Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Sindicate
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Publicitate
Anchete
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu

1 EURO = 4.8697 lei
1 USD = 3.9827 lei


Număr accesări
Astăzi:
9058
De la 07 Ianuarie 2003
114767491

O nouă nelegiuire a impostorului ing. dr. Ionică Nechifor

  • Ionică Nechifor
  • 22 May 2023, 19:15
Sunt mulşi cei care susţin că Ionică Nechifor, din oier la Unţeni, a ajuns inginer fără a fi măcar o oră student în adevăratul sens al cuvântului. Dar, ambiţios şi dornic de parvenire socială cum este, el nu s-a oprit la a obţine diploma de inginer zootehnist. Şi-a dorit titlul ştiinţific de „doctor” şi la obţinut în ciuda faptului că i s-a dovedit plagiatul lucrărilor ştiinţifice pe care le-a sustras din arhiva Staţiunii şi le-a însuşit fără vreo jenă faţă de autorul adevărat al acestora, respectiv biologul dr. Gheorghe Hrincă.
Ajuns în fruntea Staţiunii cu ajutorul corupţilor care au dominat şi domină Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice Bucureşti, Nechifor a reuşit în numai câţiva ani să distrugă materialul biologic ştiinţific ce aparţinea patrimoniului instituţiei
A desfiinţat orice cercetare ştiinţifică, scopul lui fiind acela de a pune mâna pe patrimoniul Staţiunii ce cuprinde şi peste 1.000 ha teren agricol. A desfiinţat efectivul de caprine iar cel de ovine actual nu mai are valoare biologică menită cercetării ştiinţifice.
De cum a ajuns directorul Staţiunii el a intrat în conflict cu diverşi fermieri vecini cu proprietăţile Staţiunii, cel mai aprig duşman al său considerându-l pe fermierul Luigi Ionescu.
Între Ionică Nechifor şi Luigi Ionescu s-au consumat multe conflicte, şicane, acte de violenţă fizică etc. soldate cu multe dosare penale în urma cărora Nechifor a primit mai multe amenzi penale. Şi pe cumnatul său Florea Zaharia, pe care l-a găsit angajat al Staţiunii, Nechifor l-a determinat să renunţe la funcţie, înscenându-i diferite pretinse infracţiuni. Cel puţin în 3 dosare civile şi penale deschise între cei doi i-au adus lui Nechifor plata unor importante daune civile şi o condamnare penală.
Luni, 15 mai a.c., fermierul Luigi Ionescu a aflat că un număr de 30 de vaci ale sale au fost sechestrate de Nechifor şi duse într-un grajd al Staţiunii pe motiv că aceste vaci au fost găsite păscând pe pajiştea Staţiunii.
Iată ce spune Ionescu: „Vacile mele pasc pe imaşul comunal care este înconjurat cu fir electrificat. Cineva a rupt firul pe o anumită porţiune, iar cei care au văzut scena spun că un grup de vaci au fost dirijate de Nechifor pe terenul Staţiunii, lăudându-se apoi că a sechestrat 30 de vaci ale lui Ionescu. Am anunţat poliţia iar la Staţiune a venit de la Poliţia Rurală nr.1 Botoşani poliţistul Silveanu . Acesta a constatat că vacile sunt ale mele dar Nechifor a refuzat să mi le elibereze. Poliţistul a spus că nu are ce-i face.”
Dacă cele declarate de către Ionescu corespund realităţii, atunci se poate trage concluzia că Nechifor este pe-o mână cu poliţistul. În urma investigaţiilor efectuate am aflat că poliţistul nu este nimeni altul decât subcomisarul Ciprian Silveanu, şeful Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Botoşani din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani.
Am sunat la nr. de telefon indicat pentru apelarea la această Secţie, respectiv 0745.375.520 dar n-a răspuns nimeni. Voiam să aflu de la subcomisarul Silveanu cum este posibil să accepte o confiscare abuzivă de animale care se cer furajate, îngrijite şi care au viţei de alăptat. În astfel de situaţii legea operează cu rapiditate pentru a se preveni suferinţa animalelor. Mai voiam să aflu de la subcomisar dacă a sesizat situaţia la Poliţia Protecţiei Animalelor pentru a interveni cu operativitate
Nu este prima oară când poliţiştii se declară neputincioşi în faţa lui Ionică Nechifor. Sunt două motive: ori sunt slab pregătiţi profesional, ori sunt pe-o mână cu Nechifor. Din această dilemă când vom ieşi oare?

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul săptămânii: Plângerea deţinutului
Horoscopul săptămânii 22 – 28.05.2023
Adăşeni –locul unde sărăcia stă la loc de cinste
Ioan Rotundu
Greva profesorilor la Botoşani: La război înapoi, la plăcinte înainte!
Ioan Rotundu
Studenții acuză sindicatele că fac jocurile coaliției de guvernare
dacă nu se opun legilor educației propuse de Ligia Deca. PSD şi PNL vor să voteze legile luni, sub acoperirea mediatică a grevei profesorilor
Catrenul săptămânii
Ioan Mamaische
Greva profesorilor și răspunsul Guvernului
Dinamica economiei Drama vietii unui angajat
Primăria Mihai Eminescu: Invitație la Festivalul Floare Albastră
Final tragic pentru Viorel Căruntu
Ioan Rotundu
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă