Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Politică
Infracţiuni
Economic
Fapt divers
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
22363
De la 07 Ianuarie 2003
120877976

O nouă avarie la centrala nucleară de la Cernavodă:

  • Unitatea 2 are probleme pentru a doua oară într-un interval de patru zile
  • 29 March 2018, 23:00
La Unitatea 2 de la Cernavodă s-a înregistrat o nouă avarie joi dimineață. Astfel, Centrala nucleară de la Cernavodă funcționează doar cu Unitatea 1. Este a doua avarie într-un interval de patru zile. Pe 25 martie, au fost probleme atât cu Unitatea 1, cât și cu Unitatea 2. În acest context, reamintim că Nuclearelectrica a îndeplinit doar 27,6% din obiectivele majore de investiții programate pentru 2017.
Nuclearelectrica anunță că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Național în dimineața zilei de 29 martie 2018, ca urmare a apariției unei disfuncționalități la un sistem electric de proces, partea clasică, nu cea nucleară a centralei.
Nuclearelectrica este verificată de câteva zile de Corpul de Control al prim-ministrului
Potrivit datelor Transelectrica, Unitatea 2 a fost oprită în jurul orei 3.00 dimineață.
Specialiștii investighează cauza și vor efectua lucrările necesare de remediere în conformitate cu procedurile aferente industriei nucleare specifice în astfel de situații.
Nuclearelectrica susține că nu există o legătură cauzală între reducerea de putere a Unității 2 din dată de 25 martie 2018 și deconectarea automată a reactorului de astăzi, 29 martie 2018. Deconectarea automată a reactorului de la SEN este prevăzută și realizată prin sisteme de protecție prevăzute în proiect în anumite situații, așadar reprezintă un comportament conservativ, procedurat fără impact asupra securității nucleare.
Deconectarea automată a reactorului de la SEN și lucrările de remediere a sistemului electric de proces nu au impact advers asupra personalului, populației și mediului înconjurător, fiind realizate cu respectarea normelor de securitate nucleară și procedurilor aplicabile.
În dimineața zilei de 25 martie, Unitatea 1 a fost oprită controlat, din cauza unui defect la unul dintre sistemele de proces ale centralei, potrivit datelor oferite de producătorul de energie Nuclearelectrica (SNN), care operează centrală nucleară. După câteva ore, puterea Unității 2 a fost redusă la 55% pentru înlocuirea unui rulment la motorul unei pompe de condensare. Unitatea 2 a fost reconectată la sistem pe 26 martie, iar Unitatea 1 pe 27 martie.
Nuclearelectrica a îndeplinit doar 27,6% din obiectivele majore de investiții raportate la programul pe 2017 al societății. De asemenea, gradul de realizare al planului valoric anual de investiții cumulat de la începutul anului este de 40%, se precizeaza în raportul administratorilor societății pe 2017. În condițiile în care planul de investiții nu a fost îndeplinit, Nuclearelectrica propune acționarilor distribuirea a peste 90% sub formă de dividende din profitul net din 2017, care a fost de 303 milioane de lei.
Agentia de stiri HotNews

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Deputatul PNL Pavel Popescu, atac dur la Cristian Preda:
Disperat să vă lipiți de vreun partid naiv pentru a mai prinde un mandat călduț / Investigația consiliului de onoare al Ordinului Steaua României, normală
Miron Cozma despre dosarul Mineriada:
Intenţia e ca acest proces să dureze cel puţin 20 de ani sau poate până moare Iliescu
Alexander Adamescu, arestat la Londra
Isarescu: Spre deosebire de alte țări, România s-a confruntat cu o creștere semnificativă atât a deficitului de cont curent,
cât și a deficitului bugetar, evoluții care au pus presiune pe deprecierea monedei naționale
Declarația unică pentru venituri: Ce ar trebui să rețină persoanele cu activități independente
Pentru restituirea taxei auto nu mai este nevoie de depunerea certificatului de înmatriculare şi cărţii de identitate a maşinii
Noi scumpiri: Prețurile la gazele furnizate de ENGIE consumatorilor casnici cresc cu 10% de la 1 aprilie
Elliott Broidy i-ar fi transmis unui oficial american să anuleze o întâlnire cu Kovesi, pentru că va fi demisă
Horoscopul zilei de 30.03.2018
Bancul zilei: Einstein şi blonda
Dezastrul economic la societatea Nova Apaserv se adânceşte
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă