Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Editorial
Horoscop
Umor
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
7185
De la 07 Ianuarie 2003
122867252

O nouă dovadă despre cum funcţionează corupţia în IPJ Botoşani

  • Ioan Rotundu
  • 13 October 2021, 14:43
Aşa cum am mai scris, primarul comunei Cristeşti, Lucian Borfotină şi secretarul primăriei Bogdan Peţenchea sunt cercetaţi penal pentru accesare frauduloasă de fonduri şi constituire de grup infracţional organizat. Acest dosar se pare că este în cercetare la DNA Suceava dar încă nu am primit o confirmare oficială.
Prin Încheierea judecă din 14.07.2020 dată în dosarul nr. 15416/193/2019 Judecătoria Botoşani cere Parchetului să continue cercetările penale împotriva primarului şi a secretarului în dosarul nr. 4338/P/2017 pentru un lung şir de infracţiuni, citez: „pentru completarea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de neglijenţă în serviciu prev. de art. 298 Cod penal, ameninţare prev. de art. 206 alin. 1 Cod penal, purtare abuzivă prev. de art. 296 alin. 1 Cod penal, abuz în serviciu prev. de art. 297 alin. 1 şi 2 Cod penal, răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei prev. de art. 274 Cod penal, obstrucţionarea justiţiei prev. de art. 271 alin. 1 Cod penal, nerespectarea hotărârilor judecătoreşti prev. de art. 287 alin. 1 lit. d Cod penal, conflictul de interese prev. de art. 301 alin. 1 Cod penal, fals intelectual prev. de art. 321 alin. 1 Cod penal, fals în înscrisuri sub semnătură privată prev. de art. 322 alin. 1 Cod penal, uzul de fals prev. de art. 323 Cod penal şi falsul în declaraţii prev. de art. 326 Cod penal.”
De precizat că reclamantul în aceste dosare este jurista Elena Brehuescu (foto), fostă juristă la Primăria Cristeşti şi dată afară din funcţie de către primar şi secretar pentru că nu accepta să legalizeze solicitările ilegale ale acestora. Deşi la prima rundă de cercetări procurorul de caz a stabilit că primarul şi secretarul sunt persoane nevinovate, Elena Brehuescu a atacat „Ordonanţa de clasare nr. 4338/P/2017 din 30.09.2019” iar judecătorul a constatat că există vinovăţii pe care procurorul şi poliţistul judiciar, ori nu le-au văzut fiind slab pregătiţi profesional, ori au fost motivaţi să nu le vadă.
Procedural, Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoşani a trimis dosarul pentru continuarea şi completarea cercetărilor la IPJ Botoşani. Aici, dosarul a fost repartizat pentru cercetări inspectorului de poliţie Mihaela Alexandra Dascălu.
Reprimind dosarul pentru completarea cercetărilor, inspectorul Dascălu şi-a găsit alte preocupări, numai timp pentru efectuarea cercetărilor nu. La insistenţele Elenei Brehuescu şi întrebările sale de ce se tergiversează cercetările, inspectorul i-a transmis că dosarul a fost retrimis la parchet. Cum Brehuescu a verificat şi a constatat că este minţită, a cerut conducerii IJP audienţă pentru a consulta dosarul şi a vedea dacă s-au efectuat ceva cercetări.
Din momentul solicitării audierii, inspectorul Dascălu stă prin concedii. De câte ori Brehuescu se prezenta la Poliţie să-şi vadă dosarul i se spunea că inspectorul şi-a prelungit concediul. Exasperată, Brehuescu s-a prezentat din nou în 4 octombrie a.c. pentru a avea acces la dosar şi i s-a spus că va primi citaţie. A primit acasă, în 5 octombrie, o înştiinţare să vină să-şi ridice citaţia. S-a prezentat în 7 octombrie dar i s-a spus că inspectorul Dascălu şi-a mai prelungit concediul cu 3 săptămâni.
Constatând că este minţită cu neruşinare, Brehuescu le-a replicat că nu pleacă din sediul Poliţiei până ce nu este înscrisă în registrul de evidenţă a audierilor că s-a prezentat şi până ce nu i se va înmâna o copie de pe registru cu numele ei.
Puşi în dificultate, după o jumătate de oră, Brehuescu a fost dusă la un agent de poliţie de proximitate care i-a înmânat o citaţie pentru ziua de 21 octombrie a.c.. Când a ajuns acasă a găsit în cutia poştală un răspuns de la IPJ Botoşani cum că trebuie să mai prezinte o serie de documente doveditoare asupra acuzaţiilor aduse primarului şi secretarului.
„Cei din Poliţie mă confundă pe mine, victima, cu învinuiţii, Nu eu trebuie să probez acuzaţiile stabilite de judecător ci cei acuzaţi. Iar documentele solicitate sunt deja depuse la dosar. De ce le mai cer odată, şi de ce mie?” a declarat jurista Elena Brehuescu.
Suntem în faţa unei dovezi clare că în instituţia păstorită de comisarul şef Viorel Şerbănoiu corupţia şi incompetenţa profesională sunt la ele acasă. De ce tot acest joc murdar de-a hoţul şi vardistul? Pentru că inspectorul Dascălu trage de timp ca Brehuescu să piardă termenul legal în care se poate adresa judecătorului cu o nouă reclamaţie cum că cercetările dispuse sunt tergiversate interesat. Dacă Brehuescu pierde acest termen, primarul şi secretarul pot desface sticla cu şampanie, având-o ca invitată de onoare la o porţie de caviar pe inspectoarea Mihaela Alexandra Dascălu.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Horoscopul săptămânii 11 – 17.10.2021
Costel Romanescu -. alt primar liberal penal din gaşca lui Şoptică
Ioan Rotundu
Bancul săptămânii: Dezamăgire matrimonială
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Mişcarea preşedintelui Iohannis şi neghiobia lui Cîţu
Ioan Rotundu
România medievală şi coronaviruşii
Ioan Rotundu
Cacialma, sau guvern USR cu Cioloș premier?
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog