Jurnalul botosanenilor Publicatiile Jurnalul Online Jurnalul Dimineata Botosanilor

   

Economic
Administraţie
Social
Ştiri agenţii
Horoscop
Umor
Reportaje
Comentarii
Religie
Evenimente
Lumea lu' Rotundu
Presa'n gura lu' Rotundu


Număr accesări
Astăzi:
12982
De la 07 Ianuarie 2003
122898631
O noua rectificare bugetara la Primaria Capitalei:

Bani luati de la infrastructura, 2,5 milioane de lei pentru statuile lui Martin Luther si Jean Calvin

  • si inca un milion de lei la Patriarhie
  • 26 October 2017, 23:00
O noua rectificare bugetara va fi supusa votului Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), in sedinta de marti. Astfel, ar urma sa fie luati din nou bani de la infrastructura, in timp ce s-ar acorda inca un milion de lei pentru Patriarhia Romana. In acelasi timp, este prevazuta o alocare de 200.000 de lei pentru realizarea statuii lui Stefan cel Mare, 2,5 milioane de lei pentru realizarea unui monument comun Martin Luther si Jean Calvin, iar 2,2 milioane de lei ar urma sa fie alocati pentru statuia generalului Henri Mathias Berthelot, potrivit news.ro.
Noua rectificare prevede suplimentarea bugetului alocat pentru invatamant cu 23,9 milioane de lei, ajungand la aproape 140,7 milioane de lei, pentru programul "Reabilitarea infrastructurii educationale in Bucuresti", cofinantat din credit BEI. Pentru invatamantul secundar inferior se adauga, de asemenea, aproape 30 de milioane de lei, totalul fiind de 44,5 milioane de lei.
Pentru investitii noi in domeniul educatiei, Primaria Capitalei aloca aproape 30 de milioane de lei, fiind vorba, printre altele, de complexe multifunctionale pentru activitati didactice si sport pentru Scoala Gimnaziala nr. 47 (4,6 milioane de lei), Scoala Gimnaziala nr. 92 (4,6 milioane de lei), Scoala Gimnaziala nr. 99 (4,6 milioane de lei), Scoala Gimnaziala nr. 67 (2,8 milioane de lei), Scoala Gimnaziala nr. 86 (2,8 milioane de lei), Scoala Gimnaziala nr. 112 (2,8 milioane de lei), Scoala Gimnaziala nr. 75 (aproape 3,3 milioane de lei) si Scoala Gimnaziala nr. 200 (4,26 de milioane de lei). Bugetul se reduce, insa, cu peste doua milioane de lei pentru invatamantul secundar superior.
De asemenea, vor fi alocati 1,7 milioane de lei pentru repararea rampelor de acces pentru persoanele cu handicap.
Bugetul pentru cultura, recreere si religie se va reduce cu 12,9 milioane de lei, de la 953,3 milioane de lei, fiind dati, insa, 6,3 milioane de lei pentru consolidarea monumentelor istorice.
In ceea ce priveste energia termica, bugetul este redus cu 69,5 milioane de lei, de la 756,2 milioane de lei, de la modernizarea a 11 centrale termice din Bucuresti fiind luati 48,9 milioane de lei.
Bugetul alocat pentru strazile si parcarile din Capitala ar urma sa se reduca din nou. Astfel, se iau de la buget 20,8 milioane de lei, ramanand cu 285,5 milioane de lei. Noua rectificare prevede o redeucere a bugetului si de la constructii: 20,7 milioane de lei, astfel: pentru strapungerea bulevard Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu - minus 6,6 milioane de lei, de la 33,2 milioane de lei, pentru reabilitarea sistemului rutier si liniei de tramvai bulevardul Liviu Rebreanu - minus 5 milioane de lei, pentru penetratie Splaiul Independentei-Ciurel-Autostrada Bucuresti-Pitesti, minus 5 milioane de lei, pentru reabilitare sistem rutier si linii de tramvai pe Soseaua Pantelimon - minus 5 milioane de lei.
In cazul Administratiei Strazilor, se reduce bugetul cu 37,1 milioane de lei (de la 194,8 milioane de lei), din care cheltuielile pentru studii de fezabilitate pentru diverse proiecte inseamna 1,2 milioane de lei. Se reduce cu un milion de lei bugetul alocat pentru la semaforizare si se iau bani si de la masini, echipamente si mijloace de transport. In schimb, Primara Capitalei va cumpara un sistem mobil de topit zapada in valoare de 157.000 de lei.
De asemenea, bugetul se reduce si pentru biblioteci cu aproape 2,2 milioane de lei (de la 13 milioane de lei), pentru Centrul pentru Tineret al Capitalei cu doua milioane de lei (de la 36,4 milioane de lei) si pentru Administratia Fondului Imobiliar cu aproape 4 milioane de lei (de la 25,3 milioane de lei).
In ceea ce priveste teatrele, scade bugetul pentru consolidarea Teatrului Nottara cu 1,5 milioane de lei, pentru Teatrul Excelsior cu 1 milion de lei, pentru Teatrul Stela Popescu cu 3 milioane de lei, dar creste cel pentru Teatrul Evreiesc cu 649.000 de lei, pentru Teatrul Ion Creanga, cu 1,8 milioane de lei si pentru Opera Comica pentru Copii cu 1 milion de lei. Pentru Circul Globus, bugetul se reduce cu 1,25 milioane de lei.
In cazul Administratiei Monumentelor si Patrimoniului Turistic, bugetul este marit cu 6,3 milioane de lei. Astfel, inca 1 milion de lei vor merge catre Patriarhia Romana. De asemenea, se mai aloca 200.000 de lei pentru realizarea statuii lui Stefan cel Mare, pana la suma de 500.000 de lei si 2,5 milioane de lei pentru realizarea unui monument comun Martin Luther si Jean Calvin. 2,2 milioane de lei ar urma sa fie alocati pentru statuia generalului Henri Mathias Berthelot. In plus, 3,5 milioane de lei vor merge catre realizarea unei lucrari de arta cu Regina Maria a Romaniei, iar 300.000 de lei pentru statuia lui Caragiale.
Bugetul ARCUB se reduce cu 18,5 milioane de lei (de la 72,8 milioane de lei), in timp ce bugetul Casei de Arte Dinu Lipatti se majoreaza cu 1,8 milioane de lei. Ultima rectificare bugetara a fost aprobata de Consiliul General al Municipiului Bucuresti in 28 septembrie, atunci fiind reduse cu 175 de milioane de lei fondurile de la infrastructura. In schimb, a fost suplimentat cu 16,7 milioane de lei bugetul pentru biserici si pentru Administratiei Monumentelor
Agentia de stiri HotNews.

Drepturile de autor sunt rezervate proprietarului de domeniu. Responsabilitatea pentru eventualele consecinte juridice generate de copierea, multiplicarea si difuzarea textelor si fotografiilor de pe acest site revine persoanei in cauza.


Bancul zilei: Nedumerire amoroasă
Horoscopul zilei de 27.10.2017
Proiectul lui Tudorel Toader ii ia masiv din prerogative presedintelui Romaniei
il scoate din procedura de numire a procurorilor-sefi si ii reduce libertatea de numire a presedintelui la Curtea Suprema
Hocus-pocus cu taxe si impozite.
Programul de guvernare al PSD si coabitarea Dragnea - Tudose produc efecte tot mai nocive in economie
Cristina Tarcea, sefa instantei supreme, cere retrimiterea proiectului legilor justitiei de la Parlament la Ministerul Justitiei,
pentru "finalizarea procedurii legale pe care MJ si-a asumat-o ca initiator"
Gabriela Firea da un nou ajutor social: 1.200 lei/luna pentru familiile monoparentale.
Ce ajutoare a mai acordat pana acum primarul Bucurestiului si ce impact au
În cazul şcolii din Tudora, ÎŞJ a trimis în anchetă un inspector „dresat”
Ioan Rotundu
Revolutie fiscala anuntata la Guvern:
Salariul minim brut pe economie creste la 1.900 de lei / Pensia minima creste la 640 lei, contributiile trec in sarcina angajatului iar impozitul pe venit scade la 10% / Scad contributiile pentru Pilonul II de pensii
Portugalia: Justitia acorda circumstante atenuante unui barbat care si-a batut cu bata sotia adultera,
in timp ce era tinuta de fostul amant / Judecatorii au evocat Biblia, unde femeile infidele erau ucise
Autostrazile electrice: solutia pentru transportul mai curat pe distante mari
Schimbare majora pentru firme din 2018:
Firmele cu cifra de afaceri sub un milion de euro vor plati impozit de 1% din cifra de afaceri in loc de 16% din profit - Guvern
Jurnalul de Dimineaţă

Blogul lui Rotundu
Arhivă


Ultimele articole de pe blog