandarmii au prins patru hoţi minori şi… au recuperat prejudiciul
Program Tele'M Botoşani
Horoscop
Construiesc orice şi de calitate
Cum s-a împlinit dorinţa domnului Gorsky
Comentariul comentariilor (CXLI)
(Ioan Rotundu)
Cireşul aducător de moarte
Sinucigaşul scandalagiu
Bebeluş chinuit de nişte părinţi beţivi
Legături ţesute din poveştile oraşului
În comuna Roma, doar cinci consilieri s-au prezentat la şedinţa de constituire
Alexa, al doilea viceprimar de Botoşani
Dă anual 300-400 milioane pentru Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel
Stagiune estivală pentru Rapsozii Botoşanilor
Curtea de Apel Suceava a amânat verdictul la contestaţia lui Conţac
Jurnalul de Botoşani şi Dorohoi

Blogul lui Rotundu
Arhivă