Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Infracţiuni
Economic
Administraţie
Horoscop
Umor
Comentarii
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
18777
De la 07 Ianuarie 2003
122904426

O nouă cacealma de rang ministerial pusă la cale de Federovici

  • Ioan Rotundu
  • 24 November 2017, 23:00
Vineri au fost prezenţi la Botoşani vicepremierul şi ministrul Dezvoltării Regionale, Paul Stănescu (foto 1) şi ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica (foto 2) însoţiţi de secretarul de stat Adrian Gâdea. Cei doi miniştri fac un tur de forţă prin zona Moldovei şi semnează fel de fel de contracte strategice de dezvoltare menite să recapete încrederea cetăţenilor în guvernarea PSD.
La Botoşani, miniştrii au venit de la Bacău unde, joi, au semnat un contract strategic pentru realizarea autostrăzii Tg. Mureş – Tg. Neamţ – Iaşi. Nici bine n-a fost semnat contractul că senatorul PSD de Bacău, Dragoş Bene i-a anunţat pe cei doi miniştri că în Senatul României nu se va vota realizarea acestei autostrăzi care va costa 14 miliarde de euro, ci varianta mai ieftină opusă de el, adică autostrada Braşov – Bacău care va costa doar 1,85 miliarde euro.
La Botoşani, miniştrii au semnat un contract pentru modernizarea a 107 km de drumuri judeţene, un fel de drum strategic care va străbate judeţul din partea de est-sub spre nord-vest cu plecare de la Călăraşi – Răuseni – Hlipiceni – Todireni – Albeşti – Truşeşti – Dângeni – Săveni din care se vor desprinde câteva ramificaţii. Lucrarea a fost estimată la 330 milioane lei cea mai mare poarte a banilor provenind din fonduri europene.
De asemenea, ministrul Marius Nica a mai promis că până în decembrie 2018 vor fi finalizate şi lucrările de modernizare a Teatrului „Mihai Eminescu”, investiţie ce a devenit o ruşine a incompetenţei primarului PSD Ovidiu Portariuc care vreme de 4 ni n-a reuşit să finalizeze investiţia, deşi o preluase în 2012 de la primarul Cătălin Flutur cu finanţare asigurată şi execuţie începută.
Partea oficială a evenimentului de vineri s-a încheiat cu aplauze iar nevasta şoferului, senatorul preşedinte al PSD Botoşani, Doina Federovici n-a ratat prilejul de a ridica în slavă meritele guvernării PSD, calificând evenimentul de la Botoşani ca unul istoric.
Biata nevastă de şofer nu prea are ţinere de minte. În martie 2017, când l-a adus la Botoşani pe Marius Cuc, ministrul Transporturilor de atunci, ca asfalteze „drumul ruşinii” pe segmentul Rădăuţi Prut – Manoleasa Prut, tot eveniment istoric l-a calificat. Ministrul Cuc a venit, ne-a dat cucuri guvernamentale că va face şi va drege, după care a plecat de unde a venit, fiind dat afară şi din funcţia de ministru. A rămas „drumul ruşinii” ca dovadă a minciunilor cu care guvernează PSD-ul România, dovadă a minciunii liderilor din PSD Botoşani.
Vineri nici pe departe nu s-a consumat la Botoşani un eveniment istoric cum l-a prezentat Doina Federovici. Contractul semnat pentru drumul strategic nu înseamnă şi realizarea lui în practică. Pur şi simplu s-a semnat un contract de intenţie şi nu de execuţie. Sunt prevăzute 57 de luni pentru licitaţia desemnării unui proiectant, pentru proiectarea tehnică propriu-zisă şi dacă vor fi bani în visteria guvernului se va trece şi la organizarea licitaţiei pentru desemnarea constructorilor. Aşa că, dacă PSD-ul va mai rezista la guvernare, lucrările efective la modernizarea drumului vor începe cel mai devreme în anul 2023.
Practic, miniştrii Paul Stănescu şi Marius Nica ne-au vândut pielea ursului din pădure prezentându-o ca fiind una de preţ şi care dacă vom şti cum s-o valorificăm ne vom îmbogăţi. Se vor îmbogăţi tot ei, nu noi!
Cu privire la promisiunea ministrului Marius Nica de a aloca bani să fie finalizate lucrările la Teatrul „Mihai Eminescu, iarăşi discuţia publică a fost una de faţadă, de imagine. În particular, când presa a părăsit sala unde s-a desfăşurat evenimentul, ministrul i-a explicat primarului Cătălin Flutur că sunt slabe şanse de a putea aloca bani din bugetul anului viitor pentru că în plan naţional sunt ale priorităţi.
Ministrul a căutat să-l consoleze pe Flutur că ştie cine este vinovatul de situaţia de la teatru dar că nu sunt bani pentru toate investiţiile care se cer a fi continuate. Cam aceasta este realitatea de pe urma evenimentului consumat vineri la Botoşani şi prezentat de presa de curte a PSD-ului ca unul istoric, după cum l-a caracterizat nevasta şoferului, senatorul preşedinte al PSD Botoşani, Doina Federovici. În ce ne priveşte, ne-am ales cu o nouă cacealma politică de parcă nu ne-ar fi fost îndeajuns cele de care am avut parte până acum.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul zilei de 25.11.2017
Bancul zilei: Unchiul Gheorghe
Iohannis: Astept un buget pentru 2018 care sa poata fi pus in practica.
Banii pentru investitiile publice sa nu fie doar alocati, acestea sa fie si executate
Achizitiile publice sub 13.000 de lei vor putea fi facute fara SEAP
Radulescu, BNR: O eventuala recesiune in Europa ar putea antrena efecte mult mai severe in Romania
Banca Transilvania a semnat acordul de preluare a Bancpost.
Cele doua banci vor functiona independent pana la primirea aprobarilor BNR si ale Consiliului Concurentei
Reactia lui Iohannis dupa ce comisia lui Iordache i-a luat presedintelui puterea de a refuza numirea judecatorilor si procurorilor simpli:
"Nu va ramane asa"
Catrenul săptâmânii
Presa-n gura lu' Rotundu: Emisiunea din 24.11.2017
"Atacuri de necrezut" incearca sa deraieze campania anticoruptie,
denunta Kovesi la Euronews
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog